2024. szeptember 19., csütörtök

Karsay István: Ezüstszál

 

Álmainkban szellemünk szárnyal, szabad. 


Vannak olyan fázisok, amikor nem emlékszünk semmire, mert szellemünk nem tartózkodik a testben, kilépve abból szellemi munkáját végzi, csak egy vékony ezüstszál köti össze a testtel. 

Ha testet bármilyen külső inger éri a szál azonnal jelzi a szellemnek és az pillanatok alatt visszatér. A szellem ezen az ezüstszálon keresztül tarja a fizikai testtel a kapcsolatot és ez a kapcsolat kétirányú. 

Ha az ezüstszál elszakad, a szellem nem vezérli tovább a test funkcióit, ennek hiányában a test működése leáll és elemei visszatérnek a Földanya testébe, az ember meghal.


Sok embert éjszaka álmában ér a halál. Miért történik ez? 

A szellem rendszeres időközönként a Vének Tanácsa elé áll, ahol megbeszélik zajló életét, feladatait. Ha szellem úgy dönt, hogy az anyagi világban marad, akkor emlékek nélkül visszatér a testbe. Ha a szellemi élet mellett dönt, mert földi életét befejezettnek találta, a Tanács eldönti, hogy most azonnal ott maradhat, vagy egy tisztulási (haldoklási) folyamaton keresztül tér vissza a saját szellemi világába. Általában az utóbbi a gyakoribb. 

Természetesen egy baleset is lehet a visszatérés eszköze, mert sokszor halálunk formájával is segítjük a többi társunkat feladatára figyelmeztetni, esetleg felébreszteni benne az „alvó” szellemet!

Én magam is álltam a Tanács előtt. Vannak olyan álmok, mikor engedélyezik az emlékezést. Válaszolni kellett kérdésekre, majd kiértékelték a válaszom. Megállapították, hogy válaszaim tökéletesen összhangban voltak a vállalt feladataimmal és felajánlották az azonnali visszatérés lehetőségét. Ezt családom úgy vette volna észre, hogy reggel nem ébredek fel és az orvosi vizsgálat szívinfarktust állapított volna meg. Én úgy döntöttem, hogy inkább visszajövök, mert olyan jellegű földi vállalásaim voltak, amiket feltétlenül be kellett fejeznem. Költözés előtt voltam, Cégem, melyet vezettem átalakulás előtt volt szintén, fel kellett újítani a vásárolt házat és még sorolhatnám azt a rengeteg dolgot, ami idekötött az anyagi világba. Tudtam, hogy ezek értéktelenek szellemi szempontból nézve, de mások szellemi fejlődését elősegítik, mert biztosítják azt az anyagi hátteret, ami nélkül nehezebb lenne a szellemi valójukkal törődni.

Sok ember nincs azzal az egyszerű dologgal tisztában, hogy a Isteni parancsolatok között miért szerepel a szombati pihenőnap, illetve a heti egy pihenőnap fontossága.

Egy napon a hétből a testnek meg kell adni a pihenést és a szellemnek a fejlődés lehetőségét. A fizikai munka így nem veszi el az energiánkat és gondolatainkat, a pihenő napon a szellemi kincsekre tudunk összpontosítani. Ilyenkor lehet meditálni, imádkozni, szellemi táplálékokat magunkhoz venni. Sétálni, kikapcsolódni, feltöltekezni a természet erejével, tisztulni.

A mostani „pihenő” napomon találtam a Bibliában egy példát, ami azt a kivételes helyzetet mutatta be, hogy az ezüstszál helyreállása még egy oszladozó emberi testet is képes helyreállítani. 
Lázár négy napos halott volt és a teste már oszladozott a melegtől amikor Jézus feltámasztotta. Visszakerült Lázár szelleme a testébe és az ezüstszál újra helyreállt. Vannak kivételes esetek, de ezek ritkán fordulnak elő. 
Az ilyen jellegű csodáknak az a jelentőségük, hogy azoknak az embereknek, akiknek bizonyítékra van szükségük ahhoz, hogy a másik világ jelenlétét megtapasztalják egy ilyen esetben már képesek hinni az Isteni erőben, a megnyilvánulásban, a természetfelettiben. 

Erre példa a mai időben a könnyező, vérző Mária szobrok, stigmák, megjelenések. Sok embertársunknak csak egy kis kinyilatkoztatás kell ahhoz, hogy elinduljon a szellemi úton Istent keresve és megtalálva.

- Karsay István spirituális tanító -

- - - - - -  -

Szellemi valóság belső utazás Teljes videó:

Spirituális valóság - asztráltest - videó