2021. május 31., hétfő

A lélek megoszthatóságáról ...

 
 Hogy kell elképzelni a lélek megoszthatóságát? Egy eltávozott szerettem akkor is érzi a feléje küldött gondolatomat, ha a lelke időközben újra leszületett?


Minden lélek egy önálló energialény, a Te lelked, az én lelkem is, s így tovább. Mivel egy lélek sem hozhatja le a teljes energiáját a fizikai világba (ennek több oka is van), így mindig csak egy kisebb részével születik le, a többi része a szellemvilágban marad. A test halála után ez a lélekrész (mostani mi magunk, s a mostani személyiségünk) visszatér a szellemvilágba, a lelke egészéhez, s egyben bele is olvad abba, de egyben megtartja e személyiségét is, akik most mi voltunk.
Ahhoz szoktam hasonlítani (képletesen), hogy a lelkünk a bélyeggyűjtemény, s benne az egyes személyiségei pedig a bélyegek benne. Ha beleragasztunk egy bélyeget a gyűjteménybe (ha visszatér a lelkünkbe egy testi élete után egy személyiségünk), akkor az a bélyeg örökre megtartja önálló mivoltját is (mint a mostani személyiségünk), de egyben a gyűjtemény része is lesz, eggyé is válik azzal, s a gyűjtemény onnantól fogva annál értékesebb, több lesz.

Amit most kicsit nehéz elképelnünk és megértenünk, hogy a lelkünk képes egyszerre és külön-külön is kezelni ezen személyiségeket. Tehát amikor odaát vagyunk, s visszatért a teljes tudatosságunk, egyben érezzük magunkat, de ha szükséges, meg tudunk nyilvánulni egyik néhai személyiségünkkel is. Amikor a következő leszületésnél tehát a lelkünknek egy része újra leszületik, akkor azok a személyiségek, akik korábban voltunk, továbbra is elérhetőek lesznek odaát, bár némileg látszódni fog azért rajtuk, hogy a lelkük nem teljes energiáját érhetik csak el. Másképpen szólva, egy eltávozott szeretted akkor is érezni fogja a feléje küldött gondolataidat és akkor is találkozhatsz vele odaát, ha neked is eljött az időd, ha a lelke egy részével időközben újra leszületett. 
 
 Forrás: Medek Tamás spirituális író - tudatostudat.blog.hu 
 
Bővebben erről itt:
Akkor is találkozhatsz eltávozott szeretteddel, ha közben újra leszületett?