2021. május 17., hétfő

Medek Tamás spirituális író válaszol 11.



Aki egyáltalán nem érdeklődik a spiritualitás, a túlvilág felé, akinek a fejében meg se fordul, hogy erre elmozduljon, sőt nevetségesnek is találja... az a lélek még úgymond újszülött? Első életeiben van?
 
 

Ugye minden lélek ugyanonnan, a szellemvilágból jön, tehát mindenkiben ott van az igazság tudása. Azonban a testi élet alatt ez kisebb-nagyobb mértékben a tudatalatti mélyére süllyed, hisz ilyenkor döntően a testi érzékszerveinkkel felfogott érzékelésre támaszkodunk. Annál jobban fedve vannak tehát ezen ismeretek a testi élet alatt, minél inkább azonosulunk a testünkkel az adott élet alatt, minél inkább kötődünk érzelmileg a fizikai világhoz és csak a fizikai világhoz.

Az én ismereteim szerint minél idősebb egy lélek, ezen ismeretek már annál kevésbé lehetnek mélyen a tudatalattiban, így annál inkább hozzáférhetőek az adott személy számára. Minél idősebb egy lélek tehát, annál inkább fog nyitni a testi élete alatt a spirituális ismeretek felé, annál inkább el fogja fogadni a fizikai világon túli létezést. Aki még az adott élete során nem nyit efelé, arra egyáltalán nem áll készen, azt tehát nem szabad erőltetni. Idővel - életek múlva - ő is változni fog ebben.

Nem feltétlen jelenti ilyenkor azt, hogy az a lélek nagyon fiatal, de azt mindenképpen, hogy még fiatal, és még erősebb érzelmi kötődést képes kialakítani a testével a fizikai élete alatt. Amikor egy lélek még nagyon fiatal, azt onnan lehet felismerni, hogy bár a jót kívánja és teszi, de még nem tudja igazán, hogy miért, és különösebben a spiritualitás felé sem érdeklődik. Alapvetően még jó tehát, de elfogadja oly mértékben a fizikai világot, hogy nem fordul meg a fejében, hogy ezen túl lehetne bármi is - vagy legalábbis komoly mértékben nem érdeklődik utána. Később, a további életei során, a lélek óhatatlanul a rossz irányban is elindul, hiszen ez a tanulási folyamata szinte törvényszerű része, melyek után annak megfelelő karmákat kénytelen majd viselni, így egy ideig ő maga is "rossz" lehet még. Ám, ahogy egyre idősebb lesz, újra egyre inkább a jót kívánja majd, ám már tudni is fogja testi élete alatt is, hogy miért teszi azt, hisz egyre tisztábban fogja érezni és látni is a létezése igazi valóját.

- Medek Tamás spirituális író - tudatostudat.blog.hu -