2024. június 30., vasárnap

Titkos földalatti mozgalom vezetője volt a híres magyar írónő

 

Aki egy kicsit is érdeklődik az ezotéria iránt, bizonyára találkozott már Szepes Mária nevével. A több mint száz kötetet magáénak tudó írónő nem csak a spiritualitás iránt érdeklődőkhöz szólt: verseket, novellákat írt, és az ötvenes években megalkotta Pöttyös Panni figuráját, akit generációk zártak a szívükbe.

Szepes Mária 1908- 2007

„Te, aki e könyv olvasásába kezdtél, ha végigolvasod és megérted, uralkodóvá vagy őrültté leszel. Ám tégy vele, amit akarsz – se megvetni, se elfelejteni nem fogod” – olvasható a rejtélyes figyelmeztetés Szepes Mária legismertebb és talán legkalandosabb sorsú regénye, A vörös oroszlán mottójában. 
A könyv a reinkarnáció kérdését állítja a középpontba: főhőse 1535-ben születik, a XVIII. században ér véget az élete, de egy rövid időre 1941-ben is visszatér. Ki ez a titokzatos figura? Mit vállalt magára, amikor ivott az elixírből? Mire vagyunk hajlandóak, hogy megmeneküljünk a haláltól? Hogyan lehetséges emlékezni az előző életeinkre?

Ezeket a kérdéseket feszegeti a regény, amelyet Szepes Mária harmincévesen, 1939-ben, hét hónapos kisfia halála után kezdett írni. Az Orsi Mária álnéven megjelent kötetet először 1946-ban adták ki, és mind a kétezer példányt elkapkodták. 1948-ban viszont, a kommunista hatalomátvétel után egy csapásra megváltozott minden. A vörös oroszlánt felforgató és veszélyes műnek bélyegezték, hiszen tartalma jócskán eltért a hivatalos ideológiától. A regény fennmaradt példányait bezúzták, elégették, Orsi Máriát keresték, de nem találták. Az írónő baráti köréhez tartozó Hamvas Béla, aki ekkor az Országos Széchényi Könyvtárban dolgozott, meg tudott menteni néhány példányt, és közel negyvenévi tiltás után előbb külföldön, majd idehaza is ismét kiadták a regényt, amely egyszerre olvasható történelmi sci-fiként és az ezoterikus beavatás regényeként.

Film, színház, muzsika

Ki volt Szepes Mária, aki számos műfajban alkotott, és páratlanul hosszú élet adatott neki? Értelmiségi zsidó származású művészcsaládba született: apja, Scherbak Oziás Papír Sándor néven lépett fel táncos-komikus színészként, anyja Kornai Margit művésznéven vált operettprimadonnává. Szülei 1909-ben, a kis Mária születésének évében megalapították az Újpesti Népszínházat, ahol a későbbi írónő már háromévesen fellépett. Édesapja korai halála után anyja ismét férjhez ment, ezúttal Galánthai Balog Béla filmrendezőhöz, akivel családi vállalkozásként megalapították az Astra Filmgyárat. Közel ötven filmet forgattak, kaptak ajánlatot Amerikából is, de nem akarták elhagyni az országot. Szepes Mária Papír Magda néven szerepelt is az egyik filmjükben (A megfagyott gyermek), és hamar előtört művészi vénája is: kilencévesen már verseket és novellákat írt.

Szepes Mária családja

Polihisztor testvér

Érettségi után művészetet, irodalmat, pszichológiát tanult, majd Orsi Mária néven nevelőapja filmjeihez írt dalszövegeket és forgatókönyveket – köztük volt Karády Katalin sikerfilmje, a Ne kérdezd, ki voltam is. Ennek a filmnek a zeneszerzője egyébként bátyja, Scherbak (Papír) Viktor, aki nem csupán zeneszerzőként alkotott: foglalkozott filozófiával, okkultizmussal, valamint ötvenkét ezoterikus-irodalmi művet írt, Wictor Charon néven. Állítólag látnoki képességei is voltak. Nővérével kölcsönösen inspirálták egymást: „Együtt nőttünk fel hasonlíthatatlanul gazdag szellemi családunkban, nagyszerű emberek között. Játékaink, olvasmányaink, intellektuális élményeink közös forrásból fakadtak. Spirituális beavatásaink, titkaink gyökerei éppúgy azonosak voltak, mint agyalkatunk” – emlékezett rá az írónő.

Szepes Béla olimpikon, az írónő férje 1928-ban
Wikimedia Commons

Mária a húszas években ismerkedett meg Szepes Bélával, aki szintén sokoldalú egyéniség volt: gerelyvető olimpikon, síbajnok, újságíró, karikaturista és szobrász egy személyben. Esküvőjük után Berlinbe költöztek, ahol a férj újságíróként dolgozott. Hitler hatalomra jutása után hazatértek, kiadtak egy lapot, amelyet közösen szerkesztettek. 1937-ben gyermeket vártak, ám tragédia történt: kisfiuk mindössze hét hónapot élt. „Átutazóban volt nálam… sok becsvágyat, igényt, káprázatot temettem el vele, amelyek talán más irányba terelnek különben, mint amerre haladnom kellett…” – olvasható az írónő visszaemlékezése erről a nehéz időszakról.

A jógagyakorlatok haszna

Az írónő a háborús bombázások elől kalandos úton jutott el bátyjával Leányfalura:

Viktor a jógagyakorlatoknak köszönhetően irányítani tudta szívműködését, így „rosszul lett”, és egy mentőautón menekültek el Budapestről.

A háború után bátyjával telt házas előadásokat tartott ezoterikus témákban, majd 1947-ben „titkos társaságot", földalatti kulturális mozgalmat alapítottak. Az Academia Oculta előadásaira pasaréti lakásukban került sor, az előadások anyaga pedig kézről kézre terjedt.

Siker egy orosz kislány miatt

Az ötvenes évek, mint oly sok írónak, számára is nehéz időszaknak indult – egészen addig, amíg meg nem teremtette Pöttyös Panni alakját. „Amikor bezúztak mindent, amikor tilos lett minden, amit addig csináltam, eldöntöttem, meséket fogok írni. Imádom a gyerekeket. A fodrásznál volt egy találkozásom egy orosz kislánnyal, a kis Tamarával. Oda is tollal, füzettel jártam, és egyszer csak felült a térdemre, hogy rajzoljak neki. Ezt a tündéri kis lánykát aztán beleírtam a Pöttyös Panni mesémbe, hogy a két kislány összebarátkozik” – emlékezett vissza. A könyv végül – a szovjet kislány alakja miatt – elnyerte a hivatalos irodalompolitika tetszését is, Szepes Mária pedig elsősorban meseíróként volt jelen a köztudatban egészen a nyolcvanas évek végéig. Akkor kezdték kiadni addig kéziratban várakozó műveit: ezoterikus-spirituális írásokat, a miszticizmust és a mágiát a középpontba állító köteteket vagy az önéletrajzi elemeket is tartalmazó Raguel hét tanítványát, amelyet élete főművének tartott. Élete végén írói munkásságát több díjjal is elismerték, több mint 150 könyvet írt, de ezek között még mindig van kiadatlan. 2007-ben, 98 évesen hunyt el.

Néhány inspiráló idézet Szepes Máriától

„Sohase feledkezzünk meg a szavakban rejlő romboló-építő, kötő és oldó erőkről: a szavak hatása gyakran ártalmasabb a kígyóméregbe mártott, húsba fúródó nyílnál. Gonosz, maró, kegyetlen szavak gyógyíthatatlanabb sebet, veszedelmesebb mérgezést okoznak a durva fizikai sérülésnél.”

„Mindenekfölött valami kollektív jóságot szeretnék megvalósítani magamban. Minden élő felé egyformán áradó, végtelen gyöngédséget és megbocsátást.”

„Egy hétéves kis barátnőm (aki azóta nagymama lett) egy együtt töltött nap után azt kérdezte az édesanyjától: Anyuka, mondd meg nekem igazán, ugye a Szepes néni nem egészen felnőtt? – Ez volt a legkedvesebb bókja az életemnek.”

„A csendes emberek mindig figyelő emberek. A hallgató emberek mindig többet hallanak meg, mint a saját hangjuktól mámorosak.”

„Az a mániám, vagy szent őrületem, hogy amit írok, azt érdekesen írjam. Nincs jogom untatni sem tudománnyal, sem művészettel senkit. Százötven könyvem jelent meg eddig, de kétszáz lesz azután, ha én már levetem a testemet…”

- forrás: divany.hu -

- - - - - -

Szepes Mária Időalagút - videó
forrás:Caduceus Kerykeion

2024. június 28., péntek

Tim R. Swartz: Nikola Tesla elveszett feljegyzései


Ma már tény, hogy Tesla halála után az amerikai kormány minden kutatását és feljegyzését zárolta, még azokat is, amelyeket korábban vad ötletnek minősítettek és elutasítottak minden fórumon. Épp ezért nem meglepő, hogy a mai napig Tesla nevét a tudományos életben szinte tabuként kerülik, sőt, neves tudósok nem átallottak olyan kifejezéseket használni munkásságára, mint vudu tudomány vagy közönséges szélhámosság.

 „Nem kedvelte a megalkuvást, a mohóságot, az üzleti világ hazugságait... Majdhogynem hajléktalan volt, olcsó szállodákban éldegélt, míg mások az ő találmányaihoz képest jelentéktelen ötletekből hatalmas vagyonokra tettek szert. Meg is lopták, mások ékeskedtek az ötleteivel. Szegény volt, de megőrizte méltóságát és lelkét...

Sok igazságkereső néz fel Teslára. Megszólít bennünket, csodáljuk találmányait és tudását, inspirál bennünket a jelleme, megvilágosodottsága. Halhatatlan, rejtélyes személyisége vonzza azokat, akik a látszat mögé akarnak nézni”.


Timothy Green Beckley: Nikola Tesla elveszett feljegyzései
A feltaláló legprivátabb iratai:


Nikola Tesla elveszett feljegyzései - Bevezető - videó

 forrás:Kozsdi Tamás

2024. június 27., csütörtök

Tudósok biofotonokat fedeztek fel az agyban, ami arra utal, hogy a tudatunk közvetlenül a fénnyel állhat kapcsolatban


A tudósok azt találták, hogy az emlősök agyában lévő neuronok képesek fény fotonok, vagy más néven “biofotonok” előállítására. 


A fotonok furcsa módon a látható spektrumon belül jelennek meg. Ezek az infravöröstől az ultraibolya fényig terjednek 300 és 800 nanométeres hullámhosszúság között.

A tudósoknak volt egy izgalmas sejtése arra vonatkozóan, hogy agyunk neuronjai képesek lehetnek a fény segítségével kommunikálni. Azt gyanították, hogy agyunknak lehetnek optikai kommunikációs csatornái, de fogalmuk sem volt arról, hogy hogyan folyhat bennük az információ átvitel.

Ami azonban még ennél is izgalmasabb azon állításuk, hogy ha optikai kommunikáció történik, akkor az agyunk által előállított biofotonok kapcsolatban lehetnek a kvantum összefonódással, ami azt jelenti, hogy erős összefüggés lehet ezen fotonok, a tudatunk és esetleg amire sok kultúra és vallás hivatkozik, a lélek között. 

Néhány kísérlet során a tudós felfedezték, hogy a patkányok agya mindössze egy biofotont képes átadni neurononként egy perc alatt, de az emberi agy több mint egy milliárd biofotont tud közvetíteni másodpercenként.

Ez felveti azt a kérdést, hogy lehetséges-e, hogy ha minél több fényt tud termelni az agy és vele kommunikálni a neuronok között, annál tudatosabb?

Ha bármilyen összefüggés van a biofotonok, a fény és a tudatosság között, akkor mindez erős következményekkel járhat arra nézve, hogy a fény sokkal többről szól, mint amit tudunk róla.

Gondoljunk csak bele egy pillanatra! Sok ősi szöveg és vallás, amely visszanyúlik egészen az emberi civilizáció hajnaláig, beszámolt szentekről, felemelkedett lényekről és megvilágosodott személyekről, akiknek ragyogó kör volt a fejük körül.

Kezdve az ókori Görögországtól és az ókori Rómától, a hinduizmus, a buddhizmus, az iszlám és a kereszténység tanításain át sok más vallásig, a szent személyek feje körül ragyogó kört ábrázoltak.

Ha olyan megvilágosodottak voltak, mint ahogyan leírták és ábrázolták őket, akkor talán ez a ragyogó kör a magasabb tudatosság eredménye volt, amellyel rendelkeztek, így magasabb volt a frekvenciájuk és a biofoton termelésük.


Talán ezeknek az egyéneknek az agya sokkal több biofotont állított elő a megvilágosodásuknak köszönhetően, ha bármilyen összefüggés van a biofotonok és a tudatosság között.

Még a megVILÁGOSodás szó is azt sugallja, hogy ennek a magasabb tudatosságnak van valami köze a fényhez.

Ám az egyik legizgalmasabb következménye ennek a felfedezésnek, hogy az agyunk képes fényt előállítani az, hogy talán a tudatunk és a szellemünk nem is a testünkben található. Ezt a következtetést eddig a tudósok teljesen figyelmen kívül hagyták.

A kvantum összefonódás azt mondja, hogy két összekapcsolt foton ugyanúgy reagál késedelem nélkül, ha a fotonok egyikét hatás éri, függetlenül attól, hogy a másik foton hol van az univerzumban.

Talán van egy világ, amely a fényben létezik, és nem számít, hogy hol vagyunk a világegyetemben, a fotonok olyan portálként működhetnek, amely lehetővé teszi a két világ közötti kommunikációt. Talán a lelkünk és a tudatunk ezeken a biofotonokon keresztül kommunikál a testünkkel. És minél több fényt hozunk létre, annál inkább felébredetté válunk, és megtestesítjük a tudatosságunk teljességét.

Ez megmagyarázhatja azt a jelenséget is, hogy miért van hatással a foton állapotára az, ha egyszerűen csak tudatosan megfigyeljük azt, ahogy azt számos kvantumkísérlet bizonyította.

Lehet, hogy a megfigyelésünk kommunikál valahogy a biofotonjainkon keresztül a megfigyelt fotonnal, hasonlóan a kvantum összefonódáshoz, mint a fény, csak egy egységes anyagként, amely az univerzumunkban szét van szórva, és minden fényrészecskén keresztül hatást gyakorol.

Természetesen mindez közelebb áll az elmélethez, de ha kérdéseket teszünk fel, és ehhez hasonló metafizikai hipotézisek után kutatunk, akkor közelebb kerülhetünk az igazsághoz és végül megérthetjük, hogy mi a tudat, honnan származik, és milyen rejtélyeket hordoz magában a fény. 

Forrás: vilagfigyelo.com - Új Világtudat

- - - - - - - 

Az ember a fény magja - Majoros János Károly, Jakab István - videó
forrás: VNTV

2024. június 25., kedd

Uriel Arkangyal üzenete




Itt Uriel, Isten Fénye!

- Csatornázta: Günther Wiechmann -

Szeretett Fényeim, ma azért jövök el hozzátok, hogy megadjam nektek azt, amire szívetek vágyik.

Számtalan segítőmmel együtt nagyon közel vagyunk most hozzátok és érzékelem a kívánságaitokat, vágyaitokat, érzem a türelmetlenséget is, a kétséget és a szorongást.

De mindenekelőtt a szeretetet látom szívetekben, ami egyre erőteljesebben sugárzik! Ez a szeretet az, ami összeköt Téged a szavaimmal. A Te szereteted az, amit hídnak használok, hogy elérjek hozzád. A Te szeretetedet az én szeretetem viszonozza, és körbeölellek a Fényemmel. Most pedig érezd a feltétel nélküli szeretetet a szívedben, ami rajtam keresztül áramlik, közvetlenül a Létezés Egységének Forrásából és most elér hozzád. [szünet: érezzétek a szívetekben]

Most pedig a szívek legnagyobb kívánságaival foglalkozunk, mely kívánságok mindegyik közvetlen kapcsolódik a szeretethez.

Tanítás

Szívetek meg akarja érteni és fel akarja fogni a dolgokat. A növekedés kívánsága mélyen bennetek gyökerezik, ahogyan a fejlődésre és a kreatív kifejeződésre való törekvés is. Minden szellemi tanításnak ezt kell szolgálnia! Egy tiszta szellemi tanítás dogmáktól és korlátozásoktól mentes, mert minden elnyomás a szeretet korlátozása.

Az emberek egója volt, mely Isten tanításait struktúrákba és konvenciókba préselte be. Ezek a struktúrák csupán az ellenőrzést és a biztonságot szolgálták és eltávolítottak benneteket az Isteni magotoktól.

Ha tanítások után kutatsz, akkor a saját szíved útját kövesd, ellenőrizd, amit hallasz és olvasol. Nincs egyetlen Isteni lény sem, aki kárhozatra ítélne téged, ha valamit elutasítanál, mert benned valami hamis érzetet kelt!

Isten a Szeretet és a Szeretetnek Szabadságra van szüksége!

Tanács

Tanácsot kérni sok élethelyzetben tanácsos és helyes dolog. Mivel még nem tartózkodtok Lényetek Teljességében és a Minden-Létező-Egység tudatában, így folyamatosan egy szubjektív észlelelésre alapozva cselekedtek. Ez szándékos elgondolás, hiszen ez az észlelés biztosít lehetőséget különleges tapasztalatok megszerzéséhez.

Most a Felemelkedési folyamatban vagytok és fontos változások mennek végbe bennetek. Átgondoljátok az életeteket, a munkátokat és a kapcsolataitokat. Sok minden már nem működik vagy tévesnek és értelmetlennek éreztek. Hogy a helyzetet ne csak megértsétek, hanem át is lássatok rajta, néha egy másfajta szemléletmódot vagy egy magasabb szintű megközelítést igényel.

Ha jó kapcsolatot ápolsz az Őrangyaloddal, a Felettes Éneddel vagy a szellemi világ magasabb Fényeivel, akkor kérj tőlük tanácsot. A szellemi világ csak akkor tud Neked tanácsot adni, ha közvetlen megkéred, mert a te felelősséged és a te szabad akaratod, ha a tapasztalatot magad keresed meg.

Ne kövess olyan tanácsokat, amik nem töltenek el jó érzéssel! Soha ne add fel a szabad akaratodat! Ha legbelül nem kapsz választ a kérdésedre, akkor kérhetsz segítséget megbízható médiumoktól. Itt is légy résen, vizsgáld meg szívedben, hogy a válasz együtt rezeg-e a szíveddel. A szellemi világ mindig határozottan és pozitívan fog veled kommunikálni.

Ha egy üzenet leértékelő, energetikailag lehúzó vagy félelmet kelt benned, akkor az nem tiszta és ennél a médiumnál nem fogsz segítséghez jutni.

Vezettetés

Szeretett Lény, vezetnek Téged!

Mindenki rendelkezik egy Őrangyallal és egy Vezető-Angyallal, akik ismerik a teljes élettervedet. Az inkarnációd előtt megbeszéltétek a várható leckéket.

Az Angyalok őrködnek feletted. Csak akkor avatkoznak be, ha arra kérik őket vagy, ha egy előre nem látható történés azzal fenyegetne, hogy gyökeresen megváltoztatja élettervedet. Ha keresed és ápolod a kapcsolatot Angyalaiddal, akkor sok mindent elintézhetnek Neked. Hiszen csak arra várnak, hogy megkaphassák az engedélyedet, hogy aktívan segíthessenek.

Segítségükkel az élet apró dolgai könnyebben elintézhetővé válnak. A szívben kimondott kívánság, amelyben kéred szellemi, spirituális téren való erősebb belső vezettetésed, boldoggá fog tenni Téged és Őket is! Abszolút megbízhatsz szeretetteljes támogatásukban és vezetésükben! Az Arkangyalok is és sok Felemelkedett Mester elköteleződött a mostani vezettetési munkában. Ha úgy érzed, belsőleg kötődsz valamelyikükhöz, akkor kívánságod szerint szívesen melléd állnak. De legyen bárki, aki a vezettetést vállalja, azt kötik az Isteni törvények és szeme előtt tartja az élettervedet és a szabad akaratodat.

Gyógyulás

A gyógyulást illető kívánságod beteljesítésre került! De mi is az a gyógyulás? A gyógyulás egy áramló folyamat, mely Nálatok soha nem zárul le. Az én látószögemből a lélek és a szellem gyógyulása a legfontosabb, amit elérhettek az inkarnációtok alatt.

A gyógyulás a szentség állapotában végződik. A szentség állapota egy belső Létezés Egységben való kiteljesedése. Ez minden lélek természetes létformája, ami az Isteni származása szerinti.

A szentséget egy egyház sem mondhatja vagy nyilváníthatja ki, mert az a teremtés kezdete óta minden lélek saját joga. A szilárd anyagon való haladás inkarnációkon keresztül egy szétválást kívánt, a lélek elválását, amit önmaga választott. Ez kivezette a szentségből a szentségtelenségbe. A lélek szentségébe visszavezető út mindnyájatok számára nyitva áll, a gyógyulás Most történik.

Ha gyógyulásról beszéltek legtöbbször mindenfajta betegségtünetektől mentes testi állapotra gondoltok. Ez nem adatik meg mindenkinek és fontos tudni, hogy a diszharmónia testi kifejezése segít a léleknek a rajta való felülkerekedésben. Ezzel magyarázható, hogy tüneteltolódások jöhetnek létre, ha nem értik meg és nem holisztikusan kezelik a betegséget.

Minél erősebben vagytok tudatában a teljességeteknek, annál egészségesebbek lesztek. Testetek olyan mértékben gyógyul, ahogyan a lelketek gyógyul.

Közületek egyesek tudatosan a betegség és a szenvedés útját választották, hogy lelküket megszabadítsák egy tehertől és ezek a lelkek veszteségként élnék meg, ha feladnák a betegségüket. Itt segít a megértés, hogy a szenvedést elviselhetőbbé tegye. Testeitek az átalakulás fázisában vannak, a létezésetek minden szintjén, a magasabb rezgésszintekhez igazodtok. Az említett átalakulás miatt lehetséges, hogy testi panaszaitok lesznek vagy a kimerültség vagy izgatottság állapotába kerültök. ezek a panaszok a rezgésszinthez való igazodással és Fénykezelésekkel minimalizálhatók.

Táplálkozásotok, életmódotok és a lélektelen gyógyszereitek azonban gyakran messze a legtöbb testi betegség okozói. Rajtatok áll, hogy mindenben ráleljetek a megfelelő mértékre, mert mérgektől túlcsorduló testetek erősen megterhelt. Találjatok vissza a természetes élethez és segítsetek testeteknek a belső tisztulásban.

Szeretett Fényem, ahogyan korábban már elmondtam a kívánságod a gyógyuláshoz beteljesedett, mert életed a lelked gyógyítására van kihegyezve. Vállald fel magad felett a felelősséget és fogadd el a segítséget, amit felajánlanak Neked.

Légy tudatában a nagyszerűségednek!

Lépj be a szabadság, a béke és a szeretet kapuján, Veled vagyok Fényem.

Hadd burkoljalak be még egyszer a feltétel nélküli szeretetbe, mely gyógyulást és áldást hoz számodra.

Örökre Tiéd a Mindenek Forrásának feltétel nélküli szeretete.

Uriel vagyok

- Csatornázta: Günther Wiechmann -

forrás:ateremtesmiszteriuma.hu

Günther Wiechmann médium

Sok éven keresztül végzett időskori ápolóként és alternatív orvosként dolgoztam.
Természetgyógyászként elsősorban az energetikai munkára koncentrálok, mint például a Penzel (APM) és hasonló technikák szerinti akupunktúrás masszázsra.
Személy szerint különösen nagy hatással volt rám a sok éves, súlyosan betegek és haldokló emberekkel végzett munka a hospice-ban.
Itt számos „csodát” tapasztalhattam, megtanultam megérteni és szeretni az életet és a halált.
Lelki keresésem sok megállón és (kitérőn) keresztül vezetett odáig, hogy megnyílt előttem a lelki világ, és lehetővé vált számomra a közvetlen kommunikáció.
Első közvetítésemet Uriel arkangyaltól erőteljes, tisztító és átalakító erőként éltem meg.
Azóta hozzáférhetek és útmutatást kaptam a spirituális világon keresztül, és különleges kapcsolatom van Uriel arkangyallal, aki mindig Isten fényeként nyilatkoztatja ki magát előttem.
Most arra vagyok hivatott, hogy csatorna legyek és segítsek másoknak a változások idején.
A csatornázás során ráhangolódom a megfelelő rezgésre, nem vagyok transzban.
Kommunikálok a szellemi világ lényeivel és közvetítőként szolgálok, de mindig tisztában vagyok önmagammal és a helyzettel.

- Günther Wiechmann -


Angyalok énekelnek a mennyben - videó

2024. június 23., vasárnap

Gárdonyi Géza: Ha meghalok



Ne nézzetek rám borzalommal,
ha meghalok:
az a halott a koporsóban
nem én vagyok.
Csak hamu az, elomló televény.
A láng eltűnt. A láng, - az voltam én.

Sorsomnak gyászán se könnyezzetek,
s ne mondja a pap: "Ime, porba hullt!"
Sirassátok az árva gyermeket,
s ne a rabot, aki megszabadult.

S mikor a szónok a sírnál beszél,
és végül kiált: "Hát Isten veled!"
ne le a sírba integessen nékem,
fölfelé nyújtson búcsuzó kezet!

- Gárdonyi Géza: Ha meghalok -

- - - - - - - 

Gárdonyi Géza sírfeliratán ez olvasható: „Csak a teste!”


Gárdonyi Géza - Ha meghalok - videó
forrás:RépAti előadó: Répa Ati

2024. június 21., péntek

Jakob Streit: Méheskönyv - Rudolf Steiner: A Méhek lényisége

Jakob Streit Méheskönyvének nyersfordítása közel húsz éven át, belső használatra alkalmas formában, Waldorf-iskolák kézikönyvtárának polcain volt fellelhető. Sok osztálytanító tartott ezekre a történetekre alapozva, 2. osztály végén ún. Méhecske-epochát – a gyerekek nagy gyönyörűségére.


„Könyvünk főhőse, Konrád minden lehetőséget megragad, hogy nagyapja méheit megismerje, és télen-nyáron részt vegyen a méhészkedésben. Izgalommal tapasztalja, hogyan él a méhcsalád; megtanulja, mikor és miért csípnek a méhek, hogy egyetlen mézcseppben egy nagy virágoskertnyi nektár van s hogy kik is azok a herék; megfigyelheti, hogyan születik és mikor repül ki a méhkirálynő – s amit legtöbben nem tudunk: hogy a méhek is tartanak esküvőt.
Jakob Streit 1944-ben írott könyve magyar nyersfordításban évtizedekkel ezelőtt bekerült a hazai Waldorf-oktatásba, de most jelenik meg először nyomtatásban. Az eleven képek, a történetek jó értelemben vett „régimódi” stílusa, Nagyapa bensőséges, jókedélyű magyarázatai olyan szívet-lelket melengető, idilli hangulatot teremtenek, amely a gyönyörködtetésen túl ahhoz is bízvást hozzájárulhat, hogy a gyermekek figyelmét ráirányítsa a méhek sürgető védelemre szoruló, különleges lényére.”

Rudolf Steiner 1923 februárjában, Dornachban arról beszélt a Goetheanumot építő munkásokból összegyűlt hallgatóságnak, hogy az, amikor az ember szívében szeretet gyúl, a méhkas egészében szubsztanciaként van jelen. Ugyanakkor egy figyelmeztetést is megfogalmazott:

„…a méhtartás kiemelt fontosságú, mert általa a természet egész titka feltárul; nevezetesen az, hogy ami egyfelől félelmetesen termékenynek mutatkozik, az a másik oldalon elhaláshoz vezet. Így aztán, bár a méhtenyészetekben nagyon örvendeznek az utóbbi idők fellendülésének – az öröm még száz évig sem tart majd.” 
(Rudolf Steiner: Ember és világ – A szellem működése a természetben – A méhek lényéről, Munkás-előadások 5. Budapest, 2007. Új Mani-Fest Kiadó)

Megállapítása sajnos mára beigazolódott: az emberi tudatlanság és mohóság világszerte veszélybe sodorta a méhek életét. Nincs vesztegetni való időnk: Ha meg akarjuk menteni a méheket, meg kell ismernünk valódi lényüket és jelentőségüket. Ennek az eltökélt szándéknak jegyében, 2017 őszén Vajna József és Alfons Wirth, biodinamikus méhészek életre hívtak egy hazai mozgalmat, melynek keretében tanárok, gyerekek, szülők és méhészek foghatnak össze a méhek gyógyításáért. Reményeik szerint lesznek iskolák, ahol vállalják, hogy egy-egy méhcsaládot befogadva, a gyerekek – plexivel fedett kaptárban – közvetlen közelről figyelhessék meg a méhek életét. Ha tervük valóra válik, ezek az iskolák olyan emberi közösségekké lesznek, amelyek a méhkirálynőt testük melegével óvó méhekhez hasonlatosak.

Ez a kis könyv nem tehet többet, mint hogy szép és igaz történeteivel és Kemény Márton János élettel és melegséggel teli, színes illusztrációival lelkileg hozza közelebb a gyerekekhez a méhek világát, s ezzel hozzájárulhat ahhoz, hogy száz év múlva is életünk részei maradjanak a méhek és az általuk adott egészséges, éltető méz.

Jakob Streit (1910-2009) svájci tanár, író, antropozófus


Rudolf Steiner: A Méhek lényisége -részlet - videó

2024. június 19., szerda

Az ószövetség leleplezése - A suméroktól a magyarokig

 

Évtizedekkel ezelőtt bejárta a világot, de mihozzánk még a hullámverése sem jutott el.

II. János Pál pápa 1984-es apostoli utazása során találkozik az őslakosokkal. 
Kép: Vatican News

Köztudott, hogy annak idején II. János Pál pápa fogadta a perui indián őslakók küldöttségét. Megjelentek ősi népviseletükben az egyházi díszben pompázó főpapokkal körülvett Szentatya előtt, aki azt hirdette nekik, hogy a keresztények a zsidóság olajfájába oltott, Istennek fogadott gyermekei.

A perui indiánok – a jelenlevők meglepetésére – egy Bibliát nyújtottak át ajándékul a pápának a következő szöveggel: 
„Ezt a Bibliát visszaadjuk a római egyház fejének, mert ezzel a könyvvel irtották ki népünket azok, akik ezt a „vallásunknak” hozták.

Ezt megelőzően izraeli tudósok megtalálták az ékiratos agyagtáblákra vésett, káldeusok írása szerint igaz Bibliát. 
Ez késztette XXIII. János pápát, hogy az Igazság Bibliájának szerkesztésére hívja össze 1962-ben a II. Ökumenikus Vatikáni Zsinatot, amelyen sajnos csupán egyetlenegy beszédet tudott elmondani, aztán hirtelen meghalt. Öreg volt. Talán beteg is.

Beszédét kiadta az Azione Cattolica Italiana: Novena allo spirito santo di Giovanni XXIII. il luglio 1962 per il Concilio Ecumenico Vaticano II. címmel. Kérem, ne keressék sehol ezt a kiadványt, mert ez csupán egyesekhez jutott el bizalmas úton.

A káldeusok Bibliája az igazság tiszta forrásának tűnik és mély tiszteletre késztet XXIII. János pápa áldozatot is vállaló életcélja előtt, aki ki merte mondani, hogy a jelenlegi Ószövetség egy összelopkodott és átírt ókori hagyományok gyűjteménye.

Szent XXIII. János pápa (1881-1963)

Íme egy részlet XXIII. János pápának a II. vatikáni zsinaton elhangzott beszédéből: 

„A szemináriumainkban alig van ékesszólástan és a hívek kénytelenek végigkínlódni az új papok gyatra beszédeit és naiv, pietózus meséit! Tele a fejük spekulatív dogmával és az Ószövetség idejétmúlt és megcáfolt antropomorfista nacionalizmusával, s beleizzadnak szegény elneveltek, hogy kihozhassák az Isten egyetemes szeretetét, minden népeknek adott természeti jogokat és a krisztusi univerzalitást! Vagyis hamis és ókori nívón mozgunk ma is, amikor a pozitív tudományok és az archeológia, antropológia, nemkülönben a megtalált sumer első Biblia (Ur, 1954. Dr. N. Kramer: Parallel Biblia, 1956) is mindent világosan feltárt és megmagyarázott. Senki nem érti ezt a maradi és már kimúlt ószövetségi fontosságot, ami nagyrészt egy összelopkodott és átírt ókori hagyománynak és letűnt népnek (sumer, akkád, káld, babiloni) megmásított történelme. Szóval kötve vagyunk valami ósdi judeizmussal és nekünk nem elég Krisztus, az Isten fia!”

Intő szavak. Nem minden fülnek kellemesek, még akkor sem, ha egy rendkívül jó szándékú pápa szájából hangzottak el.

Azóta is csend van a téma körül. Ki tudja meddig. Vagy örökre? Az Úristen szándékai kifürkészhetetlenek.

Ha valóban úgy van, ahogy egyes történészek mind gyakrabban hangoztatják, hogy az ősmagyarokat szoros szálak fűzték a nagy sumer birodalomhoz, mely korának legműveltebb társadalmát jelentette, akkor még igaza is lehet Nicholas Lezardnak, aki Szerb Antalnak Utas és Holdvilág című művét bírálva, 2004-ben a The Guardienben ezt írta: „A magyarok tulajdonképpen nem is földi lények, hanem egy szuperintelligens földön kívüli faj, amelynek sikerült egybeolvadnia az emberiséggel, s csak műveik zsenialitása és nyelvük teljes érthetetlensége árulja el őket.”

Ezek után nem kizárt, hogy a sumerokkal együtt nekünk, magyaroknak is közünk lehet a káldeusok által ékiratos agyagtáblákon reánk hagyott első és igaz Bibliához, hiszen a Székelyföldön ma is használatos az ékírás. De ezt döntsék el az arra illetékesek.

forrás: https://www.e-nepujsag.ro

- - - - - 

Prof. Badiny Jós Ferenc - Magyarok története


Prof. Badiny Jós Ferenc:

Káldeusok Írása Szerinti Magyar Biblia 1.- videó

Káldeusok írása szerinti Magyar Biblia 2. - videó

Káldeusok írása szerinti Magyar Biblia 3. - videó

forrás: Pénzes Zsuzsanna Liliom

VI. Pál pápa (1897-1978)

Egy figyelemreméltó "elszólás"
VI. Pál pápa mondta:

"A Vatikán szigorúan őrzött iratainak nyilvánosságra hozatala megrendítené a magyarság valós őstörténetét, történelmi küldetését nem ismerő európai és egyetemes közvéleményt és átrendezésre kényszerítené a történelem oktatását. Az iratok titkosságának feloldása ma még nem lenne megalapozott cselekedet, mert az emberiség nem érett az ismeretanyag lojális megértésére. Napjainkban még feszültségeket keltene az iratok közzététele. De el fog jönni, majd az az idő, amikor őszinte tisztelet és csodálat fogja övezni a magyarságot."

Barátja Pio atya konkrétan kimondta az alábbiakat:
“Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenve­dés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberi­ségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őr­angyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes len­ne erősebben kérniük hathatós oltalmát orszá­gukra!" (Lejegyezte Pio atya)

- Forrás: MARANA THA újság. 2009 -

Roberto Dughetti: Pio atya portréja (1887-1968)

Kapcsolódó írások:

Pio atya jóslata + Film

Táltosok barlangja (Az ecuadori Táltos-barlang)

- - - - - - - 

A suméroktól a magyarokig Marton Veronika sumerológus előadása - videó
forrás:X-Televízió


Írásom önéletrajzi ihletésű emlékképek, látomások sajátos szövedéke. Nemcsak életem eseményeit idézi fel, hanem az előző élete(i)mből a jelenlegibe bevillant történéseket is, melynek eredménye a sumerológia lett.
A földi létből való kifelé készülődés ösztökélt, hogy a jó vagy rossz döntéseimet eredményező, a „ki tudja, honnan érkezett” sugallatokat, megmagyarázhatatlan élményeimet, valóságként átélt látomásaimat megosszam a kedves Olvasóval.

- Marton Veronika -

2024. június 17., hétfő

Angyali tanmese - A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak...



Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta az angyaloktól, hogy a nagy ház vendégszobájában pihenjék ki magukat. Ehelyett egy kis helyet kaptak a hideg pincében. Amikor kinyújtóztak a kemény padlón, az idősebb angyal meglátott egy lyukat a falon és kijavította azt. Amikor a fiatalabb angyal kérdezte, miért, az idősebb angyal így felelt: "A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak."

A következő éjjel mindketten egy nagyon szegény, de vendégszerető paraszt és felesége házában pihentek. Miután azt a kevés ételt is megosztották velük, amilyük volt, átengedték az angyaloknak az ágyukat, ahol ők jól aludtak. Amikor a következő napon a nap felkelt, az angyalok könnyek között találták a parasztot és a feleségét. Az egyetlen tehenük, akinek a teje az egyedüli bevételük volt, holtan feküdt a mezőn.

A fiatal angyal dühös lett és kérdezte az idősebbet, hogyan hagyhatta, hogy ez megtörténjen. Az első embernek mindene megvolt, mégis segítettél neki, vádolta. A második családnak kevese volt, és hagytad, hogy elpusztuljon a tehenük.

A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak, mondta az idősebb angyal.

Amikor a nagy ház hideg pincéjében pihentünk, észrevettem, hogy a falon lévő lyukban arany van. Mivel a tulajdonos olyan mohó volt és nem akarta megosztani szerencsés sorsát, betapasztottam a falat, hogy ne találhassa meg. Amikor az utolsó éjszaka a paraszt ágyában aludtunk, jött a Halál angyala, hogy elvigye a feleségét. Helyette odaadtam a tehenet.

"A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak."

- forrás:angyalszarny-ildiko.hu -

- - - - - - 

Angyali sugallat - videó
forrás: koviszabolcs

koviszabolcs

2024. június 15., szombat

Muhi János: Mesélj apu



Mesélj nekem apu,
Mi az, hogy becsület?
Hogyha az van nekem,
Jár érte tisztelet?
Milyen lesz apu,
Az igaz szerelem?
És ha majd elmúlik
Akkor az fáj nekem?

Vannak-e apu,
Ma is istenek?
Hisznek-e még bennük,
Most is az emberek?
Van-e tényleg élet
A halál után?
És ha ezt kérdezem,
Miért nézel bután?

És ha majd felnövök,
Nekem is lesz sorsom?
Mert most a tanulás,
Az a legfőbb gondom.
Miért lesznek rosszak,
Apu, az emberek?
Hogy lehet, hogy vannak
Éhező gyerekek?

Ha a munkádért mindig
Megkapod a béred.
A hónap végén akkor
Miért nincsen pénzed?
Ha rám nézel, látom,
Fátyolos a szemed.
Hogyha én nem lennék,
Könnyebb volna neked?

Hogyha öreg leszek,
Nekem is lesz szagom?
És az unokákat
Én is elronthatom?
A szomszéd néniből
Mikorra lesz banya?
Hogy lesz egy országból
Mocskos zsiványtanya?

Sok mindent nem tudok,
De egyet, elhiheted,
Megmutattad nekem,
Milyen a szeretet.
Ne búsulj, apa,
Nem számít a pénzed,
Mert jó, hogy velem vagy,
Én így szeretlek téged.

- Muhi János: Mesélj Apu -

- - - - - - 

Muhi János - Mesélj apu - videó
forrás, előadó:Répa Ati

2024. június 13., csütörtök

Miért zúdul annyi nehézség a jó emberek nyakába?



Az alábbi téma egy olyan téma, amelyet még sok spirituális tanító is tabuként kezel, mert csak ijesztően kevés ember hiszi el, hogy ez valós, létező dolog.
De aki most ezt az írást olvassa, nem véletlen, valamire rá fog ébredni, a saját érdekében. Aki ezt az írást befogadta, képes lesz az életében valamit másképp megvizsgálni - ami még életmentő is lehet.
(Innentől kezdve a jövőben törekedni fogok olyan szövegek megírására, melyek által még részletesebb és lényegesen világosabb, érthetőbb képet kaphatunk e témáról, ugyanis még soha nem volt ennyire aktuális, mint most napjainkban...)

A SÖTÉT, mint Entitás:
"A rossz azért keresztezi a jó emberek útját, mert azt reméli, hogy nem állják ki a próbát. Hogy elbuknak.
Azért a fényhordozók találkoznak a legnagyobb nehézségekkel az életükben, mert a Sötét a legkisebb fényforrást is ki akarja oltani!

A gonosz emberek útja szemmel láthatóan pont azért könnyebb s olykor sikeresebb, mert a Sötét nem bántja azt, aki szüntelenül hozzátesz a még sűrűbb sötétséghez! Sőt, segíti az ilyen ember helytelen útját, hogy az illető azt HIGGYE, a helyes úton jár!
Így értelmet nyer: a Sötétnek CSAK azokra van gondja, akik fénye miatt még mindig nem győzedelmeskedett a sötétség itt a Földön.
Mikor valaki tudja magáról, hogy a JÓ úton halad, gyakran felteszi a kérdést, hogy akkor ez az út miért tartogat számára ennyi szenvedést, nehézséget, igazságtalanságot... 
Elárulom:
Mert a Sötét megtesz MINDEN tőle telhetőt, hogy azt a látszatot keltse, hogy ez a rossz út, s hogy le kéne térni erről az útról. De ez soha nem fog neki sikerülni, ha mi tudatosak és éberek maradunk!
Ne dőljünk be a látszatnak, hogy a 'gonosz' emberek boldogok, mert ez csupán csapda!
Egyike a számtalan csapdáknak, amelyekkel még találkozhatunk...

A Sötét azért rendkívül veszélyes, mert rafinált, és hozzánk igazodik - olyan álruhába is belebújhat, amiről soha nem feltételeznénk, hogy csapda.
Pár példa, hogy jobban értsük:
Ha türelmetlenül szerelemre, párkapcsolatra vágyunk, a Sötét közvetlen olyan embert küld az életünkbe, aki eleinte megadja azt, amit szeretnénk, de végül majd leránt minket a mélybe, esetleg gyűlöletet, félelmet ébreszt bennünk.
Lásd: a Sötét el is érte a célját! Rezgésünk és fényünk lecsökkent...

Ha spirituálisak vagyunk, olyan hamis "tanítókat" küld az életünkbe, akik töretlen azt híresztelik, hogy jön az Aranykor, a megváltás, a dimenzióváltás, aminek következtében leülünk, s többé nem teszünk, nem cselekszünk semmit a Rossz, az Igazságtalanság ellen, mert abba a tévhitbe ringattak minket, hogy minden rendben van, úgyis jön a megváltás...
Lásd: A sötét elérte a célját, hiszen nem lépünk fel fényünkkel a Rossz ellen.

Ha vakon megbízunk az orvostudományban, olyan orvosokat terel az utunkba, akik azt állítják, a betegségünk gyógyíthatatlan.
Lásd: a Sötét elérte a célját, mert beletörődünk és nem lépünk rá a gyógyulás útjára.
Minél nagyobb segítséget jelent a Fényünk az emberiség számára, annál több csapda (próbatétel) bukkan fel az életünkben...
Azért, mert a Sötét teljes uralmat akar itt a Földön! Ennek okán a politika, a média, a közoktatás...stb az Ő kezében van. Viszont amíg mi felébrededtek itt vagyunk, bármilyen kevesen is, ez nem teljesül be!

Nekünk embereknek van egy fegyverünk, amit a Sötét fél, mert legyőzhetetlen fegyver ez:
A Gondolataink teremtő EREJE!

Ezzel az erővel képesek vagyunk magasan tartani a rezgés szintünket, ami a legerősebb védelem, hiszen a Sötét az alacsony frekvenciákon mozog.
Vagy például ha minden nap elképzeljük gondolatban, hogy ragyogó fényburok vesz minket körül, ezt TÉNYLEGESEN megteremtjük, s ezen a Sötét nem képes áttörni. Védve leszünk.
A másik fegyverünk pedig a szánk:
Nyissuk ki és adjunk hangot az Igazságnak! 

/Szerző: Namaste ॐ /

 Fény kísérjen utatokon. Áldásom védelmez Titeket!

forrás: Kőrössy László

- - - - - - 

A gondolat megdöbbentő ereje - videó
forrás: Szabó Péter

2024. június 10., hétfő

Csak egy kérés

 


Drága Istenem, csak egy dologra kérlek,
ha egyszer engem is elérnek a kínok, betegségek,
őrizd meg tudatom, őrizd meg az elmém.
Feledékenységre sose ítéltessél.

Mert, ha elfeledem családom, elfeledem vérem,
e földi élet is csak nyűglődés lesz nékem,
hiszen nem élhetek többé teljes életet,
ha legdrágább kincseim már nem ismerem meg.

Tudom, hogy az öregség fájdalommal jár,
s hogy minden újabb nap megméretés vár,
de elfogadom, Uram, és elviselem mindezt,
ám elbutult tudattal élni sose engedj.

Talán nem nagy óhaj, talán segítesz is nékem,
hogy meghallgatást nyerjen ez az egy kérésem,
s majdan úgy engeded leélni kiszabott időm,
hogy nem kell szégyenkeznem családom előtt.

Lelkem kérő sóhaja most feléd száll, Uram,
add hát reá áldásod ott fenn a magasban,
és ép tudattal, ép lélekkel engedd nekem azt,
hogy családomtól, s e világtól elbúcsúzhassak.

- Kun Magdolna -

- - - - - - 

Csak egy kérés - videó
forrás: Kun Magdolna

2024. június 9., vasárnap

Nagy Sándor, a hódító három utolsó kívánsága


A legenda szerint Nagy Sándor a halálos ágyán különleges kéréseket fogalmazott meg.


A világtörténelem egyik legnagyobb hadvezére, Makedónia királya, Egyiptom fáraója, Perzsia királya, Hódító Nagy Sándor bölcs ember volt. A fél világot bekebelezte , hatalma gyakorlatilag az indiai szubkontinensig tartott.

Mindössze 33 évet élt, bár ez az ókorban magasabb kornak számított, mint ma. A Wikipedia így ír a haláláról: „Halálának oka az ókori híradások alapján valószínűsíthető. Az antik leírások arra engednek következtetni, hogy Nagy Sándor tüdőgyulladással súlyosbított maláriában halt meg. Annyi bizonyos, hogy az állandó fizikai igénybevétel, a kicsapongó életmód és a mértéktelen alkoholfogyasztás hatalmas kárt tettek a szervezetében, s ezért a májzsugorodás sem kizárt, mint halálának egyik oka.”

Nagy Sándor (forrás: Wikipedia)

Az a monda járja, hogy a hadvezér halálos ágyán nagyon különleges kéréseket fogalmazott meg. Miközben szembenézett a halállal, rádöbbent, hiába voltak oly sikeresek a hódításai, hiába volt nagy hadserege, éles kardja és óriási vagyona, mindez itt, a halál kapujában már mit sem ér. Egyedül arra vágyott, hogy otthon lehessen és újra láthassa édesanyja arcát. Tehetetlenül, ágyban fekve várta az utolsó lélegzetvételét. Magához hívatta tábornokát és azt mondta:

„Van három kívánságom, kérem, teljesítsd. Azt akarom, orvosaim vigyék a koporsómat. Azt akarom, amikor koporsóm leszáll a sírba, a temetőbe vezető út tele legyen szórva mindazzal a kinccsel, amit valaha megszereztem: szórjátok szét az aranyat, az ezüstöt, a drágaköveket. Mindent, amit a kincstáram őriz. Azt akarom, a kezeim lógjanak ki a koporsómból.”

A tábornok visszahőkölt, nem értette a kéréseket. Nagy Sándor elmagyarázta, mire gondol:

„Azt akarom, hogy az orvosaim vigyék a koporsómat, mert az embereknek rá kell jönniük, hogy ezen a földön egyetlen orvos sem tud igazán meggyógyítani senkit. Tehetetlenek a halál előtt. ”

Második kívánságát leírva a király így szólt: 
„Egész életemben gazdagságot kerestem, de semmit nem vihetek magammal. Tudasd az emberekkel, hogy a gazdagság nem más, mint por. ” 

Harmadszor, szeretném, ha tudnák az emberek, hogy üres kézzel jöttem erre a világra, és üres kézzel megyek el. ”

- forrás:nlc.hu/szabadido -

- - - - - 

Nagy Sándor, a hódító (2004) - videó
forrás: Smith & Westson

2024. június 7., péntek

Medek Tamás spirituális író válaszol 62.



Hasznosabb a valósággal és a valódi életünkkel foglalkozni! Jobb lett az életed, hogy ezekről "tudsz"? Vagy csak érdekesség és elment vele az idő. Ez a téma veszélyes is lehet, sokan elveszítették a józan eszüket! Akik meg erről írnak könyveket, azoknak meg ez jobbára üzlet. S honnan tudjuk, hogy ami innen-onnan jön, az hiteles? 
(egy kedves hozzám forduló kérdése, felvetése)


Részben igazad van, igen. Veszélyes lehet túlzottan belemerülni a túlvilág ismeretébe a testi élet alatt, pláne ha nem vagyunk készek helyén kezelni az így kapott ismereteket. Sokan járnak pórul azzal, ha túlságosan a világnak csak erre az oldalára tekintenek és/vagy nem kezelik helyén mindazt, amit így megtudtak. Tény, hogy a testi életünk alatt döntően itt kell élnünk, ide kell figyelnünk - nem véletlenül vannak alapvetően rejtve is előlünk a másik világ dolgai, az előző életeink emlékei, a lehetséges jövőnk képei, stb.

Azonban a túlvilág, a szellemvilág nem csak hogy része az életünknek, a létezésünknek, a valóságunknak, s a világunknak, hanem a döntő része. Tehát teljesen elfordítani a fejünket tőle, nem foglalkozni vele, nem tudni a létezéséről sem, sőt, veszélyesnek tartani azt, a róla szóló ismereteket veszélyes tudásnak titulálni - úgy vélem - legalább olyan helytelen, mint túlzottan belemerülni.

Nekem az életem egyértelműen jobb lett azóta, hogy megismerhettem egy bizonyos mértékig a túlvilágot, s hogy egyáltalán tudomást szerezhettem róla. Az életem számos kérdése válaszokat kapott, és számos élethelyzetem értelmet. Természetesen az esetleges fájdalmakat nem szünteti meg teljesen ez a tudás, de egy gyökeresen más megvilágításba helyezi az életünket és annak eseményeit, mely nagyon sokat tud segíteni. Azzal, hogy ezt a tudást másnak is átadjam, nem pénzt szeretnék keresni - hisz nem is pénzért csinálom. A célom nem is az, hogy arra buzdítsak bárkit is, hogy csak a túlvilággal foglalkozzon, elfeledve azt, hogy most itt kell élnie. Sőt, sok esetben írom is, hogy itt és most döntően a mosttal kell foglalkoznunk, s a jelen életünket kell minél inkább úgy megélnünk, hogy a lehető legtöbbet adjuk lelkileg másoknak és maguknak.

A célom az, hogy felismerjük: van túlvilág. Hogy van egy másik világ a fizikai világon túl, melyben most élünk, ahonnan ide érkeztünk és ahonnan innen távozunk. Hogy felismerjük azt, hogy a halál csak a testre vonatkozik, és akit elveszítünk szeretteinket, ugyanúgy élnek tovább és találkozunk is majd, ha nekünk is eljött az időnk. Hogy felismerjük azt, hogy kik vagyunk és miért is vagyunk itt valójában. S úgy vélem, ha valaki ezen ismeretek birtokában éli az életét (továbbra is döntően erre a világra fókuszálva), akkor az sokkal teljesebb életet élhet, mint e tudás nélkül.

Igen, azon ismeretek hitelessége, mellyel rendelkezhetünk a túlvilágot illetően, is egy kérdés. Ahogy több helyütt is, és az oldalam rögzített bejegyzésében is írom, nem célom feltétlen tényként beállítani mindazt, ami az írásaimban szerepel. Ezek azon ismeretek, melyeket a saját tapasztalataimból, mások és a magam szellemi közléseiből, mások beszámolóiból, és olyan forrásokból szerzek és szereztem, melyekkel én az előbbiek mentén azonosulni tudok. Sem én, sem más nem állíthatja azonban, hogy amit a túlvilágról tud, az a valódi igazság. Ezen ismeretek az egyéni szűrökön is keresztül mennek, ráadásul nagyon sok eleme földi szavakkal leírhatatlan. Mégis a rendelkezésünkre álló források, nem elhanyagolható mennyiségű tudást képesek nekünk adni - ami tehát úgy vélem, helyesen kezelve segíthetik, jobbá tehetik az életünket. A kulcs azon van, hogy helyesen kezeljük-e. Igaz, ez az életünk bármely más területére is igaz.

Újra hangsúlyozom, sokan ebből az egészből üzletet csinálnak, sokan meglehetősen tisztességtelent is. Sokan merülnek bele oly mértékig a spiritualizmusba, hogy a józan eszük veszik oda. Sokan kiábrándulnak éppen ezért a spiritualizmusból és támadják azt, aki benne van és/vagy aki ezzel foglalkozik. Én azt mondom, egyik hibába se essünk. Fontos része kell legyen az életünknek, hogy tudjuk, van túlvilág. De természetesen itt éljünk, amíg itt kell élnünk.

- Medek Tamás spirituális író - tudatostudat.blog.hu -