2021. május 12., szerda

Ptolemy Tompkins: Modern halottaskönyv - Mi történik a halál után?


 Újabb, a halállal, illetve a túlvilággal foglalkozó könyve jelent meg magyarul Ptolemy Tompkins-nak. A Modern halottaskönyv a fejlett technikát is felhasználva próbálja  megválaszolni, hogy mi is várhat ránk az életen túl.


Mi történik a halál után? – ez talán a legfontosabb kérdése Ptolemy Tompkins-nak, akinek a kérdésre adott elméleteit legújabb könyvében már a magyar olvasók is megismerhetik. Nemrégiben ugyanis megjelent a Modern halottaskönyv címet viselő kötete. Ebben természetesen nem is foglalkozhat mással a világ legismertebb okkult írójának, Peter Tompkins-nak a fia, mint a „mi vár ránk az életen túl” témával.


Mindmáig e kérdés foglalkoztatja a leginkább az emberiséget. Hatására pedig még ma is rengetegen veszik kezükbe a Tibeti és Egyiptomi halottaskönyveket, hit és megnyugvás reményében. Tompkins szerint azonban a 21. században már nem kereshetjük kizárólag ősi bölcsességekben a választ saját halandóságunkra. A túlvilág koncepcióját nemcsak évezredekkel ezelőtt akartuk megérteni, hanem ma is, most pedig már a modern elméleteket is felvethetnek az írók.

A téma egyik lelkes szerzőjének számító Ptolemy Tompkins új könyvében a túlvilágot a halálközeli élményekről szóló beszámolók segítségével új megvilágításba helyezi a halált, és kimondja, hogy az emberi tudat túléli a testet.


Ptolemy Tompkins számos értekezésében és könyvében fejtegeti legfőbb kutatási területeként a halál és a túlvilág kérdéseit. Együtt dolgozott Eben Alexanderrel is, akivel többek közt A mennyország felfedezése című könyvet is jegyzik. Olyan könyvek fűződnek még a nevéhez, mint a This Tree Grows Out of Hell című, melyben a maja és azték kultúrák halállal kapcsolatos szokásait mutatta be, vagy a The Divine Life of Animals, melyben arra keresett választ, hogy van-e az állatoknak lelkük.
 (forrás:http://kello.hu)

Kapcsolódó írás
Mindenki túléli a fizikai test halálát - Egy szkeptikus idegsebész megdöbbentő túlvilági beszámolója:

Túlélte az agyhalált, találkozott Istennel: