2018. július 18., szerda

A Felébredésről



A felébredés mindenkinél más és más, rengeteg tényezőn múlik. Mindannyian más egyének vagyunk, ezért különböző módokon fogjuk érzékelni. 


Nincs olyan, hogy a megfelelő mód, csakis a te saját igazságod számít: az, hogy miként tekintesz a valóságra és az életre. 
A te filozófiád lesz a te igazságod. Tehát ez nem csak valami lélektani dolog, hanem ez lesz majd a valóságod. 

Tudod, vannak az érzékszerveink, érintünk, szaglunk, látunk, hallunk, ízlelünk: ez az ÉLET, az élet áramlik át rajtunk. Mindenkivel így van ez. Tehát a felébredés az Egység szerint az, amikor úgy tapasztalod meg az életet, ahogy az van, az „itt” és „most”-ban vagy, nem az elme irányít téged a gondolataival és összehasonlítgatásaival, nem „visz el” többé ide-oda téged. 

A felébredés az, amikor a különállóság érzete, az egy személy jelen levésének érzete már nem lehetséges: ez az illúzió elhagyott téged. Valójában, te, mint személy, nem vagy jelen. Meg kell kapnod ezt a tapasztalást, ami egy neurobiológiai változás, mely az agyban történik meg, ahol TUDOD, közvetlenül tapasztalod: „nincs senki itt”. 

Minden, ami rajtad keresztül történik, magától történik. Mint ahogy tegnap mondtam, sokan úgy érezzük, mintha folyamatosan vakáción lennénk. Befejeztük a munkát. Mivel már nem érzed azt, hogy működsz, nem küzdesz, nem csinálsz semmit, de mindezek a dolgok amúgy is történnek rajtad keresztül. Az elmének ezt nagyon nehéz megértenie. De mivel nagyon sok felébredett osztja meg a tapasztalásait manapság, érezheted azt: Ó, ilyen ez! Nem egy rendkívüli tudatossági állapot, hanem nagyon is átlagos. 

Ami valójában történik az az, hogy az élet átáramlik az érzékszerveken: amikor valamit nézel, akkor nézel. Nincs jelen ez elme értékelése vagy ítélkezése, egyszerűen csak nézed azt a valamit. Vagy épp hallgatsz valakit, vagy megízlelsz valamit. Megérintesz valamit. Minden csodálatos, minden ahhoz a békéhez, ahhoz az ürességhez, örömhöz és szeretethez vezet téged. Az elme nem szűrődik bele ebbe. Alapvetően ez a felébredés. És különféle szinteken történhet meg, de azt mondhatjuk, hogy ez egy igen átlagos állapot. Ez csak valaminek a hiánya. 

Sokan még csak nem is tudják, hogy felébredettekké váltak, egyszerűen csak nem zavarják azok a dolgok őket, amelyek azelőtt zavarták: például, amikor a főnök kiabál velük, rájönnek arra, hogy általában van bennük egy személyes töltet, amikor valaki kiabál velük, de most semmi sem történik. Ó, teljes béke! Nem kell egy lélektani folyamaton átmenniük ehhez, ez csak: Ó! 

A felébredési folyamatban rengeteg minden történik veled, néha belépsz a felébredettnek nevezett állapotba, vagy egy olyan állapotba, ahol minden felerősödik, néha csak az Áldást érzed, és néha csak átlagos, vagy van, amikor harag jön elő. Az megy végbe, ahogy minden automatikusan történik, nincs többé jelen a szükség vagy a sóvárgás arra, hogy bármit is megváltoztassunk. Minden olyan, amilyen.
Tehát egy felébredett állapot olyan, mint egy fokozódó tapasztalás. Sokan félreértik, azt hiszik, hogy ez a fokozódó tapasztalás maga a felébredés. Azt hiszik „mindig ilyennek kell lennie”. És amikor kijönnek belőle, és átlagossá válik, azt gondolják: „ó, elveszítettem az állapotom”. Ezért nagyon fontos letisztázni, hogy mi a felébredettség és mi a felébredett állapot. 

Tehát egy nem felébredett is tapasztalhat felébredett állapotot, bekerülhetnek egy különleges tudatossági állapotba, de úgy érzik majd, hogy van egy személy jelen, aki azt tapasztalja: „én vagyok az, aki ezt tapasztalja”. Egy Felébredett egyén is tapasztalhat különleges tudatossági állapotot, de nincs jelen az „én” érzete, csak megtörténik, nem viszi tovább, nem gondolkodik azon: „Ó, visszajön majd ez?” „Elveszítettem?” 

Ami van, az csak van, magától történik. Olyan ez, mint a vidám park, felülsz valamire, aztán újra a földön vagy. Ennyi a különbség. Tehát veled is megtörténhet, mint ahogy másokkal is, hogy nem is veszed észre, hogy felébredett vagy. Vagy nagyon sokan azt várják, hogy ez egy nagyon... magas, folyamatos örömteli állapot lesz. Nem volna működőképes, praktikus a világban túl sokáig ebben az állapotban lenni. Tehát az állapot figyel erre is.
(forrás: fenyorveny.hu)

Anette magyarázata a Felébredésről - videó
forrás:DeekshaHungary