2021. június 18., péntek

A buddhizmus tanításai az emberi kapcsolatokról


Akár ateista vagy, akár vallásos, ez az üzenet neked is szól!
Az én vallásom jó ideje az "állandó változás". Figyelek, olvasok, analizálok, és ami kell egy bizonyos tanításból, azt magamévá teszem. Nem köteleződöm el sehová, mert az a fele, életem első harminc évében bőven megvolt. 
 

1. Ne érezd magad rosszul azért, mert vannak, akiknek csak akkor jutsz eszébe, mikor szükségük van rád. Érezd magad kiváltságosnak, hogy te vagy elméjükben a gyertya, amely akkor gyullad fel, mikor sötétben van elméjük.
 
2. Mindig lesz olyan ember az életedben, aki nem bánik veled jól. Köszönd meg neki, mert erősebbé tesz.
 
3. Ha valaki rosszul bánik veled, emlékezz:
Vele van valami baj, nem Veled. Egészséges emberek nem pusztítják el egymást.
 
4. Amikor fáj, figyelj. Az élet próbál neked valamit tanítani.
 
5. Három megoldás van minden problémára: elfogadni, változtatni, vagy elengedni. Ha nem tudod elfogadni, változtass. Ha nem tudsz rajta változtatni, akkor engedd el.
 
6. Engedd, hogy az emberek megítéljenek. Engedd, hogy félreértsenek. Engedd, hogy pletykáljanak rólad. Az, amit rólad gondolnak, nem a te problémád. Véleményük nem fogja a számláidat kifizetni. Tehát maradj kedves, szeress kitartóan és légy szabad egyéniség, bármit is mondanak vagy tesznek, soha ne kételkedj értékességedben és az igazság szépségében. Ragyogj tovább és hagyd a gyűlölködőket gyűlölködni.
 
7. Mindegy mennyire tanultnak, tehetségesnek, menőnek, vagy gazdagnak hiszed magad, az, ahogyan másokkal bánsz, végeredményben mindent elmond rólad. A becsületesség minden.
 
8. Minél kevésbé érdekel, hogy mit gondolnak rólad az emberek, annál boldogabb leszel.
 
9. A csend a legjobb válasz annak, aki nem értékeli a szavaidat.
 
10. Ha azt hiszed, minden valaki másnak a hibája, akkor sokat fogsz szenvedni. Majd amikor megérted, hogy minden belőled indul ki, akkor fogsz békére és örömre lelni.
 
11. Ahol nincs tisztelet, ott szeretet sincs.
 
12. A kapcsolatok sohasem halnak természetes halált. Megöli őket az ego, az elutasítás és a hozzáállás.

Forrás: namondomneked.blog.hu
- - - - - - 
 Om Mantra - videó
forrás:mefiz

 
 
Az Om spirituális hatása mágikus erővel érvényesülhet. Magasztosabb síkra emeli a szellemet, segít legyőzni a gyengeséget. Az Om ünnepélyes védikus himnusz, áldást kifejező és spirituálisan felemelő hatású. Erőt, védelmet és kegyelmet hirdet. Összeköt minket a belső guru irányító erejével.
Ha világunk összes hallható hangját rögzítenénk (emberi hang, természet, állatok, hangszerek) és egy speciális hangkeverő berendezéssel ezeket egybegyúrnánk, akkor pontosan az OM-hoz hasonló, folyamatos zengést kapnánk.