2022. február 10., csütörtök

Előző életek: 10 jel, miszerint a lelked már többször is reinkarnálódott

 

Az előző életben való hit évezredek óta létezik, visszanyúlva az ősi kelta, görög, ázsiai és indiai hagyományokhoz. A mai napig sokan hisznek abban, hogy már többször is reinkarnálódtak, és néha vissza is emlékezhetnek ezekre az elmúlt életekre. Ha igaz rád ez a 10 jel, akkor nagy az esélye annak, hogy már több alkalommal is éltél. 
 
 Fotó: pixabay.com
 
Általános vélekedés, hogy sok személyes jellemzőnket, tudásunkat, bölcsességünket és képességünket akár az egyik előző életünkből is hozhattuk.

Az igazság az, hogy nagy valószínűséggel mindannyian reinkarnálódtunk már legalább egyszer, azonban néhányan akár jóval többször is újjászülethettünk. A következő jelek épp arra mutathatnak rá, hogy már többször is reinkarnálódtál: 

1. Ismétlődő álmok

Bár az ismétlődő álmok néha traumát, félelmet vagy problémákat jelenthetnek, amelyeket az agyunk próbál feldolgozni, de egyes ismétlődő álmok akár a múltbeli élettapasztalatok tükröződései is lehetnek. Sokan azt állítják, hogy álmaikban filmszerűen tapasztaltak bizonyos eseményeket vagy olyan helyen jártak, ami nagyon ismerős volt, de jelen életükben sosem jártak még ott. Sőt, valaki így ismerte fel egy előző életbeli ismerősét, akivel a mostani életében találkozott. 

2. „Nem létező” emlékek

Sok feljegyzett eset van kisgyermekektől, akik olyan dolgokra emlékeztek, amelyek nem is történek meg velük. Legalábbis nem ebben az életükben. Ezek persze lehetnek fantáziák vagy eltorzult emlékek, de könnyen megeshet az is, hogy egy korábbi élet emlékét idézte fel. Ugyanaz megtörténhet a felnőttekkel is. 

3. Erős intuíciód vannak

Az intuíció az a képesség, amellyel egyensúlyba hozhatjuk a tudatos és tudattalan elmét, és kihasználhatjuk az ősbölcsesség és a velünk született tudás mélyebb kútjait. Azt mondják, hogy minél fejlettebb a lélek, annál közelebb van ahhoz, hogy visszatérjen a „forráshoz” (más néven nirvána, örökkévalóság, egység, stb.), ahonnan a lélek származik, és ahol a kollektív tudattalan létezik. 

4. Déjà vu

Mindannyian tapasztaltunk már déjà vu -t életünk egy bizonyos szakaszában. Ez a bizarr érzés, hogy valahogy már megtapasztaltunk vagy megéltünk egy pillanatot korábban. A déjà vu gyakran spontán jön, és szagok, hangok, látnivalók, ízek és számos más érzés váltja ki. Míg egyesek azt állítják, hogy a déjà vu neurológiai disszonancia, mások szerint különféle dimenziókból (azaz párhuzamos univerzumokból) kapott információk lehetnek. Olyanok is vannak, akik úgy vélik, a déjà vu a múltbeli élettapasztalatról árulkodik. 

5. Empata vagy

Az empaták magukba szívják a körülöttük lévők érzelmeit, és bizonyos esetekben a fizikai fájdalmaikat is, mivel léteznek olyanok, akik szó szerint együttérzőek, vagy közvetlenül érzik és tapasztalják azt, amit mások tapasztalnak. Akik többször is reinkarnálódtak, azoknak sokat finomodott a lelkük és már nemcsak az egyén fejlődését tartják szem előtt, hanem másokra is odafigyelnek. 

6. Múltbalátás

Ezt a képességet sajnos nehéz ellenőrözni, de nem lehetetlen. Ennek a képességnek a lényege, hogy az ember képes a múltba látni, és olyan információi vannak múltbéli eseményekről, amelyeket nem jelen életében szerzett. Ez a képesség lehet a reinkarnáció jele és ez magyarázhatja, miért tud valaki annyit mondjuk az ókori Egyiptom vagy Róma bizonyos időszakáról, vagy arról hogy mit mondtak egymásnak a dédszülei egy családi összejövetelen – amikor ő maga ott sem volt. 

7. Öregebbnek érzed magad, mint a korod tükrözi

Ha idősebbnek érzed magad a korodnál, az nemcsak azért lehet, mert sokat éltél a mostani életedben, hanem amiatt is, mert már több életet is megéltél. Emiatt lehetsz öreg lélek, aki tele van tudással és bölcsességgel. 

8. Nagy az érdeklődésed bizonyos kultúrák vagy időszakok iránt

Azt mondják, hogy egy szenvedélyes, de megmagyarázhatatlan vonzalom bizonyos kultúrák vagy időszakok iránt bizonyosfajta múltbeli „maradvány” és annak a jele, hogy éltél már abban az időszakban. Például megmagyarázhatatlan vonzalmat érezhetsz az ázsiai vagy a kelta kultúra iránt, netán a 19. századhoz. 

9. Megmagyarázhatatlan félelmek vagy fóbiák

Ahogy arról szó volt, sokan úgy vélik, hogy bizonyos emlékek vagy élmények az előző életből származhatnak. Ez igaz lehet a megmagyarázhatatlan félelmekre és fóbiákra is. Ilyen például a fulladástól való félelem, bizonyos típusú állatoktól, helyektől, tárgyaktól való félelem és így tovább. Persze az sem kizárt, hogy egy mélyen eltemetett gyerekkori emlékből származik. 

10. Úgy érzed, mintha ez a Föld nem az otthonod lenne

Az „otthon” megtalálására való vágyakozás a forráshoz való visszatérés igényét jelentheti. A sokszor reinkarnálódott lelkek szeretnék végre befejezni az élet-halál örökös körforgását és arra vágynak, hogy végleg hazatérjenek.

- Balogh Orsolya -

Forrás: lonerwolf.com -arkadia.hu -