2012. április 20., péntek

Jézus


"ÉN VAGYOK AZ ÚT, AZ IGAZSÁG ÉS AZ ÉLET! AKI BENNEM HISZ, ÖRÖKKÉ ÉL!"

"Mindenkiben akkora a szeretet, amekkora áldozatra képes. De így is mondhatom: A SZERETET ÉN VAGYOK! Hited és döntésed alapján annyit fogadsz el Belőlem, amennyire átadtad magadat Nekem, Jézusnak. Ez az önátadás az, amely csökkenteni, sőt megszüntetni is képes benned minden félelmet."



"Jézus azt mondja: "Az igazság felszabadít." És ennek óriási a jelentősége. Igen, az igazság felszabadít, de nem az igazság tudása. Légy maga az igazság, és akkor felszabadít. Válj te magad az igazsággá, és akkor eljön a felszabadulás. Nem kell elhoznod, nem kell várnod rá. Azonnal megtörténik."
(Osho)


Názáreti Jézus, más néven Jézus Krisztus, vagy egyszerűen csak Jézus, a kereszténység központi személye. Említik a Próféta, az Úr, az Ember Fia, az Isten báránya, a Zsidók Királya,a Pantokrátor, a Messiás, az Üdvözítő és a Megváltó megnevezéssel is.
A legtöbb keresztény felekezet a megtestesült Isten Fiaként tiszteli őt, aki az evangéliumok szerint feltámadt a halálból, miután keresztre feszítették.
Jézus saját magáról a következőket mondta:

"Az Úr lelke van rajtam, azért kent fel engem, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek. Elküldött, hogy hirdessem a foglyoknak a szabadulást, a vakoknak a látást, hogy szabadon bocsássam az elnyomottakat, és hirdessem az Úr kegyelmének esztendejét." 
(Forrás: Wikipédia)