2012. március 25., vasárnap

Az OM hang


"Az OM hang magába foglalja az egész univerzumot, a múltat, a jelent és a jövőt."


A hanggyógyászat egy nagyon ősi gyógymód. A Védák a kozmikus OM hang óta eredeztetik a hang megnyilvánulását a létezésben. Ez a kozmikus hang amelynek csak közelítő ejtése az OM valójában az univerzum állandóan lüktető ritmikus rezgése. Amikor valaki ebben a kozmikus lüktetésben él akkor számára minden tiszta szinten válik megtapasztalhatóvá. A szeretet és a béke érzései és legfőképp az egységérzet az ami jelzi hogy kapcsolatba kerültünk lényünk eme ősi alapjával. Az OM a megnyilvánulatlan létbirodalom szimbóluma is egyben. Ezt követi ebből fejlik ki az AH mint a megnyilvánulás hangja. Amikor a csecsemő megszületik megnyilvánítja létét az ÁH hanggal. Ez az ÁH hang utána az egész életünket végigkíséri és amikor megvalósítjuk az OM-hoz (Istenhez, Allahhoz, Buddhához, Krisnához, Taohoz…stb) való visszatérés visszaemlékezés lépését akkor létrejön a HUNG mint az egységhez visszafordító kozmikus jel. Ekkor mindaz amit jónak rossznak láttunk a világban valójában tanító vagy tisztító tapasztalattá alakul és tiszta szinten mutatja meg az arcát. 


A hanggyógyászat arról szól, hogyan valósíthatjuk meg a testünk sejtszerkezetében a zavaró érzelmeink és gondolataink miatt elhangolódott rezgések újbóli tisztaságát, majd hogyan hozhatjuk egyensúlyba a megtisztított részeket, hogy visszanyerhessük eredeti tiszta energetikai és fizikai alaprajzunkat és ezáltal az Egész-séges létünket. Olyan módszerek alkalmazásáról van szó amelyek képesek a hang által “átmosatni”, sejtszinten újrarendezni az egész fizikai, mentális, emocionális és spirituális testünket. A hanggyógyászatnak két fő területe van: • az egyik az “eszközös” hanggyógyászat (didgeridoo, hangtálak, dobok, csengők, cintányérok, csörgők… stb.) • a másik az “eszköztelen” vagyis a velünk született eszköz azaz a tiszta emberi hanggal való gyógyászat .


Egyes hangok és több hang együttes kiadása rezgésük alapján különböző hatással vannak lényünkre. A hangoknak önállóan is jelentésük van az ősi tanítások szerint, amit kevesen ismerünk. A hangrezgések olyan mélyre hatnak bennünk, ahová az értelmezhető szavak nem jutnak el, elménk szűrője miatt. Ezért képesek felszínre hozni a bennünk rejlő tudást, bölcsességet, elősegítik tudatunk fejlődését, elfeledett képességeink megjelenését, tisztítanak, oldják a bennünk lévő blokkokat.