2022. november 25., péntek

Az angyalok halálágyi látomásai - Angyalokról énekelt a haldokló betegnek az ápolónő


Világszerte sokan mondták röviddel haláluk előtt, hogy víziókat tapasztaltak (angyalok) s úgy tűnik, hogy segít nekik átjutni a mennybe. Az orvosok, ápolónők és szeretteik arról számoltak be, hogy a halotti ágyban való látomások jelei, tanúi vannak, például haldokló embereket látva, beszélgetni a levegőben lévő láthatatlan jelenlétekkel, és kapcsolatba lépni velük.

 
Míg egyesek az angyal-halálágy jelenséget a gyógyszerek okozta hallucinációkkal magyarázzák, a látomások akkor is előfordulnak, amikor a betegek nem kapnak gyógyszert – és amikor a haldoklók az angyalokkal való találkozásról beszélnek, teljesen tudatuknál vannak. Tehát a hívők azt mondják, hogy az ilyen találkozók csodálatos bizonyítékai annak, hogy Isten igenis küld angyali követeket a haldokló emberek lelkéért.

Gyakori előfordulás

Gyakori, hogy az angyalok meglátogatják azokat az embereket, akik halálra készülnek. Míg az angyalok segíthetnek és segítenek is az embereknek, amikor hirtelen meghalnak (például autóbalesetben vagy szívrohamban), több idejük van arra, hogy megvigasztalják és bátorítsák azokat az embereket, akiknek a haldoklási folyamata elhúzódóbb, például a halálos betegeket. Az angyalok jönnek, hogy segítsenek mindenkinek, aki haldoklik – férfiaknak, nőknek és gyermekeknek egyformán – hogy enyhítsék a halálfélelmet, és segítsenek nekik a problémákon a békére találásért.

„A halálos víziókat az ókor óta rögzítik, és közös jellemzőik vannak, függetlenül a faji, kulturális, vallási, oktatási, életkori és társadalmi-gazdasági tényezőktől” – írja Rosemary Ellen Guiley könyvében, az Az angyalok enciklopédiájában.

Ezeknek a jelenéseknek az elsődleges célja, hogy hívják a haldoklót, hogy jöjjenek velük… A haldokló általában boldog és hajlandó menni, különösen, ha az egyén hisz a túlvilágban. … Ha az illetőnek nagy fájdalmai vagy depressziója volt, teljes hangulati fordulat figyelhető meg, és a fájdalom megszűnik. Úgy tűnik, a haldokló szó szerint „ragyogva ragyog.”

Trudy Harris nyugalmazott hospice nővér írja könyvében Pillanatok a mennyből: igaz történetek a reményről és a békéről az életút végén hogy az angyali látomások „gyakori élmények a haldoklók számára”.

A neves keresztény vezető, Billy Graham Angyalok könyvében írja: Csengő bizonyosság, hogy nem vagyunk egyedül, hogy Isten mindig küld angyalokat, hogy üdvözöljék a Jézus Krisztussal kapcsolatban álló embereket a mennybe, amikor meghalnak. „A Biblia garantálja minden hívőnek, hogy a szent angyalok kíséretében eljusson Krisztus jelenlétébe. Az Úr angyali követeit gyakran nemcsak azért küldik, hogy segítsék az Úr megváltottait a halálkor, hanem azért is, hogy reményt és örömet adjanak a megmaradtaknak, és támogassák őket veszteségükben.”

Gyönyörű látomások

A haldokló emberek által leírt angyali látomások hihetetlenül gyönyörűek. Néha egyszerűen angyalokat látnak az ember környezetében (például egy kórházban vagy otthoni hálószobában). Máskor magába a mennyországba pillantanak bele, angyalok és más mennyei lelkek (például az ember már elhunyt szeretteinek lelkei) a mennyei dimenziókból a földi dimenziók felé nyúlnak. Valahányszor angyalok jelennek meg mennyei dicsőségükben, mint fénylények , sugárzóan szépek. A mennyországi látomások ezt a szépséget fokozzák, és csodálatos helyeket írnak le a csodálatos angyalok mellett.

„A halotti ágyon megjelenő látomások körülbelül egyharmada teljes látomást foglal magában, amelyben a beteg egy másik világot lát – a mennyet vagy a mennyei helyet” – írja Guiley:Angyalok enciklopédiája. „…Néha ezek a helyek tele vannak angyalokkal vagy halottak lelkeivel. Az ilyen látomások tündökölnek, intenzív és élénk színek vannak és erős fény. Vagy megjelennek a beteg előtt, vagy a beteg úgy érzi, hogy a testéből kikerült hozzájuk.

Harris: Mennyország pillantásai...emlékszik vissza, hogy sok egykori páciense „mesélt nekem arról, hogy angyalokat láttak a szobájukban, meglátogatták őket szeretteik, akik előttük haltak meg, vagy gyönyörű kórusokat hallani vagy virágok illatát érezni amikor senki sem volt a közelben…” 

Hozzáteszi: „Amikor angyalokról beszéltek, amit sokan meg is tettek, az angyalokat mindig szebbnek írták le, mint azt valaha is képzelték, nyolc láb magasak, férfiak és nők, fehéret viselnek, amire nincs szó. „Lumineszcens” az, amit mindenki mondott, semmihez sem hasonlítható. A zene, amelyről beszéltek, sokkal kifinomultabb volt, mint bármelyik szimfónia, amelyet valaha is hallottak, és újra és újra olyan színeket emlegettek, amelyekről azt mondták, hogy túl szépek ahhoz, hogy leírják.”

James R. Lewis és Evelyn Dorothy Oliver az angyalokról és a mennyországról szóló halálos látomásokat jellemző „nagy szépségű jelenetek” a vigasz és béke érzését is keltik a haldokló emberekben.Angyalok A-tól Z-ig. 

„Amint a halotti látás felgyorsul, sokan megosztották azzal, hogy a fény, amellyel találkoznak, melegséget vagy biztonságot sugároz, ami egyre közelebb hozza őket az eredeti forráshoz. A fénnyel teli gyönyörű kertek vagy nyílt mezők látványa is megjelenik, ami növeli a béke és a biztonság érzését.” 

Graham Angyalok: „Hiszem, hogy a halál szép lehet. … Sok olyan ember mellé álltam, akik diadalittas arckifejezéssel haltak meg. Nem csoda, hogy a Biblia azt mondja: „Drága az Úr szemében az ő szentjeinek halála” (Zsoltárok 116:15)

Őrangyalok és más angyalok

Legtöbbször az angyalok, akiket a haldokló emberek felismernek, amikor meglátogatják, a hozzájuk legközelebb álló őrangyalok akiket Isten megbízott, hogy gondoskodjanak róluk egész földi életükben. Az őrangyalok születésüktől halálukig folyamatosan jelen vannak az emberekkel, és az emberek imával vagy meditációval kommunikálhatnak velük, vagy találkozhatnak velük, ha veszélybe kerül az életük. De sokan valójában csak akkor vesznek tudomást az angyalokról, amíg nem találkoznak velük a haldoklási folyamat során.

Más angyalokat – különösen a halál angyalát – gyakran a halotti látomásokban is felismerik. Lewis és Oliver idézi Leonard Day angyalkutató eredményeit: Angyalok A-tól Z-ig, azt írja, hogy egy őrangyal „általában a [haldokló] közelében van, és megnyugtató vigasztaló szavakat mond”, míg a halál angyala „általában távol marad, a sarokban vagy az első angyal mögött állva”. Hozzáteszik, hogy „…Azok, akiknek volt találkozásuk ezzel az angyallal, sötétnek, nagyon csendesnek és egyáltalán nem fenyegetőnek írják le. Day szerint a halál angyalának a felelőssége, hogy az eltávozott lélek az őrangyal segítségével elkezdhesse az utazást a „túloldalra”.

Magabiztosság a halál előtt

Amikor az angyalokról készült halotti látomások teljessé válnak, a haldokló emberek, akik látják őket, bizalommal halhatnak meg, miután békét kötöttek Istennel és rájöttek, hogy családjukkal és a barátaikkal, akiket hátrahagynak, minden rendben lesz velük nélkülük.

A betegek gyakran meghalnak nem sokkal azután, hogy angyalokat látnak a halálos ágyukon – írja Guiley:Angyalok enciklopédiájában, amely összefoglalja az ilyen látomásokkal kapcsolatos nagy kutatások eredményeit: „A látomások általában néhány perccel a halál előtt jelennek meg: A vizsgált betegek körülbelül 76 százaléka a látásuk után 10 percen belül meghalt, a többiek majdnem mindegyike egy vagy több órán belül meghalt. .”

Harris azt írja, hogy sok beteg magabiztossá vált, miután angyalokat látott a halálos ágyon: „...teljesen félelem nélkül és békében teszik meg azt az utolsó lépést az örökkévalóságba, amelyet Isten az idők kezdete óta ígért nekik.”

forrás:hu.ndu.ac

- - - - - - 

 Angyalokról énekelt a haldokló betegnek az ápolónő

A Nashville-i kórházban fekvő Margaret Smith egy éve küzdött a májrákkal, operációra nem volt lehetőség. A felvételen egy Olivia Neufelder nevű ápolónő ül a 63 éves beteg mellett, és Margaret egyik kedvenc dalát énekli, hogy a fájdalomcsillapítók hatásának enyhülése után is elviselje a fájdalmakat. Dancing in the Sky című száma azért is különleges, mert arról szól, hogy a nemrég elhunyt hozzátartozó / barát mennyire hiányzik, de biztos, hogy jól érzi magát, és az angyalokkal énekel a Mennyországban.

"Nem írható le szavakkal az a szeretet és nagyrabecsülés, amit Olivia nővér iránt érzünk, akit anyu az angyalának hívott.” - írta a videóhoz a haldokló asszony lánya. Margaret Smith végül két nappal ezelőtt hunyt el.

forrás:24.hu -1010 Wins

 Olivia és Margaret -videó

 
 
 
 Dancing in the Sky - Táncolni az égben
 

Mondd el, hogy néz ki a Mennyország?

Békés, szabad ahogy mondják?

A nap örökké süt?

A félelmeid és a fájdalmad megszűnt?

Itt a Földön minden, a jó hiányzik, amióta elmentél,

És itt a Földön minden más, itt üresség van.

Oh, oh remélem hogy táncolsz az égben,

És remélem, hogy énekelsz az angyalok kórusában.

Remélem az angyalok tudják, mink van,

Fogadok, olyan szép amióta a mennyországba érkeztél.

Most, meséld el mit csinálsz ott fent a Mennyben?

Tele vannak a napok szerelemmel és fénnyel?

Van ott zene? Van ott művészet és találmány?

Mondd el boldog vagy?

Jobban élsz?

Mert itt a Földön minden, a jó hiányzik, amióta elmentél,

És itt a Földön minden más, itt üresség van.

Oh, oh remélem hogy táncolsz az égben,

És remélem, hogy énekelsz az angyalok kórusában.

Remélem az angyalok tudják, mink van,

Fogadok, olyan szép amióta a mennyországba érkeztél.

https://lyricstranslate.com

 Dancing in the Sky - Táncolni az égben - videó

forrás:Carsonicools

Mondd el, hogy néz ki a Mennyország?
Békés, szabad ahogy mondják?
A nap örökké süt?
A félelmeid és a fájdalmad megszűnt?
 
Itt a Földön minden, a jó hiányzik, amióta elmentél,
És itt a Földön minden más, itt üresség van.
 
Oh, oh remélem hogy táncolsz az égben,
És remélem, hogy énekelsz az angyalok kórusában.
Remélem az angyalok tudják, mink van,
Fogadok, olyan szép amióta a mennyországba érkeztél.
 
Most, meséld el mit csinálsz ott fent a Mennyben?
Tele vannak a napok szerelemmel és fénnyel?
Van ott zene? Van ott művészet és találmány?
Mondd el boldog vagy?
Jobban élsz?
Mert itt a Földön minden, a jó hiányzik, amióta elmentél,
És itt a Földön minden más, itt üresség van.
 
Oh, oh remélem hogy táncolsz az égben,
És remélem, hogy énekelsz az angyalok kórusában.
Remélem az angyalok tudják, mink van,
Fogadok, olyan szép amióta a mennyországba érkeztél.
https://lyricstranslate.com