2024. július 2., kedd

A szellemi tanítás nem e világból való tudás

 


Ennek a tudásnak a megosztása a szellemi tanítók munkája, akik a szellemvilágból mint gyertya, esetleg fáklyafények látszanak, mert szellemi világosság árad körülöttük. Ez a fény a világosságra vágyó szellemeket mint a lámpa lángja a pillangókat, erősen, olykor ellenállhatatlanul vonzza magához, mert ők is részesülni akarnak a fényből.

A földi ember nem is tudja, hogy a szellemi világossága, ha a földi emberekre látszólag nincs is hatással, mekkora hatással van a környező szellemvilágra. A tőle tanulni vágyók hada követi és figyeli szellemi látással. Ezek a szellemek, ha az ő világosságából meríthetnek, nagyot fejlődhetnek lélekben a megértés és megérzés által, mivel lelki tartalmaik finomodnak, tisztulnak és lélekerőik tekintélyesen megnövekednek. Ebből nyernek viszonylagos boldogságot, ami a tanítóikhoz köti lelküket, amely egy örök életen, sok-sok ezutáni inkarnáción át is hálával és szeretettel kapcsolódik össze tanítója szellemével.

Az inkarnálódott szellemek a környezetünkben, ebben a kísértésekkel teli földi életben, mivel elfelejtették, honnan jöttek és valójában hová tartoznak, legtöbbször nem ismerik fel a szellemi tanítóban a Szentlélek fénymunkását, olykor bizonyos hibás és tévelygő hiedelmek miatt kimondottan ellenszenvesen fogadják a szellemi közléseket, legtöbbször burkolt tanításokat.

A szellemi tanítóink figyelmeztettek, hogy az ilyen emberekkel nem kell erőltetni a szellemi kapcsolatot, nem szabad győzködni senkit. Azt mondták, hogy ez nem a földi tanító feladata, hanem első sorban minden ember saját őrszelleméé és a szellemvilágé, amely folyamatosan segíti és érleli a lelkeket.

Itt a földi tudatosságban mi képtelenek vagyunk felfogni, hogy lelkünk tisztuló fejlődése milyen szinten áll. Úgy képzeljétek el a fejlődő lelket mint egy kirakóst, amelyen még nem látszik az összkép, aminek ki kell alakulnia, de a szellemi vezetők látják és tudják, hogy melyik az az elem, amelyik beépítése a a legoptimálisabb valószinűséggel járul hozzá, hogy a fejlődés az időben a legrövidebb uton haladjon. Tehár a szellemi ember, ha leír vagy elmond valamit, azon nem vitázik a hitetlenekkel és a szkeptikusokkal, hanem békével hagyja, hogy mindenki járja a maga útját.

forrás: Laci És Gitta Biró

- - - - - -

Rudolf Steiner A szellemtan fontossága - videó
forrás és előadó: István Karsay