2017. június 2., péntek

Ezért találkozunk ugyanazokkal a lelkekkel minden inkarnáció során


Az inkarnáció szellemi törvényei
A karmikus tanítások szerint mindig ugyanazok a lelkek találkoznak, csak különböző emberek formájában. A lélek a fizikai megtestesülés ciklusain megy keresztül, mert valamilyen adóssággal vagy kötelezettséggel tartozik, ezért nem teljesen szabad.


A másokkal való kölcsönhatás révén lehetőséget kapunk arra, hogy megszabaduljunk a "rossz" karma bilincseitől. A karma nem más, mint a szeretet és a Forrással való kapcsolat hiányából fakadó tettek eredménye, a karmikus tanítások szerint.

Alapvetően egy olyan energiaforrásból származunk, amelyet Szeretetnek hívunk. Az életeink során látjuk ezt a gyönyörű energiát, és sok néven illetjük. Tény, hogy a romantikus szerelem, amit egymás iránt érzünk csak egy pillantást jelent erre a forrásra.

Ez a Szeretet forrás a valódi otthonunk, ahonnan a lelkünk származik, és azért jöttünk ide ebbe a világba, hogy kifejezzük ezt a Szeretetet a másokkal való kölcsönhatás révén.

De ahogy az életünkön haladunk keresztül elfelejtjük, hogy honnan jöttünk, már nem hangolódunk rá a Szeretet forrására, és szándékosan megsértjük egymást.

A szeretet hiánya miatt tudatosan vagy öntudatlanul bántunk másokat, vagy bántanak bennünket. Így térünk el a Szeretet forrásunktól és hozzuk létre ezeket az "adósságokat" vagy akadályokat, amelyekre szükségünk van bizonyos kölcsönhatások átgondolására.

A karmikus tanítások szerint a karmikus feljegyzések az Akashában (az univerzum emlékében) vannak tárolva, és nem állnak rendelkezésre a tudatos elménkben. De megtanulhatjuk a leckéket azon érzések és érzelmek révén, amelyeket mások idéznek elő bennünk.

Ha valaki teljesíti a célját, akkor eltávolodik az életünkből. Vannak, akik miatt kellemetlenül érezzük magunkat, amikor közel állunk hozzájuk, ezért egy kis megkönnyebbülés, hogy eltávolodunk tőlük.

Azok az emberek, akikkel életünk során találkozunk a tanítóink, akiknek szerepe az, hogy segítsenek nekünk abban, hogy megszabadulhassunk azoktól a mérgező dolgoktól, melyeket magunkban tartogatunk.

Egy emberrel való első kapcsolat vizuális szinten zajlik, de általában a vonzódás egy másik tudatalatti szintről származik, ahol a tudatalatti karmikus feljegyzések olvashatók.

A karmikus feljegyzéseink és a másik személy karmikus feljegyzése "felismeri" az alapvető dolgot a karmánk tisztázása érdekében, így kapcsolódás vagy belépés jön létre egymás életébe.

A kapcsolatok talán a karmikus adósságunk legjobb tükörképei. Nézzük a Szeretet forrását, de a bennünk lévő mérgek mozaikain keresztül.

Olyan emberekkel kerülünk kapcsolatba, akik tükrözik az összes elfojtott "szennyeződésünket", amely megakadályozza, hogy tiszta szeretetet sugározzunk.

Egy kapcsolatban nem növekszünk azáltal, ha a legjobb tulajdonságainkat fejezzük ki, amelyek valójában nem mi vagyunk, hanem a konfliktusok által.

A konfliktusok pillanatai aranyat érnek, mert fontos dolgok történnek. Amikor megvan a féltékenységünk első pillanata, meg kell kérdeznünk magunkat: "Miért van ez az érzésem? Mi ez bennem?"

Ezek a töredékek a személyiségünk gyengeségei. Lehet, hogy gyerekkorunkban kiközösítettek bennünket, és ez az elutasítás életünk döntő időszakában mágnesként vonzotta ezeket az érzelmeket.

Így idővel személyiségünk polarizálja és darabjaira bontja ezeket a bizonyos érzelmi élményeket, például a félelmet, fájdalmat, gyűlöletet, féltékenységet és így tovább, míg egy részünk továbbra is stabilan működik.

A stabilitás elképzelését kényszerítjük rá a másokkal való kapcsolatainkra. De ha a partner viselkedése elmarad ettől a gondolattól, és ha nem tudjuk megérteni néhány tettét, akkor átváltunk a félelem töredékekre, ahonnan a tudatunk meríti hiedelmeit.

Minél inkább megszabadulunk ezektől a töredékektől, annál közelebb kerülünk ahhoz, hogy tiszta szeretetet sugározzunk alaptermészetünk szerint.

A karma lényege nem az, hogy szenvedned kelljen, hanem, hogy képes legyél egyesülni a feltétel nélküli szeretettel és a lelki integritásoddal.

Ennek a szerepe az, hogy visszahozzon a tiszta szeretet természetes frekvenciájába, amit fiatal korodban sugároztál, mielőtt minden darabokra tört volna.

Ezért találkozunk ugyanazon lelkekkel minden inkarnáció során, hogy segítsenek megtanulni a leckét, melyek visszavezetnek az elsődleges célunkhoz, hogy terjesszük a szeretetet.

Mindannyian darabjai vagyunk ennek a nagy kirakósnak. Mindkettő vagyok, a csepp (én) és az óceán (minden ember), mert minden apró cseppben ott az óceán. És mindaddig, amíg a kapcsolatok nem kristályosodnak ki ezen a szinten, az emberek folytatják az inkarnáció ciklusait a különböző életekben és különböző szerepekben.

- Szabó Judit -Az inkarnáció szellemi törvényei -


Az ember földi testet öltése számos szellemi tanítás témája, de arra, hogy pontosan hogyan is történik ez, csak nagyon szűkszavú utalások vannak. E hiányzó részleteket igyekszik összefoglalni és bemutatni ez a könyv a szellemi törvények tükrében.

Megtudhatjuk, miért került földi testbe az ember, mi a célja az inkarnációnak, kik és hogyan írják az élettervet, milyen képességeket hozunk magunkkal, és mitől függ az egészségünk. A szerző részletesen leírja a testet öltés folyamatát egészen a megszületésig, rávilágít a sors és szabad akarat összefüggéseire és a karma kérdésére.

A könyv második felében bemutatja a szenvedés és a földi megpróbáltatások valódi, szellemi célját, a kegyelem karmaoldó hatását, és azokat a helyzeteket, ahol a szenvedés oka nem a karma. Végül pedig útmutatót nyújt az értékes inkarnáció megéléséhez, a nehézségek csökkentéséhez és a szamszárából való megszabaduláshoz.

A könyv világos, érthető stílusa és a mindennapokból vett példái közel hozzák ezt az izgalmas témát minden érdeklődő számára.

- - - - - -

Szabó Judit - Részlet a Kapuk Záródnak Című Előadásból - videó