2022. február 14., hétfő

Csodás angyali gyógyulások

 

A Biblia szerint az angyalok alázatosan szolgáló szellemi lények, akiket Isten elsősorban arra teremtett, hogy a többi teremtményét az ő felülmúlhatatlan akaratának megfelelően szolgálják. A spiritualitás ettől sokkal árnyaltabb képet fest az angyalok áldásos tevékenységéről: sokféle angyalt különböztet meg aszerint, hogy melyiknek mi a feladata. Ezúttal a gyógyító angyalokról lesz szó. 
 
 
Talán már „megszoktuk”, hogy Isten mindig jóságos, szeretetteljes és a javunkat akarja. Az angyalokról pedig sokszor megfeledkezünk, holott ők azonosak az Úrral. Másként fogalmazva, a Teremtő az angyalokon keresztül fejezi ki magát, megkérdőjelezhetetlen akaratát és szándékait. Így az angyalok úgyszólván bármit megtehetnek, s bármire képesek. Ezért tudnak bárkit meggyógyítani, ezért nem létezik a halálos betegség fogalma odafent, a halhatatlanságban, ahonnét nézve egy emberélet a léleknek egy fáról lehulló falevél, s nem tragédia, avagy egy daganat nem több mint pici hiba az emberi mátrixban, amely könnyedén kijavítható, ha van mögötte felső akarat.

Az angyalok természetfeletti erői a teremtés alaprezgései, melyekből ők maguk is felépülnek. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy ők önmagukkal azonosak. Így az angyal „szava”, akaratának mágiája, egyúttal határtalan teremtő erő, melynek minden szubsztancia hűen engedelmeskedik.

Amikor Jézus vakoknak adta vissza a látását, vagy sántáknak a járóképességét, akkor angyalok segítették őt. A csodáknak ugyanis mindig vannak kivitelezői, csak ismerni kell őket.

Amikor a szenthelyeken, a búcsújáró helyeken, a valódi, megszentelt földön, az ember kinyilvánítja akaratát a gyógyulás iránt, kérése sokszoros erővel hatol be a Mindenségbe és meghallgattatik. Természetesen nem mindig érkezik a várva-várt válasz, nevezetesen, a gyógyír, de a kérés számba vétetik. Jó esetben pedig van válasz, akár azonnali és elsöprő erejű, természetfeletti válasz: rövid időn belül visszanyerheti az egészségét.

Korunkban is találunk erre példákat.

2001-ben egy férfi súlyos balesetet szenvedett, aminek következtében megsérült a gerince. Az orvosok teljesen lemondtak róla, s közölték vele, hogy ne is reménykedjen, hogy valaha ismét tud majd járni. Ez az ember nem törődött bele abba, hogy élete hátralévő részét tolókocsiban töltse. Bánatában az égre szegezte tekintetét és minden lelki erejét latba vetve könyörögni kezdett a gyógyulásért. Az angyalokhoz fohászkodott, hogy ha lehet, adják vissza gerince egészségét, hadd járhasson újra. Az angyali csoda megtörtént. Alig telt el egy hónap és újra tudott járni.

Egy másik, sajnos tipikusnak mondható eset Jayne Hemmings-szel történt. Egy orvosi rutinvizsgálaton értesült arról, hogy daganat van a mellkasában. Az orvosok mihamarabbi műtéti beavatkozást javasoltak. Jayne a műtét előtti éjszaka betért a kórház kápolnájába, ahol csendes magányában, őszintén kérte az angyalok segítségét. Ekkor valami megmagyarázhatatlan, különös dolog történt – emlékezett vissza. Egyszer csak valamiféle jelenlétet érzett. Nem látott egy árva teremtett lelket sem maga körül, csak érezte, ahogy a levegő megtelt valamivel. Majd bizsergető melegség öntötte el belülről. Nem volt benne félelem. Érzete, hogy semmi baj nem történhet vele.

Másnap az operáció során a sebész meglepve tapasztalta, hogy a rákos daganatnak nyoma sincs Jayne testében. A professzor úgy fogalmazott, hogy olyan látvány tárult elé operáció közben, mintha a burjánzó szövetek egyszerűen kiégtek volna a testből.

Az angyalok olykor a legkülönlegesebb módon mentenek életet. Az új-zélandi Ruth Cooper 1999-ben találkozott angyallal. Akkoriban szörnyen elkeseredett volt, úgy érezte, hogy az élete teljesen hiábavaló. Öngyilkosságra készült. Fogta magát, elautózott a tengerhez és egy elhagyatott szakaszon begyalogolt a vízbe…

Ezután történt vele a csoda, amire így emlékszik vissza:

“Akkor éreztem a karját a mellkasom alatt: kiemelt a vízből. Rettenetesen nyugodtnak éreztem magam. Amikor magamhoz tértem a parton, csak a saját lábnyomaimat láttam, más nem volt ott. Mégis, valaki kiemelt a tengerből és a partra tett.”

Az angyali csodák sokfélék. Vannak köztük olyanok, amikor egy fényburok formájában, többnyire a sziluettjét szokták látni a megélők annak az energiának, amiből az angyal felépül. De sokak számára láthatatlanok maradnak az angyali segítők, mégis a melegség, a túlvilág közelsége, a határtalan béke és a szeretet költözik ilyenkor az emberekbe.

Akik súlyos betegségen estek át, akiknek halál közeli élményben volt részük, akiket valamilyen baleset ért, gyakorta számolnak be angyali találkozásokról.

Vannak, akiket álmukban, meditáció közben, látomásokban, különféle transzállapotokban látogatnak meg az angyalok, míg mások tudatosan képesek kommunikálni az angyalokkal és a segítségüket kérni más emberek számára.

Az angyalok mindig tiszteletben tartják az ember szabad akaratát és csak oly módon avatkoznak az életünkbe, hogy az mindenkoron Isten terveit szolgája.

Boldog napot!

- Száraz György -

- - - - - -
 
Őrangyal – Csórics Balázs - videó
forrás:Yollee59