2024. szeptember 12., csütörtök

Késmárki László: Mit tehetünk ma bolygónkért?


20 útmutatás a bolygó tudatosságot elérni szándékozók számára


1. Az élet alapelve: a világhoz való kreatív hozzáállás, az élet és a sors iránti hála.

2. A tükör törvénye: ahogyan viszonyulsz a világhoz, a világ is úgy viszonyul hozzád; amit látsz az emberekben, az emberek is azt látják benned. Mindig emlékezz arra, hogy magad építed és formálod saját valóságod az isteni törvények betartása, működtetése által: a világ egy tükör számodra.

3. Ne állíts túlzott követelést senkivel és semmivel szemben, mivel az ilyen elvárások ellentmondást jelentenek az élettel és a valósággal kapcsolatos elképzeléseid között! Tanuld meg megérteni a valóságot!

4. Légy hálás az életnek azért, amid van, és amit kapsz, mert mindenki annyit kap, amire és
amennyire van elég szívereje! Ne hajszold a rangot, a vagyont, a hatalmat, és legyél képes hálával elfogadni azt, amid éppen most van!

5. Alakítsd át személyiséged úgy, hogy kiszabadulj önző gondolataid, érzéseid és cselekedeteid hatalma (irányítása) alól!

6. Tiszteld a fizikai tested, mint élő struktúrát, amelyen keresztül a környező világ átnemesítése (átlelkesítése) zajlik!

7. Nyerj egyre nagyobb személyes erőt, miközben önmagadon dolgozol, miközben megoldod a problémákat és választ keresel a kérdésekre, vagyis törekszel a tudatosságra! Ne feledd, ha a spirituális átalakuláshoz adott erőt dolgok (tárgyak) megszerzésére, pénzkeresésre fordítják, az elvész!

8. Minimalizáld a szakadékot a tanulás és az élet között, s ne feledd, hogy a világgal és az emberekkel való kapcsolatok jelentik azt a környezetet, amelyben a megszerzett tudásod megtestesül!

9. Ne csüggedj, ha a helyzetek nem úgy alakulnak, ahogy szeretnéd! A helyzetek optimális megoldása személyes erőd (életerőd és teremtő potenciálod) nagyságától függ. Látnod kell azt a pozitívumot, amelyet a helyzetek hoznak, és hálával csordultig telten tovább kell cselekedned!

10. Ne kerüld a cselekvést az esetleges hibáktól való félelem miatt, különben az igazság soha nem fog meglátogatni (soha nem teszi tiszteletét nálad)!

11. Ne félj az önmagaddal szembeni elégedetlenségtől! Ne feledd, hogy ez ösztönzés a fejlődésre! Az elégedetlenségnek azonban nem szabad pusztítóvá és rögeszmévé válnia.

12. Soha ne legyél elégedett fejlődésed már elért fokozatával, hanem mindig fejlődj tovább!

13. Tudatosan vállald a felelősséget saját életedért és lényedért!

14. Tanuld meg, hogy az emberi létezés fő célja a férfi és a női elvek közötti összhang harmonizálása és megteremtése a Szeretet alapján, mindenféle megnyilvánulásukban!

15. A tökéletességet valósítsd meg saját lényed által, és teremtsd meg a harmóniát a lelked és az elméd között!

16. Erősítsd az emberi világot, a valóságot pozitív szándékokkal, pozitív érzelmekkel és konstruktív cselekedetekkel, megakadályozva a romboló gondolatok, állapotok és cselekedetek bejutását a körülötted lévő világba!

17. Használd a szót a teremtés eszközeként, vállalj teljes felelősséget szavaidért, és ne engedd, hogy cselekedeteid eltérjenek a szavaidtól!

18. Mindig emlékezz arra, hogy te vagy a Szeretet energiáinak vezetője (kisugárzója), és amikor a külvilággal kommunikálsz, a tökéletesség és a céltudatosság elvének a megnyilvánulása is!

19. Észleld a világot, a valóságot és a bennük ható erőket olyannak, amilyenek! Tetteiddel fokozd a humanoid erők hatását, valamint alakítsd át emberséggé (egoista tulajdonságoktól mentessé) a nem humanoid energiákat (az Árnyék Erőket)!

20. Szolgálj teljes lényeddel, hogy megerősítsd az életet a bolygón!

- Késmárki László:Az önbeavatás kulcsa Az Élet Mesterének nagy könyve -
Ankh kiadó 2023.