2023. augusztus 9., szerda

A halál pillanatában - Halál utáni üzenetek



Nagyon sok embert foglalkoztat az a kérdés, hogy mi történik velünk azután, ha meghalunk, ha befejezzük a jelen földi életünket. A halál pillanatában csak a testünk hal meg, lelkünk visszatér a szellemvilágba. 


A halál akkor következhet be, ha a testet a szellemmel összekötő perisprit elszakad. Gyakran hallani olyan esetekről, mikor valaki visszatér a halálból. A halálból nincs visszatérés. Ha valakinek eljön az ideje, akkor már nem térhet vissza, vagyis ha a szellem már lekapcsolódott a testről. Ha valakinek halálközeli élménye van, akkor az azt jelenti, hogy a lelke kilépett már a testből, de a kettőt összetartó láthatatlan fonál (peresprit) még nem szakadt el. Lehet, hogy az illető már látja fentről saját testét és vissza is tér bele – de ez csak akkor lehetséges, ha a fonál nincs elszakadva. Ellenkező esetben már nincs visszaút.

Ha azt mondjuk, hogy valaki haldoklik, akkor az valójában azt jelenti, hogy fonala elszakadni készül. Ez lehet fél óra, de akár 4-5 óra is. Gyakori eset nagyon beteg embereknél, hogy az utolsó óráikban már nem mindig tudunk kommunikálni velük, hiszen már félúton vannak. Ilyenkor órák alatt többször kiléphetnek testükből, illetve visszatérhetnek testükbe. Ha a perisprit elszakad, akkor állt be a halál pillanata.

A halál pillanatában a szellem végleg kilép a testből és az asztrális síkra kerül. Ha a szellemet váratlanul érte a halál (pl. baleset, gyilkosság), sokszor kábultan szemlélődnek, járkálnak, sokszor nem is tudják, hogy már meghaltak. Ez a kábult állapot sokszor hónapokig, akár évekig is eltarthat. Ha a szellem nem tudja, hogy ő már meghalt, természetesen nem is tud időben visszatérni (48 napon belül) a szellemvilágba. Ők alkotják a szellemek egyik csoportját.

Ez a bódult állapot viszont nem jellemző olyan esetekben, ha valaki már készül lélekben a halálára, pl. nagyon beteg, vagy öngyilkos lett.

A halál után azonban van még egy nagyon fontos dolguk az elhunytaknak – sokszor tudatni akarják halálukat szeretteikkel és mellettük akarnak lenni abban a percben, mikor értesülnek a halálesetről.


Halál utáni üzenetek 

Miután a szellem földi testét elhagyja, még napokig, vagy hetekig az asztrális síkon tartózkodik. Jó esetben legkésőbb 6-7 hét elég neki, hogy visszatérjen a szellemvilágba. A lelkeknek a halál utáni első gondolatuk leggyakrabban az, hogy a közeli szeretteik mellett legyenek, mikor megtudják a halálhírt. Nagyon gyakori, hogy ha valaki éjjel hal meg, még aznap éjjel megjelenik szelleme a családtagoknál, közeli rokonoknál. Végig járja azokat, akiket életében szeretett, gyakran láthatóvá is válik.

Ha fejlett szellemről van szó, aki már rendelkezik olyan tudással, hogy belépjen álmainkba, vagy saját álmot generáljon, akkor ezt is megteszi – még mielőtt megtudnánk halálhírét. Az én családomban is előfordult már olyan eset, hogy az elhunyt a lányának megüzente halálhírét egy álmon keresztül, de csak másnap derült ki, hogy éjjel meghalt.

Az elhunyt szellemének is nagy fájdalom, ha halála miatt sírni látja szeretteit, ezért próbálja bevonni őket a szeretet fényével, próbálja megölelni, vigasztalni. Ezeket a jeleket azonban csak az arra fogékony rokonok érzik, illetve a gyerekek.

Ezek a jelenések felerősödhetnek a temetés napján. Ilyenkor sokszor mozognak tárgyak, megjelenik az elhunyt szelleme, vagy fekete asztrálteste, villognak a lámpák. Ha ilyenkor megmagyarázhatatlan boldogságot és nyugalmat érzünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy elhunyt szerettünk éppen átölel minket földöntúli fényével.

A szellem gyakran ott van saját temetésén (de nem minden esetben) és boldogsággal tölti el az itt maradtak szeretete.

forrás: szellemblog.hu - Csernai Tímea

- - - - - - -

Kell-e lehet- e felkészülni saját halálunkra - videó
forrás:Slezák Marcsi