2021. június 4., péntek

Sebestyén Balázs és a mindent átható energia


ALSÓÖRS Egy tűt sem lehetett leejteni a nagy rendezvénysátorban, amikor megjelent a népszerű televíziós és rádiós műsorvezető Sebestyén Balázs, aki egy fesztivál vendégeként mesélt életmódjáról, világlátásáról, legfőbb titkairól és arról, mekkora szerepet tölt be az életében a spiritualitás. 
 

Sebestyén Balázs lazán, sportosan és a tőle megszokott mosollyal lépett a színpadra. Bevallom, eleinte kétkedve fogadtam őt, de aztán a percek múlásával rájöttem, hogy nem szabad első látásra vagy éppen hallásra ítélkezni. Kellemes meglepetés ért vele kapcsolatban. Megtudtuk tőle: körülbelül hét évvel ezelőtt kezdett el tanításokra járni, lámákkal találkozni. Mint mondta, nem hívta senki, egyszerűen dolgozott benne egy hiányérzet, ami ebbe a közegbe vonzotta.

– Ahogy az ember elkezd egy kicsit tudatosodni és gondolkodni a miérteken, megfigyeli a saját élethelyzetét kívülről. Elkezd válaszokat keresni, és ez egy nagyon izgalmas kaland. Ahogy kinyílik egy belső szem vagy egy hang, amely tulajdonképpen terelgeti az embert. Bizonyos élethelyzetekben, feladatoknál már nem magát a problémát, a kihívást látod, hanem egyfajta lehetőséget, hogy miként tudom ezt megoldani, miként tudok több lenni – fogalmazott Sebestyén Balázs.

Az ismert műsorvezető szerint mindez igaz a párkapcsolatra, a gyereknevelésre, a munkára. – Az emberek sokszor azt gondolják, nagyon el kell vonulni, nagyon kell jógázni és meditálni, de ennél sokkal egyszerűbb a dolog. Ha ezeket az élethelyzeteket felismerjük, amelyek a hétköznapjainkban vannak, akkor bizony el kell kezdeni “melózni”, ami nem mindig kellemes – fűzte hozzá.

Balázs régóta foglalkozik a saját spirituális útjával. Mindez Leslie L. Lawrence nepáli, tibeti és indiai történeteivel kezdődött 16-18 évesen, majd buddhista tanítók előadásaival folytatódott. Később a pránanadi is megjelent az életében. Ez persze nem azt jelenti, hogy azonnal, első szóra elfogadott mindent, amit a pránanadi tanítóitól hallott. Szerinte a reinkarnációs utazások, a gyógyítás, a mindent átható energia egytől egyig működő dolgok. A pránanadi jelentése: abszolút energiacsatorna, univerzális életerőcsatorna. A módszer eredete időszámításunk előtt körülbelül 6700-ra tehető, ekkor jelent meg a természetes gyógyítás az emberek között, ekkor tanították meg az emberiséget a növények, kőzetek, vizek gyógyító hatásaira. Ekkor tanulták meg az emberek az energiák használatát, a szimbólumokkal való gyógyítást is.

Balázs egyszer még a rettenetesen szkeptikus Vágó Istvánt is elvitte egy ilyen előadásra, ahol a tanítója egy követ materializált neki a semmiből. – Nagyjából két órát beszélgettek, majd Petrezselyem József tanító ujjai közül néhány perc alatt egy kis színes kavics formálódott. Nem volt benne semmi trükk, anyaggá sűrítette az energiát. Mikor átadta Istvánnak, figyelmeztette: “Vigyázz, ennek a kőnek olyan sűrű az energiája, hogy egy kicsit megégeti a kezed!” Így is lett, elszíneződött Vágó bőre, aki először nem akart hinni a szemének.
 
Meglepődve azt mondta, hogy igen, lehet ebben valami. Később viszont kijelentette, hogy ez ügyes trükk volt, csupán egy illúzió. Ekkor a pránanadimester elmosolyodott és csak annyit mondott: “István, nincs semmi baj, neked ezzel még nincs dolgod.” – mesélte Sebestyén Balázs. Hozzátette, számára mindez igazi katarzist jelentett. A kő megszületése, a kétely és a vád, végül a nyugodt válasz. Ott, abban a pillanatban ő is rádöbbent, hogy nem az a fontos, ki mit lát.

Balázs nem mutogatja gyermekeit a médiában, képeket sem gyakran posztol róluk, Benettről és Noelről. Elárulta, azt hitték, nem lesz több gyermekük, de Beni szeretett volna kistesót, így szülei belementek. A műsorvezető elmondta, náluk nincsenek otthon nagyon apai és anyai szerepek, mindenben segíti kedvesét, Vikit.

– A gyerek a legnagyobb kincs és a legnagyobb nehézség is a világon. Amíg nincs gyereked, van egy remélhetőleg jól működő párkapcsolatod, lemondasz bizonyos dolgokról, de ketten mentek és építitek a jövőt. Egyszer csak jön valaki az életedben, aki fontosabb, mint önmagad, aki mellett ott kell lenni a nap huszonnégy órájában. A gyerek sosem szorong azon, hogy mi volt, mi lesz, mindig az adott élethelyzetben van. Csodálatos látni, ahogy a világ dolgai iránt érdeklődnek. Valójában a létezésnek egy kicsit erről kell szólnia nekünk, felnőtteknek is, de ez sajnos nem megy, mert ezt valahogyan elfelejtettük – fogalmazott Balázs.
 
 forrás:veol.hu
 - - - - - -
Lélekséta Bagdi Bellával és Sebestyén Balázzsal - videó