2013. február 17., vasárnap

A Tudat Evolúciója


A Vízöntő Világkorszak kezdete és a Halak Világkorszak vége

Az utóbbi napokban világosodott meg bennem megéléseim alapján egy nagyon fontos összefüggés, ami ugyanakkor magyarázat a világban történtekre. Ezoterikus berkekben elterjedt nézet, az úgynevezett "dimenzióváltás", melyet 2012 végéhez kötnek. Nagyon sokan, szó szerint bedőlnek ennek a propagandának, az ezzel kapcsolatos porhintésnek. Úgy gondoltam eljött az ideje, hogy fellebbentsem a fátylat azoknak, aki ezen túl, nyílt szívvel és elmével valós válaszokat keresnek.


Kétségtelen tény, fizikai-lelki-szellemi dimenziókban megtapasztalható valóság, hogy világunkban hatalmas változások történnek. A jelenlegi világrend rendületlenül menetel beteljesedése felé, mely egyben bukása és megsemmisülése lesz. Sokakat aggaszt, hogy ez nem az emberiség végzete-e egyben? Sokunkat érdekel a kérdés, hogy elkerülhető-e mindez? Még többünket pedig az a kérdés foglalkoztat, hogy valójában jelenlegi közös világunkkal mi és miért történik mindez?

A Halak Világkorszakának végén járunk, ez kétségtelen. A halak korszaka a dogmatikus hit (vakhit) korszaka, melyben az Emberi Lény teljesen eltávolodott a benne élő Teremtőtől, és így azt magán kívül helyezve, átadta a közvetítői szerepet a vallások kezébe. Ez a felelősség áthárításával is járt egyben, mind spirituális mind mentális, fizikai síkon. A korszak végén megjelent egy még pusztítóbb vallás tudományos materializmus néven, mely végleg elvágta a fonalat az Emberi Lény és a Élet között, betetézve azt amit a többi vallás, hit, eszme már előkészített. Az emberiség hipnotikus transza kiteljesedett. A technomágia bűvöletében élő ember, új vallásától várja a megváltást, hogy választ és megoldást nyújtson a látszólag reménytelen, kiúttalan helyzetére.

Ezzel párhuzamosan ugyanakkor egyre jobban észlelhető az emberi fajon belül egyfajta új tudatforma megjelenése. Ennek a legfőbb jellemzője az EGYségtudat, a kozmikus tudat megjelenése. Egyre több Emberi Lény jut el arra a személyes megtapasztalásra és megélésre, hogy valójában minden ami a Világegyetem része az összekapcsolódik egy hatalmas, intelligens, szeretetteljes, kozmikus egységbe. Ebben az EGYségtudatban leomlanak a falak, és az EGY-ÉNi megélés lép elő a világ és önmagunk megismerésének elsőszámú, közvetítőktől mentes eszközévé. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor egy feloldhatatlan konfliktus keletkezik. Az EGYségtudattal rendelkező Emberi Lény tudati síkon többé már nem része a halak világkorszakának, a dogmatikus hit-tudatú Emberiségnek. Ez az a pont, aminek kapcsán sokan arról beszélnek már jó ideje, hogy elindult az emberiség kettéválása. Ez igaz, de nézzük meg milyen formában. Az egyik ilyen válasz, hogy dimenzióváltás fog történni, és ez tőlünk függetlenül fog létrejönni, egész egyszerűen az emberiség csak beleébred majd az 5. dimenzióba, ahol minden szép és gondtalan lesz. (Sokan cikkeznek dns átalakulásról és "felelmelkedésről" ezzel kapcsolatban.) Ki kell ábrándítsam azokat, kik esetleg ezek szószerinti megerősítését várnák tőlem. Van egy sokkal egyszerűbb, prózaibb de reálisabb magyarázatom erre. Nem lesz ugyan olyan hurrá-optimista, és automatikus "megváltást", felemelkedést és megtisztulást sem ígérek. Csak "vért és könnyeket", mert megtisztulás belső és külső katarzis nélkül nem lehetséges. Szembe kell nézzünk önmagunkkal és teremtményeinkkel, és be kell fejezzük az önámítást és hazudozást ahhoz, ha valóban át akarunk lépni EGY-ÉNileg és EGYüttesen abba a világkorszakba, melynek Vízöntő korszak a neve.

A halak világkorszakával nem a Föld vagy az emberiség fog elpusztulni, hanem az a tudatforma fog lassan letűnni, átalakulni és továbbfejlődni ami valójában a jelenlegi Világunkat formálta és határozta meg. Van egy nagyon jó hírem! A vízöntő világkorszaka már jó ideje elkezdődött. A korszakváltások ugyanis sajátos belső törvények alapján történnek: párhuzamosan. Ez azt jelenti, hogy a halak világkorszaka még ereje teljében jelenlévő és meghatározó - mind fizikai mind tudati síkon - (még nem tűnt le, sőt egyfajta kulminációt is végez) de ezzel párhuzamosan már jó ideje elkezdődött a vízöntő világkorszaka, mely az Istentudás tudati evolúcióját hozza el. A jelenkori történések megismerésének kulcsa tehát a párhuzamosság elvének az ismerete. A másik kulcs pedig a Tudat mindent meghatározó és vezérlő szerepe. A világot ugyanis a Tudat teremti, és a tudat az, ami a Létben megnyilvánulva az evolúció ösvényét járó fajokat készteti a továbbfejlődésre. Az Emberi Lény tehát eljutott az evolúció következő lépcsőjére. Ennek az evolúciónak a tudati-szellemi-lelki-fizikai sík EGYaránt a része. Tudnunk kell azonban, hogy az irányító, koordináló szerepet a Tudat játssza mindebben.

Gyakorlatilag tehát a következő történik: a Halak-Világkorszak tudatú emberiség EGYedei elkezdenek Vízöntő-Világkorszak EGYségtudatra ébredni, mint EGY-ÉNiségek. (Ez rengeteg úton és módon, EGY-ÉNre szabva, mindenkinek a saját fejlődési pályáján, útján történik meg) Ez most még talán nem túl látványos jelenség, de a "kritikus tömeg" növekedésével idővel a jelenségek tudati-szellemi-lelki-fizikai szinten is egyre látványosabbak lesznek. Fizikai szinten jelenleg a halak korszaka dominál és fog dominálni feltehetően még egy ideig. Az átmenet ugyanis egy folyamat, ezért nem tudok egyetérteni azokkal az ezoterikus nézetekkel, amelyek azt hirdetik, hogy a korszakváltás tömegesen valamiféle varázsszóra, mindenki számára egyszerre érzékelhetően megy majd végbe.

Miért tűnik tehát egyre többünknek úgy, hogy kettészakad az emberiség, és az egyik fele makacsul ragaszkodik a halak világkorszakának szelleméhez, míg a másik része pedig túllép mindezen? Azért, mert azok, akik valóban megélik és megtapasztalják legelőször is tudati szinten az EGYséget, azok ezzel egy időben tudati síkon már átlépnek a Vízöntő világkorszakába. MEGÉRKEZTEK! (Ezze egyidőben folytatódik tovább a tudati-szellemi-lelki-fizikai átalakulás, evolúció, tehát nincs megállás) Minél többünknek sikerül ez a tudatváltás, tudati evolúció annál többen fogjuk majd átírni szellemi-lelki-fizikai szinten is a minket körülvevő Világot, a benne lévő egyéni és közös valóságot. Tévesek tehát azok a nézetek, hogy mindez azonnal a fizikai testünk átalakulásával és a fizikai világ feladásával kell járjon. Ez valójában azt jelenti, hogy gyökeresen meg fog változni a hozzáállásunk az anyagi világhoz, annak eddig ismert valósághoz. Fel fogjuk fedezni, hogy a Tudat, a szellem-lélek-anyag valójában egy hatalmas, egymást formáló EGYséget képez, és lassan hozzá fogunk jutni a tudáshoz, ami ennek a magasabb szintű megértéséhez, és teremtő működtetéséhez vezet majd minket. Az emberiségnek még jó ideig kapcsolata lesz az anyaggal, ameddig meg nem fogja tanulni annak a megbecsülését és el nem jut annak tökéletes megértéséhez, annak a megéléséhez, hogy megláthassa benne is a Teremtő Tudatot. Ehhez pedig a szellem-anyag ellentétpár EGYségtudatban való feloldódása, megértése, megtapasztalása szükséges. Ez tehát a Vízöntő világkorszak és az abban folytatódó emberi evolúció következő lépcsője, iskolaosztályának a tananyagának igen fontos része.

Mennyi idő alatt zajlik le mindez? Meg kell értsük, hogy bár az evolúcióban minden ugrást a tudat fejlődése irányít és hoz létre, és látszólag egy-egy evolúciós lépcső hirtelen ugrásként jelenik meg, mindez folyamatában nézve, TÖMEGESEN nem szűkíthető le egy-két emberöltőre. Tudom, hogy sokak számára, akik hőn óhajtják a tömeges, látványos, villámgyors átalakulását a világnak ez talán nem túl rokonszenves nézet, ám a saját megéléseim és a birtokomba jutott információk összeillesztése alapján nem hazudhatok senkinek. A tér-idő kontinuumában élő és evoluálódó Emberi Lény számára a tér pont olyan meghatározó az evolúció folyamatában mint az idő. Kétségtelen ugyanakkor, hogy korszakváltásokkor viszonylag látványosan felgyorsul minden. Fontos megértenünk tehát, hogy nem valamiféle új csodát kell várnunk, valamiféle külső megváltást (ufók, szellemcsoportok, stb. által) hanem DOLGOZNUNK KELL mindnyájunknak EGY-ÉNi és közösségi szinten, hogy megszerezhessük azokat a tapasztalatokat, megéléseket, melyek most - ezekben a különleges, ritka időkben - nyitnak tudatunk fejlődése számára lehetőséget. Ne feledjük, hogy mindnyájunk célja a fejlődés, újabb tapasztalatok gyűjtése, és ilyen szemmel tekintve a mostani evolúciós ugrás hatalmas lehetőségeket kínál. Rajtunk áll egyedül, hogy tudunk-e megfelelően élni vele.

Minden Emberi Lény meghívást kapott a Tudat evolúciójára. Ez azonban EGY-ÉNi szinten mindenkinek a saját fejlődési tempója szerint zajlik és megy végbe. Ezért van az, hogy a mai kor emberisége egyre látványosabban szakad két részre. Az EGYségtudatú Vízöntő Világkorszak embere képes észlelni, látni a Halak-ember világát, hisz nem rég lépett át abból tudati szinten, a Halak Világkorszak tudatú ember viszont EGY-ÉNtől függően általában egyáltalán nem, vagy csak nagyon töredékesen képes megérteni, hogy mi is történik, minek is a részese jelenleg, és valójában mi az a lehetőség, ami számára is ugyanúgy nyitva áll, amennyiben meg tud nyílni minderre.

Előbb vagy utóbb minden Emberi Lény át fog lépni a Vízöntő világkorszakába, megélve és végrehajtva saját tudati-szellemi-lelki-testi evolúcióját. Hogy ez mennyi időt vesz majd igénybe? Ez nincs pontosan eldöntve. Ebben nagy szerepet játszanak azok, akik már EGYsétudatra ébredtek, hogy milyen segítséget tudnak nyújtani társaiknak. Fontos tudni, hogy elsősorban az EGY-ÉNi tudatosságunk az, amivel önkéntelenül is hatunk az összemberi tudatosság mezejére, és így elősegíthetjük azt, hogy a többi Embertársunk is minél hamarabb eljuthasson a tudatváltás küszöbére. (Mindenki szabad akaratának tiszteletben tartása mellett) Nem igaz tehát, hogy nem rendelkezünk és nem tartozunk EGY-MÁS iránt felelősséggel.  A vízöntő korszak új emberfajtájának egyik jellemzője, a közŐSségi tudat, annak tudata, hogy ÉN, egy másik TE valójában EGYek vagyunk, így a TE békéd, boldogságod, bőséged, fejlődésed, "felemelkedésed" számomra ugyanolyan fontos sőt, valójában a saját ügyem. Mivel leomlanak a minket elválasztó tudati korlátok, ezért egy újabb, fejlettebb tudatszinten tapasztaljuk meg, mit is jelent EGYnek lenni a Teremtéssel, annak minden részével. A bennünk, az EGY-MÁSaiban, és a mindenségben jelenlévő TeremTŐvel.

A Tudat Evolúciója - A Vízöntő Világkorszaka elkezdődött. A látszat senkit se tévesszen meg. A világ jelenlegi irányítói tudatában vannak ennek, megpróbálják minden hatalmukat latba vetni ennek késleltetésére. Történjen bármi is a jövőben, tudnunk kell: az Emberi Lény tudatosodása feltartóztathatatlan lépésekkel halad előre, céljának a tudati-szellemi-lelki-testi fejlődésnek a megélésére és beteljesítésére. A homo sapiens lassan eljut küldetése végére, helyét fokozatosan átadva az Isten-tudó, kozmikus tudatú Emberi Lénynek.
(Forrás: kataklizma Morgó Sapiens)