2021. március 13., szombat

Mi a legfontosabb, amit tudnunk kell a testi halálunk előtt?

Nagyon fontos a spirituális ismeretek tudása, nem győzöm hangsúlyozni. Hisz egészen más megvilágításba helyeződik az életünk, és főként annak eseményei, ha nem a vak véletlent, a szerencsét és szerencsétlenséget, valamint a látszólagos céltalanságot látjuk a létezésünk mögött, hanem a tudatos tervezést, mindenben. Természetesen az sem jó, ha túlságosan a túlvilággal, szellemi világgal foglalkozunk a testi életünk alatt, hisz most mégiscsak itt vagyunk, s a testi élet most az, amit élnünk kell, amire a figyelmünket fordítani érdemes. De nagyon fontos mégis, hogy legalább tisztában legyünk azzal, hogy kik is vagyunk valójában, és hogy miért is vagyunk itt.

 
 Nagyon fontos ezen ismeretek tudása az egész életünk alatt, amikor a különböző élethelyzetekhez kell hozzáálljunk, és amikor azokat el kell fogadjuk valamilyen módon. De nagyon fontos akkor is - és jelen írásomban erre szeretnék most külön kitérni -, amikor már tudjuk, nincs sok hátra jelen életünkből. Nagyon fontos, hogy az a személy, aki valószínűnek vagy bizonyosnak tudhatja, hogy közel az eltávozása ideje, fogalmat alkothasson arról, mi is lesz vele a testi halála után, hogy mi is fog akkor történni.

Sokan azt mondják erre, hogy honnan tudhatnánk ezt, hisz onnan még senki sem jött vissza. Ez azonban csupán egy téves gondolat, főként azok vélik így, akik még nem mélyedtek el kellőképpen a spirituális ismeretekben és/vagy nem kellően nyitottak a téma iránt. Valójában - és többek között - nagyon sok szellemi közlés, regressziós beszámoló és halál közeli élmény áll a rendelkezésünkre, melyből leszűrhetjük, mi vár ránk akkor, amikor a testi életünket el kell hagyjuk.

Bár a legtöbb lélek esetében rendben zajlik a szellemvilágba való visszatérés, mégis sok lélek reked itt hosszabb-rövidebb időre a két világ között, a testi halála után. Az ok sokféle lehet, tudatlanság, zavartság, félelem, túlzó ragaszkodás az éppen hátrahagyott életéből valakihez vagy valamihez, de mégis a többségük elkerülhető lenne, ha az adott lélek még a testi életében tudná, mi vár rá, s mit kell tennie ott és akkor. Azok a személyek tehát, akik még itt a földi világban tisztában vannak a túlvilág létezésével (vagy legalábbis elfogadják azt) és tudják, hogy az első és legfontosabb teendőjük a testükből kikerülve, hogy visszatérjenek a szellemvilágba, azok szinte valamennyien helyesen fognak cselekedni, ha oda kerülnek. Ők észre fogják venni azon, már korábban eltávozott szeretteiket, akik eléjük érkeznek és észre fogják venni a fényt is, mely felé haladva átkelhetnek a szellemvilágba.

Mit fontos tehát megtudnunk (legkésőbb addig) mielőtt távoznánk innen? Hogy ha bekövetkezik a testi halálunk, akkor fogadjuk el, hogy az nem véletlen volt, hanem annak itt és most be kellett következnie. Hogy ha hagytunk is félbe dolgokat, kapcsolatokat, ha maradtak is bennünk ilyen-olyan felemás érzelmek, akkor sem szabad maradnunk, hisz a saját érdekünkben is nagyon fontos, hogy mielőbb visszatérjünk a szellemvilágba. Fontos tudnunk, hogy odaát nem kell tartanunk sem büntetéstől, sem más negatív hatástól, és hogy az itt hagyott szeretteinket érzékelni fogjuk azt követően is, hogy átkeltünk. Sőt, sokkal intenzívebb érzékelésünk és tudatosságunk lesz odaát. Fontos tudnunk, hogy az elválásunk bármely szerettünktől, csupán ideiglenes, hisz ha nekik is eljön az idejük, akkor újra találkozni fogunk velük, sőt, mi leszünk azon lelkek egyike, aki majd az érkezésükre siet.

Nagyon fontos, hogy mindezt tudjuk tehát, és hogy elmondjuk másoknak is, különösen olyan személyeknek, akik közel vannak a testi halálukhoz. Fontos, mert ha ezt minél mélyebben elfogadják és megértik, számos kellemetlenségtől kímélhetik meg saját magukat is, és az itt hagyott szeretteiket is.

Írta: Medek Tamás spirituális író - tudatostudat.blog.hu
 
Kapcsolódó írás
Mi történik a lélekkel a testi halála után? 
 
Asha:Song:Return to your Soul (Vissza a lélekhez) - videó