2018. július 6., péntek

Találkozás a Vének Tanácsával



Az alacsonyabb asztrális szinten a gyógyulás és az élet áttekintésének tanulási folyamatán felül az elhunyt lelkeknek egyetlen megpróbáltatással kell szembenéznie: a Vének Tanácsával való találkozással.


A Vének Tanácsát minden beszámoló úgy írja le, hogy együtt érző, támogató és jóakaratú embercsoport, akik minden lelket gyengéden arra ösztönöznek, hogy vizsgálják meg az életet, amelyet élnek.

A kritika és komoly szavak helyett önbocsánatra, tanulásra és fejlődésre ösztönöznek a következő életbe indulás előtt. A Vének a lelkünk mélyéből ismernek minket, gyakorlatilag az inkarnációnk minden szintjéről.

Noha a Vének nem ítélnek, az élet áttekintésében részt vevő lélek gyakran saját maga legszigorúbb kritikusa. Az életünk során elkövetett hibákat a bölcs Vének a tanulás lehetőségeiként magyarázzák meg.

"A legnehezebb lecke annak belátása, hogy másokra hogyan hatnak a cselekedeteink és hogyan bántottunk meg másokat, így mi is megérthetjük a cselekedeteink hatását és következményeit."

De soha nem ítélnek el és vetnek ki minket a szellemvilágból.

A Vének Tanácsa abban is dönt, meddig jutott a lelkünk az egyes életek után. Az ő döntésük, hogy kiérdemeltük-e a magasabb szintre kerülés jogát, vagy azért kell reinkarnálódnunk, hogy tovább tanuljunk. Amikor itt a reinkarnálódás ideje, akkor ahhoz is tanácsot adnak, hogy mi a legjobb irány a következő életben.

A Vének nagyon fejlett spirituális lények. 
 Sok, a földön és más világokban töltött élet során érték el a megvilágosodást. Egyesek azt állítják, hogy ők sohasem öltöttek testet, de vannak akik ezt másképp látják.

A Vének megértik az általunk elkövetett hibákat, és mindent megtesznek, hogy segítsenek a lelki utunkban. A szellemvilágban sok ehhez hasonló, Vénekből álló csoport van. Gyengéden inspirálják a lelkeket, hogy az életek közötti időt pozitív módon töltsék el, és felkészüljenek a következő reinkarnációra.

Logikusnak látszana, hogy ha a Vének maguk nem tapasztalták volna meg a földi életet, nem lehetnének olyan együtt érzőek. Mindazonáltal az emberi logika nem mindig nyújt megbízható útmutatást.

Egyes beszámolók szerint a vének hosszú fehér ruhát viselő “öregemberek”. Rendszerint fehér hajjal és szakállal ábrázolják őket, de vannak akik azt mondják, kopaszok is akadnak közöttük. Úgy látszik ilyenkor is sztereotípiákra támaszkodunk, hogy megfeleljünk azon elképzeléseinknek, hogy hogyan kellene bölcsek egy csoportjának kinéznie. 

Nancy Canning

Nancy Canning, az elmúlt életek és életközi lét terapeutája hipnotikus regresszió révén életközi tapasztalatokba visz vissza embereket. A Véneket nagyon bölcs, spirituális lényekként írja le, és megerősíti, hogy ők többé nem reinkarnálódnak a földre. Úgy találta, hogy a velünk foglalkozó Véneknek nincs határozott száma. Az ő tapasztalata szerint háromtól tizenkettőig bármennyien lehetnek egy ülésen.

Nem csupán egyetlen Vének Tanácsa létezik – mindenki számára megvan a kijelölt csoport. Noha ezek a lények felelősségre vonhatónak tartanak minket, nem ítélkeznek. Mélységes szeretet és türelem hatja át őket, és azért vannak velünk, hogy a fejlődésünkben segítsenek.

Nancy tiszta, feltétel nélküli szeretetként írja le a Vének támogatását. Érdekes módon nem marad végig velünk a Vének ugyanazon csoportja. Attól függ, hogy hová tartunk, és milyen állomásra jutottunk a fejlődésben.

(forrás:rejtelyekszigete.com)