2024. február 4., vasárnap

Varga Gábor: A HALÁLKÖZELI ÉLMÉNYEK ISMERETE SEGÍTHET A STRESSZ OLDÁSÁBAN - Béky László és Varga Gábor beszélgetése a halálközeli élményekről


A beteg emberek gyógyulása szempontjából rendkívül fontos, hogy csökkenjen a halálfélelmük, oldódjon az a stressz, ami a betegségből fakad. Ebben segíthetnek azok az ismeretek, amit
orvosok, pszichiáterek szereztek a halálközeli élmények kutatása során.


Az 1970-es években Dr. Sabom szívsebész kutatása világított rá először, hogy akiknek a szíve leáll, és újra kell éleszteni őket, gyakran olyan élményeket tapasztalnak abban az állapotban, amikor vérellátás hiányában nem működik az agyuk, amelyek megfelelnek a valóságnak.

Pontosan tudták az általa újraélesztett és halálközeli élményt átélt betegek, hogy mi történt körülöttük, akkor, amikor az agyműködésük leállt. Testükön kívüli perspektívából tapasztalták az eseményeket. Tudták, milyen egy szakszerű újraélesztés.

Később egy másik összehasonlító tesztben Dr. Penny Sartory megerősítette Sabom kísérletének érvényességét. Sartory mindezeken túl leírt több megmagyarázhatatlan gyógyulást is, amelyet a
betegek a halálközeli élmény alatt átélt jelenségeknek tulajdonítottak.

Ezek a kutatások abba az irányba mutatnak, hogy a fizikai agyunk és a tudatunk különálló életet is élhetnek. A fizikai agy működése nem elengedhetetlenül szükséges a tudatunk, vagy ha úgy tetszik a lelkünk létéhez, működéséhez.
Az élet fogalma a feltárt ismeretek fényében újradefiniálásra vár.

Természetesen a tudomány ezeket az élményeket nem tudja megmagyarázni, ezért gyakran elsiklanak felette, illetve nem vesznek tudomást a komolyabb kutatási eredményekről. A betegek számára viszont fontos szerepe lehet ezeknek a tudományosan megalapozott eredményeknek.

Varga Gábor hatóanyagkutató, (VARGA GYÓGYGOMBÁK)

Hogy mi is ez?

Dr. Kenneth Ring kimutatta, hogy nemcsak azok, akik ilyen élményeken keresztülmentek, hanem azok is, akik hisznek az ilyen élmények hitelességében, kevésbé félnek a haláltól.
Van, aki teljesen elveszíti félelmét, mivel nem is hisz többé az elmúlásban.
Ennek a jelenségnek a gyógyulásban óriási jelentősége van, hiszen leépít, megszüntet egy nagyon erős
stresszfaktort, a halálfélelmet. Elég ezeknek a jelenségeknek a hitelességéről tudnunk ahhoz, hogy kevesebb stressz érjen minket és ennek önmagában gyógyító hatása lehet.

Ezzel kapcsolatban előadásaim során a hallgatóság sok tapasztalatot osztott meg a jelenlévőkkel és velem. Beszámoltak például olyan jelenségekről, hogy a halál pillanatában az elhunyt
fényképe felett a tablóképet fedő üveg meghasadt, vagy a halál pillanatában megálltak az órák.

Salgótarjánban egy orvos hölgy részletesen leírta két halálközeli élményét, amelyet meg
szeretnék osztani mindenkivel, mert rávilágítanak a jelenség átélésének pszichikai hatására. A doktornő kétszer szenvedett el szívinfarktust, és mindkétszer halálközeli élményt élt át.
Az első alkalommal a klasszikus alagútélmény után találkozott egy fényben lévő lénnyel, aki közölte vele:
„Túl korán jöttél, vissza kell menned!”
Ezek után újra a hús-vér testében találta magát.
Pár évvel később, a következő szívinfarktusa alatt már nem lepődött meg, amikor újra a testén kívül találta magát. Az alagútélmény után egy csodálatos mezőn, beszélgető, asztalnál ülő embereket látott, akik jókedvűen, nevetve felé fordultak és fejüket csóválva felkiáltottak:
„Már megint túl korán jöttél!”
A doktornő tudata az újabb elutasítás után pillanatok alatt újra a testében volt. Miután az első sorban ülő háziorvos hölgy befejezte a történetét, megkérdeztem tőle, fél-e a haláltól, amit mosolyogva tagadott. Valószínűleg a hallgatóság körében is jelentősen csökkenhetett a halálfélelem és az ezzel járó stressz a történet hatására.

- forrás: Varga Gábor:RÁK, DIABÉTESZ ÉS MÁS BETEGSÉGEK –


A könyv szerzője, Varga Gábor kutató saját gyermeke fejlődési rendellenesség következtében kialakult gyógyíthatatlan betegsége miatt, autodidakta módon mélyült el a gyógyítás folyamataiban. Megszámlálhatatlan orvosi könyv, tudományos közlemény elolvasása, áttanulmányozása révén alakult ki tudása, tájékozottsága, amely messze meghaladja az orvosi egyetemi végzettségű, specializálódott szakemberek tudását. Erről több alkalommal is meggyőződtem személyes találkozásaink, tárgyalásaink során. Nem szégyellem, hogy olyan tárgyszerű felvilágosítást kaptam az emberi szervezet és az agy működéséről, amely, mint orvosegyetemet végzett professzornak új összefüggéseket, dimenziókat nyitott meg. A tudás, jártasság megszerzése mellett a kutatót a tenni akarás is jellemzi, mely Varga Gábor esetében jól nyomon követhető. Magas szintű tudása mellett hite segíti a munkájában, tevékenységében, amelyről ez a könyv is beszámol.
Őszinte elismerésem és tiszteletem munkásságához. Csak egy kérdés merül fel bennem a kutató szerzővel és könyvével kapcsolatban: Miért nincs több Varga Gáborunk?

- Dr. Repa Imre, egyetemi tanár -

- - - - - -

Vendégünk: Varga Gábor hatóanyag-kutató - videó
forrás:Fő az Egészség


A lélek és a halálközeli élmények, csontritkulás - videó
Varga Gábor hatóanyagkutató és Béky László beszélgetése


Varga Gábor a halál és a lélek viszonyáról (halálközeli élmények) - videó
Varga Gábor hatóanyagkutató és Béky László beszélgetése


A videóhoz kapcsolódó írások:

Carl Gustav Jung asztrálutazása

Dr. Kenneth Ring: Halálközeli ​élmények - Vakon született emberek láttak (HKÉ) halálközeli élményük során

DR.GEORGE G.RITCHIE:VISSZATÉRÉS A HOLNAPBÓL