2022. november 18., péntek

Medek Tamás spirituális író válaszol 45.

 

Szeretnéd tudni, mit üzennek számodra az Égiek?

Oly sokan feltesszük az életünk során a kérdést, hogy vajon merre haladjunk tovább, vajon jó úton járunk-e? S noha a megélni szükséges sorsutunk terve és a mostani leszületésünk előtti emlékeink döntően rejtve vannak előttünk, mégis talán nem is gondolnánk, hogy az Égiek mennyire egyértelmű válaszokkal látnak el bennünket e kérdésekre vonatkozóan! 


Az Égiek mindig a 'lehetőségek' útján válaszolnak nekünk. Bármikor, bármit is éljél meg, bármilyen élethelyzetben is legyél, mindössze 3 lehetséges helyzet állhat fenn, s ha megállapítod, hogy éppen melyik igaz az esetedre, akkor már tudni is fogod az Égiek válaszát. A megállapítás pedig nagyon egyszerű.
 
Ugye azt tudjuk, hogy bármi is legyen most a vágyunk, az elképzelésünk, az élet sokszor felülírja azt, tehát általánosságban elmondható, hogy mindig azt kell éljük, amit a sorsunk felkínál számunkra. Amit egyszerűen élnünk kell - az a sorsunk. Az Égiek nagyon komoly ráhatással vannak az életünkre, bármit képesek alakítani benne, de ezen ráhatásokat szigorúan az érintett lelkek megélni szükséges sorsútja szerint teszik! Tudjuk, hogy jelenleg nem vagyunk tudatában a sorsutunknak, amiért leszülettünk, ezért fontos, hogy az Égiek segítsenek nekünk azon maradni, különben hiábavaló lenne maga a leszületés. Ha nem segítenének bennünket ily módon, akkor a földi eszünkkel szinte mindent felülírnánk és elég nagy káoszt okoznánk vele, ráadásul a szellemvilágba való visszatérésünk után nagyon csalódottak lennénk, hogy hiábavaló volt a leszületésünk, mert nem azt éltük meg, amit meg kellett volna.
 
Nézzük is a három lehetséges helyzetet, melyet fentebb említettem!

Bármilyen élethelyzetben is légy, mindig figyeld meg, hogy milyen vágy, milyen elérendő cél fogalmazódik meg benned. Ilyet mindig találsz, hiszen egyikőnk sem tesz semmit sem vágy vagy cél nélkül. (Kivéve azt, amit az előbb említettem, amikor az élet eléd kínál valamit és azt muszáj élned.) Tehát mindig van benned egy cél, ami motivál, mindig van benned egy vágy, amit annyira szeretnél, hogy (meg)történjen. Ha ezt felismerted magadban (ugye ez sem nehéz), akkor azért meg kell tegyél mindent, ami tőled telik. S már csak azt kell megfigyeld, hogy a fentebb említett három helyzet közül melyik áll fenn, s azonnal megtudod, hogy az Égiek mit szólnak hozzá!

Az első lehetséges helyzet
 
A célod elérésére a sorsod nem nyújt lehetőséget. Egyszerűen bármit is próbálsz megtenni, mindig akadályokba ütközöl, s minden erőfeszítésed ellenére is képtelen vagy elérni a vágyott célt vagy megélést. Ilyenkor az Égiek egyértelmű üzenete az, hogy jelenleg nem ez az utad, bármennyire is vágynál most rá.
Ennek az első lehetséges helyzetnek van még egy olyanféle típusa, amikor ugyan látszólag nem tudod elérni a célod, de a feladat mégis az, hogy küzdj érte. Ezt onnan tudod megkülönböztetni az előzőtől, hogy amikor megteszel minden tőled telhetőt, a sorsod azért, ha egy picit is, de támogat benne. Tehát nem adja könnyen, de láthatod, hogy finoman mégis segít benne. Fontos ismérve még ennek a típusú helyzetnek, hogy a vágyad elérésével nem ártasz (komoly mértékben) másoknak és magadnak.

A második lehetséges helyzet
 
Amikor a célod elérésére ad a sorsod lehetőséget ugyan, melyet ki is használhatsz (több-kevesebb nehézséggel), ám azzal ártanál (komolyabb mértékben) másoknak vagy magadnak. Ilyen esetben mindig próbatétel elé állítanak az Égiek, hogy képes vagy-e ellenállni a földi vágyaidnak, ha tudod, hogy azzal másoknak ártanál. S persze a helyes út, s egyben az Égiek üzenete is számodra, hogy ellenállj neki.

A harmadik lehetséges helyzet
 
Amikor ad a sorsod lehetőséget arra, hogy elérd azt, amit szeretnél, s nem is ártasz vele különösképpen, sőt még segítesz is másoknak vagy magadnak. Ez esetben az Égiek egyértelmű üzenete az, hogy élj a lehetőséggel, mások és magad örömére is.
 
Nagyon egyszerű tehát az Égiek, számunkra szóló üzenetének felismerése, mely bármelyikőnk, bármely élethelyzetére alkalmazható. A legtöbben úgy gondolnánk, hogy oly nehéz lehet sokszor megérteni, mit üzennek nekünk odaátról, de ezek kifejezetten egyértelmű és konkrét, könnyen értelmezhető üzenetek Tőlük - számunkra. Ha felismerjük az üzenetüket minden pillanatunkban, és meg is szívleljük azokat, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a legjobb úton járunk. Azon, melyen a lelkünknek most járnia kell.

Kétségtelen, hogy a három lehetséges helyzet közül a harmadik a legcsodálatosabb, s egyben legegyszerűbb is. Az első (kivéve az altípusát, amit ott említettem) már nagyon nehéz, hiszen el kell tudni fogadni, hogy bármennyire is vágyunk valamire, azt most nem érhetjük el. Kínzó e felismerés, de ha megértjük az okát, akkor nagy segítség lehet a (lehetetlen) elfogadásában.
Ám a legnehezebb és egyben legnagyobb próbatétele a léleknek, amit csak a testi világban megélhet, az a második lehetséges helyzet. Amikor látjuk, hogy megtehetnénk valamit, amire vágyunk, látjuk, hogy könnyebben-nehezebben, de elérhetnénk azt, ha akarnánk, de közben tudjuk, hogy nem tehetjük meg, hiszen felismerjük, hogy azzal komolyabban ártanánk valakinek. Tehát megtehetnénk, amire oly nagyon vágyunk, de mégis meg kell álljuk, hogy nem tesszük meg, mégis le kell róla mondjunk, másokra való tekintettel. E döntés meghozatala a legnehezebb, s egyben a legkeményebb próbatétele a léleknek, melyben a legsúlyosabb és legfontosabb letenni való teher meg vagy nem létéről tesz tanúbizonyságot, ezt pedig úgy hívják, hogy: önzés.
 
Aki e második lehetséges helyzetben képes helyesen dönteni, s teszi ezt úgy, hogy nem bánkódik miatta, hiszen tudja, hogy miért ez a helyes, akkor az elérte azt a fokú lelki fejlettséget, amit a fizikai világban elérni szükséges.

S végül az olyan helyzetekről tennék még egy rövid említést, amikor kétféle döntési lehetőséged van (tehát mindenképpen döntened kell egyik vagy másik közül), de mindegyikkel ártanál másoknak vagy magadnak. Ilyenkor mindig mérlegelned kell, hogy melyik döntésed okozza a kevesebb fájdalmat, s azt kell válaszd. Persze sokszor nehéz megbecsülnöd ezt előre, de mégis bízz a meglátásodban, hiszen ha jó szándékkal és a tőled telhető kellő megfontoltsággal ítéled meg, akkor jó döntést fogsz tudni hozni.

Megfogadni az Égiek ezen üzeneteit, bizony nehéz feladat olykor, sőt, sokszor nagyon-nagyon nehéz. De ne feledjük, ha olyan könnyű lenne, már nem is kellene itt legyünk. Amiért még itt vagyunk, az éppen az, hogy ezt gyakoroljuk, ezt tanuljuk. S bár azon kell legyünk, hogy ez minél tökéletesebben menjen, ne ostorozzuk magunkat akkor, ha ez (még) mégsem sikerülne maradéktalanul.

 - Medek Tamás spirituális író - tudatostudat.blog.hu -