2022. július 25., hétfő

Egy királylepke üzent a gyászoló édesanyának fia halála után: “Úgy éreztem, hogy ez egy jel volt Istentől”

Egy nappal fia halála után egy gyászoló anya egy királylepkét pillantott meg tőle mindössze 10 méterre. Eszébe jutott, hogy valaki egyszer azt mondta neki, hogy a királylepke a szeretteivel való kapcsolatteremtés jelképét jelenti, így megkérte a lepkét, hogy szálljon le a kezére. Az állat így is tett. 

 Fotó: Ann Brigham Chrudinsky

“Teljesen megdöbbentem” – mondta az 58 éves Ann Brigham Chrudinsky a The Epoch Timesnak. “Abszolút úgy éreztem, hogy ez egy jel volt Istentől”.

Chrudinsky, aki az észak-wisconsini Tomahawk városából származik, 2019. július 3-án vesztette el 23 éves fiát, Bent, miután a fiú kemény küzdelmet folytatott az alkoholfüggőséggel és a depresszióval. Ben öngyilkos lett. 
 
Fotó: Ann Brigham Chrudinsky

Egy nappal a halála után a kétgyermekes anya nem tudta visszatartani a könnyeit, és este a kutyáját sétáltatta, amikor meglátott egy királylepkét.

Amikor híre ment fia halálának, egy barátja a Facebookon azt írta, hogy a királylepkék látványa azt jelenti, hogy egy szerette a közelben van. Ann Brigham Chrudinsky azonban úgy döntött, hogy figyelmen kívül hagyja az érzést, és úgy gondolta, hogy az illető csak vigasztaló szavakat mondott.

Úgy döntött, hogy nem sétál oda a királylepkéhez, hanem inkább hangosan kimondta: “Ha Bennel vagy, szállj le a kezemre” – és a kezét derékmagasságba emelte.

“Egyenesen a kezemre repült, és leszállt” – mondta Chrudinsky.

Tudván, hogy az emberek talán nem hisznek neki, Ann Brigham Chrudinsky megkérte a pillangót, hogy maradjon a kezén. Miután két fotót készített, megköszönte a pillangónak, az pedig elrepült.

Meghatódva a látottakon, a könnyes szemű Chrudinsky megosztotta a szívmelengető jelenetet Ben egykori menyasszonyával. 
 
Fotó: Ann Brigham Chrudinsky

“Hiszem, hogy Isten megengedi ezeket a jeleket, hogy átsegítsen minket a gyászon” – mondta Ann Brigham Chrudinsky. “Hála Istennek a gyönyörű jelekért és emlékeztetőkért, amiket ad”.

Elmondása szerint az eset után soha többé nem volt hasonló élménye.

Chrudinsky, aki magát “írónak” nevezi, a wisconsini New Londonban nőtt fel. Miután azonban 1998-ban traumatikus véget ért a házassága, két fiával együtt Northwoodsba költözött, hogy újrakezdje életét. Az évek során újságíróként dolgozott egy regionális napilapnál, egy szülővárosi hetilap vezető szerkesztőjeként, egy újság vezérigazgatójaként és reklámigazgatójaként, valamint pályázati íróként.

Chrudinsky és Ben között nagy volt a kötelék. Együtt jártak moziba, sétáltak, szívesen rajzoltak és írtak, és kézzel írt üzeneteket hagytak egymásnak, amelyekben kifejezték egymás iránti szeretetüket.

Édesanyja szerint Ben rendkívül intelligens, tehetséges művész, önérvényesítő, odaadó fiú volt, nagyszerű humorérzékkel, és valaki, aki igazán szerette a barátait. 
 
Fotó: Ann Brigham Chrudinsky

Mire azonban Chrudinsky tudomást szerzett a függőségeiről, “az már teljesen kiteljesedett és romboló hatással volt az életére” – mondta.

“Komoly tanácsadáson vett részt, és addiktológiai kezelést kért. A józansága sajnos két hétig tartott, mivel mint minden 23 éves, ő is csak a barátaival akart lenni és “normális” életet élni”.”

Bár megfogadta édesanyja tanácsát, hogy egyensúlyba hozza az életét, nem tudta sokáig tartani fogadalmát, és végül kicsúszott a lába alól a talaj.

“Nem tudtam, hogy újra inni kezdett, amíg már túl késő nem volt” – mondta Chrudinsky.

A királylepkével szerzett tapasztalata után arra buzdítja az embereket, hogy figyeljenek oda azokra az apró dolgokra, amelyeket ő “kis jeleknek” nevez.

“A szél a fák között, amikor például nem ringatózik más fa, vagy a szitakötő, amely úgy tűnik, hogy sokáig csak körülötted lebeg, mielőtt elrepülne… ezek a dolgok lehetnek véletlenek, de megnyugtatóak” – mondta Chrudinsky. “Fogadd el, és ne hagyd, hogy bárki más azt mondja neked, hogy csak kapkodsz, hogy megkapaszkodj a szerettedben.”

Írta: Bellini filantropikum.com

- - - - - - 

Kapcsolódó írás
 A nagymama megígérte, hogy halála után jelet fog küldeni fentről:
 
- - - - - -
 
 Királylepke-vonulás Mexikóban - videó
forrás:euronews