2021. május 1., szombat

Adj hálát a sorsnak, ha egy erős édesanya nevelt fel, mert ennél jobb ajándékot nem is adhatott volna a sors!


Az életünk egyik meghatározó pillére az, hogy édesanyánk milyen volt, és hogyan bánt velünk gyerekkorunkban. Nagyon sok vonásunk, szokásunk az édesanyánkkal való kapcsolatunkra vezethetőek vissza, ezért sem mindegy, hogy gyerekként egy erős, határozott nő nevel-e vagy sem. 
 
 
Erős édesanyákból szerencsére rengeteg van, ám ami elszomorító az az, hogy ezek a nők nem kapják meg azt az elismerést, ami kijárna nekik. Ők azok, akik segítenek nekünk abban, hogy azzá váljunk, akit kisgyerekként megálmodtunk magunknak. Ők azok, akik felkészítenek a világ kihívásira, miközben próbálnak óvni minden megpróbáltatástól. Annyi mindent tesznek értünk és azért valljuk be, olyan ritkán hallják bárkitől is azt, hogy ”köszönöm”.

Egy erős édesanya mellett, erős, őszinte és határozott fiatallá cseperedhetsz, akire mindenki csak irigy szemmel tekinthet.

Édesanyád volt az, aki a szó minden egyes értelmében a saját lábadra állított és megtanította neked, hogy önmagadért csakis te vagy a felelős. Megmutatta, hogyan védd meg magad a világban folyó negatív dolgoktól, így ma már tudod, hogy egyetlen embernek sem engedheted, hogy meghatározza a mindennapjaidat. Lehet, hogy mindenre nem sikerült felhívnia a figyelmedet, de hidd el, amit az ideje és energiája engedett azt mind átadta neked.

Mennyi erő lakozik egy olyan édesanyában, aki a napi teendők és munka mellett folyamatosan azon fáradozik, hogy a gyermekét folyamatosan a céljai terelgesse? Ki volt ott melletted, amikor egy óriási csalódás után elgondolkodtál, hogy egyáltalán érdemes-e folytatni az utad?

Ő vezetett rá arra, hogy a gondolataidnak mekkora ereje van, és ha néha még nem is értett egyet veled mindenben, hagyta, hogy feszegesd a határaidat és bontogasd a szárnyaid.

Az édesanyád mindig ügyelt arra, hogy ne korlátozzon a tapasztalatok szerzésében, mert tudja, hogy igazán csak a saját bőrén tanulhat az ember.

Felnőtt fejjel egyre tisztábban lehet érezni, hogy édesanyánk mekkora szerepet tölt be az életünkben. Minél több időt töltesz vele, annál jobban csodálod a kitartását, erejét és bölcsességét. És hidd el, mindaddig gondodat fogja viselni, amíg csak képes lesz rá.

Persze nem azt mondom, hogy egy gyerek-anya kapcsolatban nincsenek hullámvölgyek vagy nézeteltérések, és az édesanyák is tévedhetnek olykor, de arról biztosíthatlak, hogy minden gondolatát és tettét a te jóléted határozza meg.

Milyen megnyugtató érzés tudni, hogy létezik a világon egy olyan személy, akinek a mi boldogságunk minden másnál fontosabb. Ezért kérlek, ne felejtsd el néha kimondani azt az aprócska szót, hogy „Köszönöm!”

Nézz magadra! Kedves vagy, okos vagy, jól nevelt vagy, vannak céljaid, vannak álmaid, és ami a legfontosabb, van egy szerető és erős édesanyád, akinek az előbbieket mind köszönheted!

Sajnos nem mindenkinek adatik meg egy ilyen édesanya, ezért ennek fényében törődj az édesanyáddal, és tiszteld a végtelenségig!

(forrás: filantropikum.com)

Takács Nikolas - Édesanyám - videó
forrás:SzerencsejatekZrtHU Social media
 

Takács Nikolas - Édesanyám

Egy óriás angyal volt s én folyton csüngtem meseszép mosolyán. 
De bajban átment az élet minden kulcsra elzárt kapuján, jó anyám.
Lángolt Ő, láttam már ridegen, könnyekben úszva és nagy vihar után. 
Aki értem mindent megtett volna, pedig de törékeny, a jó anyám. 
 
A kezében volt a kiskezem, én nem féltem, csak néztem rá! 
Csodáltam, hogy lehet ily gyöngéd és erős bármily késő éjszakán vagy reggel korán… 
És nincs rajta kívül ember más , kinek ennyi mindent köszönök, édesanyám! 
 
Felnőttem és úgy hiszem, most érzem az erejét igazán. 
Még mindig angyal ő és ha kell, zörget bárki kapuján, jó anyám. 
Mondja, olykor túl gyorsan megy az idő, és a tükörben látja már a homlokán… 
Ha velem van, két szemében mégis ott lobog a láng, ó anyám! 
 
A kezében van az én kezem, most sem félek, csak nézek rá. 
Csodálom, hogy lehet ily gyöngéd és erős bármily késő éjszakán vagy reggel korán. 
És nincs rajta kívül ember más, kinek ennyi mindent köszönök, édesanyám!..........