2020. december 26., szombat

Karácsonykor jelent meg az elhunyt anya és testvér szelleme


Az elhunyt szeretteinkről nem csak halottak napján emlékezünk meg, hanem karácsonykor is, amikor az eltávozottak visszatérhetnek, de nem azért, hogy megijesszék az élőket, hanem csak azért, hogy kifejezzék a szeretetüket, valamint azt, hogy a halálban sem felejtették el őket, és továbbra is vigyáznak rájuk.


Egy édesanya látogatása: 

Arthur H.1964-ben, 17 évesen vesztette el az édesanyját.A férfi később Ontario-ba, Nova Scotia-ba költözött.1969-ben megismerkedett egy Karen nevű lánnyal, akit 1970 decemberében feleségül vett.A házaspár egy 2 és fél szobás nyaralóban lakott, ahol a kedvenc helyük a nappaliban található kandalló volt, amibe este begyújtottak, és előtte üldögélve élvezték egymás társaságát.

1971 szentestéjén kinyitották az ajándékokat, miközben a kandallóban szépen égett a tűz, ami megvilágította a karácsonyfa díszeit.

Hirtelen azonban kialudt a tűz, a fára akasztott égősor pedig magától kezdett villogni.

A földön ülő házaspár fázni kezdett.A következő pillanatban Arthur azt látta, hogy a hintaszékben ül az édesanyja, aki rámosolyog.A férfi felesége, aki sosem találkozott a férje anyukájával, elmondta, hogy ő is látta a nő szellemét.

Néhány perccel éjfél után újra lángra kapott a tűz a kandallóban, a fények nem villogtak, a szellem pedig eltűnt.Arthur később megpróbált újra kapcsolatba lépni az édesanyjával, de többé nem látta.


A báty szelleme: 

Scarlett 2008 karácsony napján látott egy furcsa látogatót a Bloomingtoni, Indiana állambeli otthonában, ahol eleinte a megszokott mederben folyt a karácsonyi este.
A vacsora és az ajándékozás után szinte mindenki elment délután 5 órakor.A házban csak Scarlett, a húga és a sógora maradtak, majd mind lefeküdtek aludni.Scarlett a kutyájával, Tobyval ment be a szobájába, aminek becsukta az ajtaját.

A nő alig aludt el, máris felriadt az ajtókilincs zörgésére.Scarlett várt pár percet, hogy a húga vagy a sógora szeretne-e bemenni, hogy kérdezzen valamit.Amikor a jelenet lejátszódott, akkor 7 óra felé járt az idő, emiatt a hálószobában koromsötét uralkodott, de a házban égve maradt a konyha, fürdőszoba világítás, illetve a karácsonyi fények is égtek, hogy Scarlett lásson, ha esetleg kimenne a szobából.

Amikor az ajtón végül senki sem nyitott be, Scarlett újra lefeküdt, de akkor hirtelen erős fény áradt be az ajtón át.A nő beárnyékolta a szemét, hogy lásson, de a jelenség pillanatok alatt eltűnt, az ajtó pedig bezáródott.

Scarlett meggyújtotta a kislámpáját, de a szobában továbbra is csak ő és a kutyája tartózkodtak.Toby leugrott az ágyról és az ajtóhoz ment.Habár a holland juhászkutya megijedt, mégis hű maradt a kiképzéséhez, és bizonyította, hogy remek testőr.

Scarlett végül úgy döntött, hogy kimegy a kutyával, hogy együtt nézzék meg, hogy mi történt. Bementek a nő testvéréhez és sógorához, de ők már aludtak.Ez után a nappaliba néztek be, de az üres volt.

A nő azon gondolkodott, hogy vajon mi lehetett az a nagy reflektorfény.Később eszébe jutott, hogy lefekvés előtt azon merengett, hogy szép karácsony estéje volt, de mennyivel jobb lehetett volna, ha az édesanyja és a bátyja is vele lehetne.Scarlett végül arra jutott, hogy lehet, a bátyja jött boldog karácsonyt kívánni.

(Forrás: noiportal.hu)

A szeretet temploma - Karácsony - C-moll vonósnégyes - videó
forrás:Zoltán Dr.Kovács