2022. február 14., hétfő

Medek Tamás spirituális író válaszol 28.

 
"Néha úgy érzem, mintha valaki rám erőltette volna a mostani életem, mert sokszor nem érzem jól magam az adott életszakaszban, a lelkem mindig máshová vágyik. Éppen ezért nem is szeretnék többet leszületni sehova sem. Lehetséges, ezt majd, annak idején kérni a szellemi segítőnktől?" 
- kérdezte egyik kedves Olvasóm nemrég egy posztom alatt, hozzászólásában. 
 

Ezt a kérdését és az arra adott válaszomat szeretném most külön kiemelni, hisz úgy vélem, ez sokakat érdekelhet.

Sokan érzik hozzád hasonlóan így, s ez persze érthető is. Ennek fő oka, hogy a odaát egészen más tudatossággal bírunk (s tervezzük meg a leendő testi életünket), mint itt. Viszonylag fejlett lelkek már természetes, hogy nem nagyon érzik jól magukat e földi közegben, illetve bőven lehetnek olyan vállalásaik is, melyek szükségesek, s ezt lélekkén tudták, értették is, ám a földi elme már behatároltabban gondolkodik, s nem érti a fájdalmai szükségességét.

Sajnos, azt, hogy többé ne kelljen leszületni a testi világokba, nem kérhető, legfeljebb az, hogy egy kicsit több pihenő után. Ez előbbi ugyanis akkor teljesül, ha a lélek minden olyat megtanult, ami a testi világokban megtanulható, illetve minden (negatív) karmáját kiegyenlítette. Odaát, lélekként gondolkodva egyébként ennek ténye sem fog olyan fájdalmasan hatni ránk, mint itt, földi elmével belegondolva.

S végül, megjegyezném még, hogy nem minden fizikai világ olyan szintű, mint ami jelenleg a Földön található. Számtalan féle fizikai világ létezik, s melyek a benne élő lelkek döntő részének rezgése (lelki fejlettsége) alapján sorolhatóak kevésbé fejlett vagy fejlett világok közé. Tehát vannak olyan fizikai világok, melyekbe azért nem olyan borzasztó a leszületés, mint például ide - s aki lelkileg is megfelelő szintre jut, már lehet magasan fejlett fizikai világ lakója is, a testi életében.

- Medek Tamás spirituális író - tudatostudat.blog.hu -