2024. június 27., csütörtök

Tudósok biofotonokat fedeztek fel az agyban, ami arra utal, hogy a tudatunk közvetlenül a fénnyel állhat kapcsolatban


A tudósok azt találták, hogy az emlősök agyában lévő neuronok képesek fény fotonok, vagy más néven “biofotonok” előállítására. 


A fotonok furcsa módon a látható spektrumon belül jelennek meg. Ezek az infravöröstől az ultraibolya fényig terjednek 300 és 800 nanométeres hullámhosszúság között.

A tudósoknak volt egy izgalmas sejtése arra vonatkozóan, hogy agyunk neuronjai képesek lehetnek a fény segítségével kommunikálni. Azt gyanították, hogy agyunknak lehetnek optikai kommunikációs csatornái, de fogalmuk sem volt arról, hogy hogyan folyhat bennük az információ átvitel.

Ami azonban még ennél is izgalmasabb azon állításuk, hogy ha optikai kommunikáció történik, akkor az agyunk által előállított biofotonok kapcsolatban lehetnek a kvantum összefonódással, ami azt jelenti, hogy erős összefüggés lehet ezen fotonok, a tudatunk és esetleg amire sok kultúra és vallás hivatkozik, a lélek között. 

Néhány kísérlet során a tudós felfedezték, hogy a patkányok agya mindössze egy biofotont képes átadni neurononként egy perc alatt, de az emberi agy több mint egy milliárd biofotont tud közvetíteni másodpercenként.

Ez felveti azt a kérdést, hogy lehetséges-e, hogy ha minél több fényt tud termelni az agy és vele kommunikálni a neuronok között, annál tudatosabb?

Ha bármilyen összefüggés van a biofotonok, a fény és a tudatosság között, akkor mindez erős következményekkel járhat arra nézve, hogy a fény sokkal többről szól, mint amit tudunk róla.

Gondoljunk csak bele egy pillanatra! Sok ősi szöveg és vallás, amely visszanyúlik egészen az emberi civilizáció hajnaláig, beszámolt szentekről, felemelkedett lényekről és megvilágosodott személyekről, akiknek ragyogó kör volt a fejük körül.

Kezdve az ókori Görögországtól és az ókori Rómától, a hinduizmus, a buddhizmus, az iszlám és a kereszténység tanításain át sok más vallásig, a szent személyek feje körül ragyogó kört ábrázoltak.

Ha olyan megvilágosodottak voltak, mint ahogyan leírták és ábrázolták őket, akkor talán ez a ragyogó kör a magasabb tudatosság eredménye volt, amellyel rendelkeztek, így magasabb volt a frekvenciájuk és a biofoton termelésük.


Talán ezeknek az egyéneknek az agya sokkal több biofotont állított elő a megvilágosodásuknak köszönhetően, ha bármilyen összefüggés van a biofotonok és a tudatosság között.

Még a megVILÁGOSodás szó is azt sugallja, hogy ennek a magasabb tudatosságnak van valami köze a fényhez.

Ám az egyik legizgalmasabb következménye ennek a felfedezésnek, hogy az agyunk képes fényt előállítani az, hogy talán a tudatunk és a szellemünk nem is a testünkben található. Ezt a következtetést eddig a tudósok teljesen figyelmen kívül hagyták.

A kvantum összefonódás azt mondja, hogy két összekapcsolt foton ugyanúgy reagál késedelem nélkül, ha a fotonok egyikét hatás éri, függetlenül attól, hogy a másik foton hol van az univerzumban.

Talán van egy világ, amely a fényben létezik, és nem számít, hogy hol vagyunk a világegyetemben, a fotonok olyan portálként működhetnek, amely lehetővé teszi a két világ közötti kommunikációt. Talán a lelkünk és a tudatunk ezeken a biofotonokon keresztül kommunikál a testünkkel. És minél több fényt hozunk létre, annál inkább felébredetté válunk, és megtestesítjük a tudatosságunk teljességét.

Ez megmagyarázhatja azt a jelenséget is, hogy miért van hatással a foton állapotára az, ha egyszerűen csak tudatosan megfigyeljük azt, ahogy azt számos kvantumkísérlet bizonyította.

Lehet, hogy a megfigyelésünk kommunikál valahogy a biofotonjainkon keresztül a megfigyelt fotonnal, hasonlóan a kvantum összefonódáshoz, mint a fény, csak egy egységes anyagként, amely az univerzumunkban szét van szórva, és minden fényrészecskén keresztül hatást gyakorol.

Természetesen mindez közelebb áll az elmélethez, de ha kérdéseket teszünk fel, és ehhez hasonló metafizikai hipotézisek után kutatunk, akkor közelebb kerülhetünk az igazsághoz és végül megérthetjük, hogy mi a tudat, honnan származik, és milyen rejtélyeket hordoz magában a fény. 

Forrás: vilagfigyelo.com - Új Világtudat

- - - - - - - 

Az ember a fény magja - Majoros János Károly, Jakab István - videó
forrás: VNTV