2021. augusztus 17., kedd

Maradj a jelenben!

 

Maradj a jelenben! Miért?


 Minden alkalommal, amikor jól érezzük magunkat, örömet, hálát, szeretetet érzünk, elégedettek vagyunk, megemelkedik a rezgésszintünk és a jelenben tartjuk magunkat. Ezáltal pedig olyan energiákat hozunk működésbe, melyek ezekből az érzésekből hoznak többet számunkra, tehát pozitív élményeket, eseményeket kezdünk vonzani.

Amikor viszont elkezdünk intenzíven a múlton rágódni vagy a jövő miatt aggódni, elszakadunk a jelen pillanattól, ezáltal eltávolítjuk magunkat valódi vágyainktól, kikerülünk a pozitív teremtés áramlatából.

Természetesen nem lehet minden negatív eseményt teljes mértékben kizárni az életünkből, de az ezekre adott reakcióinkat képesek vagyunk megváltoztatni.

Így mérsékelhetjük a negatív helyzetek hatásait is.
A kulcs tehát a jelenben keresendő, minden dolog jelenbeli érzésünkből jön létre. Ha arra koncentrálunk, amitől jól érezzük magunkat, akkor pozitív dolgokat vonzunk.

Ennek érdekében építsük be hétköznapjainkba a jó érzést, mint szokást, ami mindig a jelenben tart majd, kevésbé fogunk kibillenni a múltba vagy aggódva előre szaladni a jövőbe. Így képesek leszünk tudatosabban alakítani életkörülményeinket, és egészségesebb, kiegyensúlyozottabb életet teremteni magunknak.

- Rózsa Judit abduktív pszichológiai tanácsadó, sorselemző -
forrás:kicsisziv.hu