2013. február 5., kedd

Emeljük testünk rezgésszintjét


Mi mindannyian fizikai testben élő lelkek vagyunk. Hol búskomorak, hol vidámak, hol fáradtak, hol életerősek vagyunk tele energiával. Életünk folyamán mind találkoztunk már ezekkel az érzésekkel. Sokszor úgy érezzük, nekünk semmi nem sikerül, máskor úgy gondoljuk, miénk az egész világ. Ezek az érzéseink teljesen természetesek, hiszen azért születtünk erre a bolygóra, hogy tanuljunk, tapasztaljunk, és ezek által fejlődjünk. Ezeknek a fejlődési folyamatoknak az eredményeképpen pozitív gondolkodású, egészséges és fejlődni vágyó emberekké válhatunk. Ehhez a test-lélek-szellem harmóniája kell.


Mára már mindenki tudja, hogy az egész világegyetem energiából áll. Természetesen mi is, ezért nagyon fontos, hogy tápláljuk a testet, ezáltal fejlődik a lelkünk és a szellemünk is! Az Univerzum végtelen tárháza, formái rendszerei, csillagai, energiából épülnek fel. Ezt a halmazt áthatja és formálja a pozitív princípium. Ez a rajtunk kívül álló valóság. Belső világunk, mindaz, ami önmagunkban, fizikai és szemmel érzékelhetetlen energia testünkben jelen van, jelenti az egyén mikrokozmoszát. A két rendszer, lényem és az Univerzum között hasonlósági felépítés van.
Alacsony rezgésszinttel virtuálisan távol vagyunk a forrástól, elzárjuk magunkat a materiális világba, és ezért a hangulatunk elég földhözragadt dolgoktól függ. Ilyenkor kifelé fordulunk, a külvilágot egy kis felbontású szemüvegen keresztül látjuk, és így a világ duálissá válik, fekete – fehér lesz. Alacsony rezgésszinten nagyon sokat és sokszor szenvedünk.
Amikor az ember rezgésszintje emelkedik, ezek a minőségek is nagyobb skálán mozognak, több színt, hatást és finomabb érzéseket vagyunk képesek felfogni, gyakorlatilag ugyanazokon a dolgokon belül.
Sejtjeink abból épülnek fel és abból nyerik energiájukat, amivel táplálkozunk. Nagyon fontos a zöldség, ugyanis a zöldség lúgosítja leginkább szervezetünket és igen magas a rezgésszintje. Ezt adja át testünknek. A gyümölcsök többnyire savasak, de mértékkel nagy szükség van rá, mivel ezek töltik be a tisztító funkciót.
Az olajos magvak rengeteg energiát adnak a benne lévő természetes zsírok miatt. Ezek a növények hónapokon át kapcsolatban állnak a természettel, a nap energiáit szintén hosszú ideig szívják magukba és raktározzák. Ezek az ételek nyersen fogyasztva a legmagasabb rezgésszámmal rendelkeznek. Télen fogyasszunk aszalt sárgabarackot, szilvát és egyéb cukor nélkül készült aszalt gyümölcsöt, melyek pótolják a nyári energiákat.
Fenti ételek rezgésszintje változó az érettségtől és a frissességtől függően, de míg ezek rezgésszáma akár 100 megaherz is lehet, addig egy bontott csirkéé 5 megaherz.
Kiemelkedően magas akár 120-140 megaherz is lehet a rezgésszintje a friss csíráknak, amelyhez bármikor hozzájuthatunk, mivel otthon is kevés időráfordítással elkészíthető.
A tánc érzelmeket fejez ki, csak nem szavakkal, hanem mozdulatokkal. A tánccal mindent el lehet mondani, sokszor olyan dolgokat is, amiket szavakkal képtelenek vagyunk. Amikor az ember táncol, felszabadul a lelke, olyan dolgokat él át, amit máskor nem! Olyannyira intenzívek ilyenkor az érzelmek, hogy  azt nem is lehetne másképp elmondani, csakis a test nyelvén.
Aki tud meditálni, annak igen egyszerű feladvány. Gyönyörű, pozitív képeket kell vizualizálni. Ezek igen erősen hatnak ránk és mint minden ami pozitív, ez is rezgésszint emelő.
A családunkhoz, szomszédunkhoz, munkatársainkhoz és minden ember felé irányuló szeretet a legnagyobb rezgésszint emelő és a legnagyobb földi feladat. Ha ezt meg tudjuk valósítani, akkor több feladatunk ezen a téren nincs is.
(Forrás: vitalhirek)