2023. február 6., hétfő

Howard Storm halálközeli élménye

 

Howard Storm 1985-ben, 38 évesen esett át egy halálközeli élményen, mely teljesen megváltoztatta az életét. 

Howard Storm Newtonban született, Massachusetts-ben. A Kaliforniai Berkeley Egyetemen diplomát szerzett, majd később az Észak-Kentucky Egyetemen művészettudományi professzor lett, amelyet 20 évig töltött be. Interjúja során a halálközeli tapasztalatait megelőző életéről számolt be arról, hogy ateista és agresszív ember volt, akitől féltek a felesége és a gyermekei.

Howard 1985. júniusában tanítványaival kirándult Európába. Miután egy reggeli kirándulásról 11:00 körül visszatért feleségével a párizsi szállodai szobába, hirtelen súlyos gyomortáji fájdalmai voltak. 

Egy párizsi kórházba vitték, ahol perforálódott gyomorfekélyt diagnosztizáltak (a nyombél perforálódott és így a gyomortartalom a hasüregbe került), amely műtétet igényelt. De olyan sebészt aki meg tudta volna műteni csak túl későn, másnap reggel 9 órára sikerült volna keríteni. 

Mialatt a műtétre várt érezte, hogy fájdalmai súlyossága miatt meg fog halni, és így mentálisan felkészítette magát a halálra. Miután elbúcsúzott feleségétől, elvesztette az eszméletét. 

Úgy tűnt számára, hogy ezután azonnal „kinyitotta a szemét”, de valójában a testén kívülre került, a betegágyánál állt és a saját betegágyát nézte, miközben felesége ott sírt mellette. Minden fájdalma megszűnt. 

Hiába próbált kommunikálni, a felesége nem látta és nem is hallotta. 

Ezután a kórházi szobán kívülről hangok hívták kifelé. Követte őket, mert azt hitte, hogy orvoshoz viszik. 

Sápadt humanoid lényekről számolt be, akik sürgették őt a folyosón és azt mondták, hogy már vártak rá. A lények egyre ellenségesebbé váltak, és amikor nem volt hajlandó tovább követni őket, súlyosan bántalmazni kezdték. 

Aztán megszólalt egy hang: „Imádkozz Istenhez”. Howard szorult helyzetében felidézte a gyermekkorában tanult bibliai részleteket és imákat, mindent, amire csak emlékezett. Az „Isten” szó említése hallatán a lények visszahúzódtak, és végül ismét egyedül maradt. 

Egy bizonyos idő után Jézushoz kiáltott, hogy mentse meg…

Interjújában beszél a szellemi (s számára egyben földi) halálba vezető útról, a halál utáni megtapasztalásairól, Jézussal és az angyalokkal való találkozásáról, majd Földre való visszatéréséről.

 Érthetően, világosan és őszintén beszél arról a világképről, amelyet jelen korban a társadalom és a kultúra egyaránt támogat, amely sokakat megtéveszt, s amely elfedi az egyetlen igazságot. 

Az emberek-gyártotta ideológiák, az "-izmusok" (materializmus, egzisztencializmus, humanizmus, racionalizmus, hedonizmus, legutóbb már egészen a relativizmusig) sokakat térítenek tévútra. 

Storm érthető, értelmes, elgondolkodtató válaszokkal tért vissza, melyek további keresésre ösztönözhetnek.

forrás: Howard Storm utánkövető interjú, 2006 - videó

https://www.youtube.com/watch?v=RGFL8UBPMWc

 - - - - - - -

"A legmagasabb spirituális szinten, tudnunk kell, hogy a pokol, csakúgy mint a Mennyország, egy tudati sík. A Menny és a pokol egyaránt az elmében kezdődik. A Mennyország és a pokol egyaránt tudatszintek mélyen bennünk."
(Sri Chinmoy)

 - - - - - -

Vissza a pokolból - Howard Storm 1/2 - videó

forrás:Gabor Korosi

 
 
Vissza a pokolból - Howard Storm 2/2 - videó
forrás: Gábor Korosi