2016. november 3., csütörtök

A növények képesek “zenélni”, valamint kommunikálni az emberrel és környezetükkel



Alessandra Morassutti egy holisztikus orvos, homeopata és egy különleges berendezés forgalmazója. Ez az eszköz egy találmány Damanhurból. Damanhur egy ökofalu és fenntartható közösség Észak-Olaszországban, amely már körülbelül 40 éve működik. 


Az ENSZ is elismerte Damanhurt, mint a fenntartható élet egy modelljét, és jól ismert a világon arról, hogy felépítették az Emberiség Templomát, ami sokak szerint a “Világ nyolcadik csodája“. Damanhurban már sok éve foglalkoznak a növényekkel való kommunikációval és a növények zenéjével, ami ennek a kutatásnak az eredménye. A növényeket megszólaltatva szerte a világon tartottak koncerteket közönség és zenészek körében.

A készüléket használhatják a növények szerelmesei, zenészek, művészek, kutatók és bárki, aki érdeklődik a szakrális zenei légkör létrehozása iránt. Alessandra a készüléket elviszi iskolákba, rehabilitációs központokba, idősek otthonába, stresszes munkakörnyezetbe és más helyekre, ahol a résztvevők nyugtató és pihentető kölcsönhatásban részesülhetnek.


Hogyan működik? 

A készülék az elektromágneses eltérésekből adódó ellenállást a gyökerek és levelek között elektródákkal méri, majd leképezi.

Minden egyes változás egy eltérő zenei hangot jelent. Ezután a készülék az értékeket hallható zenei hangokká alakítja át.

A növények 4-5 oktávot képesek létrehozni, és a készülék lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kiválassza a kimeneti hangot, ami lehet zongora, furulya, dob, illetve mintegy 120 különböző hang közül választhat.

Amint a növény megtanulta, hogy ezzel zenét képes létrehozni, elkezdi használni a készüléket. Megváltoztatja az elektromos ellenállását, hogy megkapja a kívánt hangot. A növény ezt úgy teszi, hogy érzékeli a készülék körül lévő elektromégneses mezőt. Interaktívvá válik a körülötte lévő energiamezőkkel, melyet a jelenlévők szándéka és energiamezői befolyásolnak. A zenészekkel, valamint a fókusszal és a létrehozott energiával, miközben kísérik a növényeket, mintha a növények azonnal váltatának és harmóniába kerülnének velük, bizonyítva a magas szintű rezonáns együttműködést.


A készülék rendelkezik egy “mintavételi sebesség” gombbal, ami lehetővé teszi a készülék használója számára, hogy megváltoztassa a dallam sebességét gyorsabbra vagy lassabbra, de az összes hangot a növény elektromos ellenállása hozza létre.

A tudomány mostanra feltárta, hogy a növények nagyon fejlettek a szenzoros kommunikációban. Néhány ilyen szenzoros kommunikáció sokkal gyorsabb és kifinomultabb, mint hinnénk.

A készülék rendelkezik egy hátsó midi kimenettel, ami lehetővé teszi bármilyen midit használó eszköz csatlakoztatását. A múltban a kísérletezők ennek a technológiának a segítségével felfedezték, hogy a növények képesek felismerni az embereket és környezetük egyes elemeit.

Az emberek arról számolnak be, hogy ha becsukják a szemüket és “érzik” a zenét, akkor egy erőteljesen nyugodt, alapvetően expanzív közérzetet tapasztalnak meg.

(forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu)