2019. november 25., hétfő

Isteni beavatkozás - Egy gazdag norvég hajótulajdonos egy kutatást finanszíroz, hogy megcáfolja Darwin evolúciós elméletét



Norvégia egyik leggazdagabb embere, Einar Johan Rasmussen hajótulajdonos 1,6 millió dollárt pumpált egy alapítványba, amelynek célja Darwin evolúciós elméletének megtámadása, és helyette az intelligens tervezés hipotézisének előmozdítása.


A BioCosmos Alapítvány "nyitottabb vitát indít a biológiáról és a kozmoszról," és "mindenkit megcéloz, aki érdeklődik a tudomány és a nagy kérdések iránt," különösen az "ifjúság és a fiatal felnőttek," az iskolások bevonásával.

Mint az intelligens tervezés elmélet valamennyi hívője, az alapítvány ennek a sokak által áltudományos hipotézisnek az erényeit hangsúlyozza, mely azt mondja, hogy a természet olyan finoman hangolt és jól kialakított, hogy nem jöhetett létre természetes szelekció révén, hanem megtervezték.

A 81 éves Rasmussen, aki az ország déli részén található Kristiansandből származik, elmondta az NRK nemzeti műsorszolgáltatónak, hogy  
"az a szándéka, hogy e modern kutatás nagy részét megismertesse a nyilvánossággal, amely jelentős módon szakít Darwinnal."

A milliárdos egyetért a BioCosmos Alapítvánnyal, amelynek tagjai között van egy dán professzor, egy orvos, egy építőmérnök és egy teológus, hogy az evolúció  
"már nem igazolható azzal, hogy az véletlenszerű mutációk és a természetes kiválasztódás eredménye".

Természetesen sok erőteljes reakciót váltott ki a gazdag és hatalommal rendelkező üzletember lépése, aki megpróbálja ezzel befolyásolni a norvég oktatási rendszert.

"Teljesen helytelen, ha a gazdag emberek megpróbálják megvásárolni a norvég tantermekbe való belépést," - mondta Torstein Tvedt Solberg képviselő az NRK-nak. "Ez túlságosan alternatív, nem tudományos. Nagyon közel van az ostobasághoz."

"Ha valaki kíváncsi, hogy a természet miként jött létre, beszéljen tudósokkal," - mondta Martin Jakobsen, a Kristiansand-i Ansgar Teológiai Főiskola kutatója. "Ha kíváncsi, hogy Isten hogyan működik, beszélhet egy teológussal."

(forrás: ujvilagtudat.blogspot.com)

Kapcsolódó írás:
Megmagyarázhatatlan gépezetek a sejtekben:
 https://dszilvia.blogspot.com/2014/02/megmagyarazhatatlan-gepezetek-sejtekben.html

 Dr. Jeszenszky Ferenc:
Az élet formái nem jöhettek létre felsőbb irányítás nélkül - videó