2022. június 25., szombat

A gyerekek érzékelik a valóságon túli világot

 

Tényleg képesek lehetnek érzékelni entitásokat más világokból – állítják a parakutatók.

Az interneten rengeteg videó található arról, hogy 5 év alatti gyerekek vagy házi kedvencek hogyan néznek valamit lelkesen ott, ahol semmi sem történik. 
 
 
Ez azonban elég sokáig is tarthat. 
Például egy 3 éves új-zélandi fiú több mint két órán keresztül nézte egy szoba sarkát, ahol semmi nem volt.

Egyes parapszichológusok úgy vélik, hogy az 5 év alatti gyermekek a maguk módján érzékelik a világot. 
Olyan dolgokat is láthatnak, amelyeket a felnőttek soha nem fognak látni. 
Még olyan merész hipotézisek is megfogalmazódnak, hogy a kisgyermekek a túlvilágból vagy más világokból származó entitásokat éreznek és látnak.

Ezzel az elmélettel természetesen vannak problémák a bizonyítékokat illetően. Az elektromágneses térrel végzett különféle, nem teljesen meggyőző kísérletek mellett nincsenek valódi és meggyőző érvek e verzió mellett.

2005-ben egy kísérletet végeztek, melynek során a kutatók húsz, 3-5 éves gyermeket választottak ki. Egy több évtizeddel ezelőtt elhagyott óvodába vitték őket, ahol egy időben szörnyű tűz ütött ki, amely 33 gyerek és két felnőtt életét követelte.

Az épület körüli félórás csoportos séta után a gyerekeket visszavitték a saját óvodájukba, ahol ceruzákat osztottak ki, és azt a feladatot kapták, hogy rajzolják le a látottakat. 20 gyerekből 18 az ijesztő falak és bútorok mellett kis sötét sziluetteket is ábrázolt. 
Arra a kérdésre, hogy az alakok maguk is gyerekek voltak-e, a gyerekek azt válaszolták, hogy láttak áttetsző gyerekeket, akik a bútorok mögül néztek ki és gyorsan elbújtak.

Ez a kísérlet ugyan nem tekinthető azon elmélet száz százalékos bizonyítékának, hogy a gyerekek képesek érzékelni a szellemek vagy lelkek jelenlétét, de mindenképpen elgondolkodtató.

Az emberi agy szerkezetének átfogó vizsgálata az élet korai szakaszában azt mutatja, hogy az agy fokozatosan fejlődik, és az élet bizonyos szakaszaiban (0-tól 5-6 évig) a külvilág észlelése nagyon eltér attól, ami előfordul a felnőtté válás későbbi időszakaiban. Egyébként ezt a verziót nemcsak a neurofiziológusok, hanem a zoológusok is megerősítik.

Kiderült, hogy az állatok is képesek úgy felfogni a világot, mint a gyerekek. Például gazdájuk halála után a kutyák és macskák akár hat hónapig is érzik a közelben a jelenlétét. 
Nem arról beszélünk, hogy szellemeket látnak, valószínűleg empatikus kapcsolat van közöttük. Bár nem lehet határozottan elvetni azt a feltételezést, hogy a háziasított állatok túlvilági entitásokat látnak.

Egy érdekes kísérletet végeztek 2009-ben Franciaországban, amikor három vadon élő rókát és három házikutyát egy kórház intenzív osztályára szállítottak, ahol szinte naponta meghal valaki.

A vadon élő állatok meglepően nyugodtan viselkedtek és reagáltak a mozgó emberekre, akusztikai tényezőkre, talán még félelmet is éreztek. 
A házi kedvencek azonban nyüszítettek, megpróbáltak elbújni a sarokban, a szó szó szoros értelmében a mancsukkal takarták el a szemüket. 
A kutatók ezt a viselkedést annak tulajdonították, hogy a vadon élő állatok csak a valóság fizikai megnyilvánulásait érzékelték, míg a fogságban tenyésztett házi kedvencek, különösen nem az első generációban, nagyon érzékenyen reagáltak más, mulandó entitások jelenlétére.

A vadon élő ragadozó állatok hozzá vannak szokva a halálhoz. Ölnek, hogy túléljék. A házi ragadozóknak ezt nem kell megtenniük, különösen annak a fajnak, amely állandóan az ember mellett él, vele szoros érzelmi kapcsolatban.

Azt is figyelembe kell vennünk, hogy az állatok látási tartománya szélesebb, mint az embereké. 
De nem látunk hőjeleket sem, mint a kígyók és a macskák, nincs olyan szaglásunk, mint amilyet a természet ajándékozott a kutyáknak, és nem hallunk ultrahangokat, mint a delfinek.

A gyerekek másképp látják és tapasztalják a világot. Különböző agyfrekvenciájuk van. Az életkorral ez változik, és már nem “látjuk” azt, amit korábban láttunk. 
 
 Hármasikrek a babafigyelőn - videó
 
 
A gyerekek ebből a finom világból érkeznek meg a mi világunkba, még nem szakították meg kapcsolatukat vele. 
A gyerekek pedig olyan férfiakká és nőkké válnak, akik számára ez a világ nem létezik. 
Nagyon gyakran a felnőttek egy stroke vagy agysérülés után egy finomabb világgal találkoznak, amely hirtelen láthatóvá válik számukra.

Születésünk pillanatában mind megkapjuk az öröklődő információk teljes csomagját, amit gyakran utólag eldobunk látszólagos haszontalansága miatt.

Hét év elteltével az úgynevezett “asztrális látás” eltűnik, és a belső elválasztású mirigyek, amelyek felelősek azért, hogy az ember a “láthatatlant” érezze és lássa, egyszerűen “elalszanak”. 
Az indigó gyerekek nem veszítik el ezt a képességüket. 
A tibeti szerzetesek képesek megnyitni a “harmadik szemet” a gyermekeknél, ami lehetővé teszi számukra, hogy “lássák” az emberek és az élő szervezetek energiamezőit is.

A hét év utáni “megvakulás” titka egészen egyszerű. Az ember a társadalom életének törvényei szerint kezd élni, és a szükségtelen információk egyszerűen eltűnnek minden fokú külső terhelés nyomása alatt. De a “szellemek” világa nem tűnik el sehová. 
Nem tűnik el az ember azon képessége sem, hogy “láthassa” a láthatatlant, csak a többségnél szunnyad.

Ha ezt a tudást normális emberek birtokolnák, akik nem lépték át a szeretet törvényeit, akkor az élet talán teljesen más lenne, és nemcsak a miszticizmust értenék, hanem magát az embert is.

Azok a hipotézisek, hogy kisgyerekek, állatok, nem szokványos pszichés emberek stb. éreznek és látnak entitásokat a túlvilágról vagy más világokból, csak hipotézisek maradnak mindaddig, amíg a tudomány meg nem erősíti fizikai eszközökkel, vagy be nem bizonyítja az ellenkezőjét.

forrás: titkokszigete.hu - ujvilagtudat.blogspot.com
 
- - - - - - 
 
 Joel látja az állatkísérteteket - videó
forrás:A&E