2015. augusztus 1., szombat

A bolygó te vagy



Emberek... milyen furcsa szó. Azt mondják, mi vagyunk a legintelligensebb faj a bolygón, mégis mi vagyunk a legrosszabbak. Mit csinálunk ebben a világban? Ki hozott bennünket ide? Mi a küldetésünk ebben a világban?


Talán sohasem fogjuk megérteni, de úgy tűnik, egyetlen küldetésünk az, hogy folytassuk a pusztítását. Elgondolkodtál már azon, hogy ez a bolygó nem a mienk? Akárhogy is van, sorsa a mi kezünkben van. Ők jóval előttünk itt voltak már, mi csupán a vendégeik vagyunk.

Jöttünk, és megszálltunk területüket, elpusztítjuk otthonukat. Ők türelmesek voltak, számtalanszor megbocsátottak nekünk, mégsem törődünk a helyzetükkel. Elraboljuk, megöljük őket, mégis gazdáikként fogadnak el bennünket. Mi vagyunk az egyetlen faj, amely csupán becsvágyból, a még fényűzőbb életért támad, pusztít, semmisít meg, szennyez és irt.

A világ a tietek, a mienk, mindannyiunké, de ne feledd, hogy ez az ő világuk is, és meg kell értenünk, hogy ők nem tudják saját életüket megmenteni, még kevésbé tudják a bolygót megmenteni. A Föld haldoklik, barbár módon pusztítjuk el, pedig szeretetre éhes, egyre gyengül, de mégis nagylelkűen kínálja nekünk a legszebb élményeket, amióta ideérkeztünk.

A Föld nagyszerű házigazdája volt mindig fajunknak, nem kell ezért tisztelnünk? Ha képesek vagyunk beszélni, gondolkodni, alkotni, építeni és segíteni, akkor miért vagyunk csöndben, közönyösek, miért pusztítunk és ölünk?

Nyisd ki a szemed, te is haldokolsz, a bolygóval együtt, az egyetlen bolygóval a naprendszerünkben, ami az élet kiváltságát adta nekünk. Milliárdnyian vagyunk ezen a bolygón, gondolkodó, értelmes, domináns faj vagyunk, miért nem vettük még észre?

Képesek vagyunk országokat, a holdat, akár bolygókat is legyőzni, mégsem tudjuk saját szívünket legyőzni. Tedd a kezed a szívedre, próbáld megérezni, mit akar mondani, hallgasd meg, mire áhítozik, és értsük meg, hogy egyazon bolygón kell együtt élnünk.

Kezdd önmagad változtatásával, vállalj felelősséget, tanítsd meg a gyermekeidet, és emlékeztesd azokat, akik elfelejtették. Amikor egy nap az emberiség kihal, és egy másik faj találja meg ezt a bolygót, azt fogják látni, hogy a fajunk kudarcot vallott, megbukott, de talpra állt, és kijavította hibáit.

A bolygó többé már nem ugyanolyan, és már nem várhatunk. Mindenki tudja, hogy mit kell tennünk, itt az idő. A bolygó jövője még mindig a kezünkben van, segíts rajta, segítsünk rajta. Mert a Föld te magad vagy.

(forrás: boldogsag.net)

A bolygó te vagy - Carlos Chavira – videó