2012. december 9., vasárnap

A vonzás törvénye - Gondolatok és érzelmek


Bárki is jelenik meg az életedben - azoktól kezdve, akiket a barátaidnak vagy a szeretteidnek mondasz, mindazokig, akiket az ellenségeidnek vagy idegeneknek nevezel - a rezgéseddel kifejezett kérésre adott válaszként bukkannak fel. Nem csak az adott személyt, hanem személyiségjegyeit is magadhoz hívod. Sokan nehezen fogadják ezt el, amikor az életükben szereplő emberek sok nemkívánatos tulajdonságára gondolnak. Azzal érvelnek, soha nem kérnék, hogy ennyire nem kívánt dolgokat tapasztalhassanak meg, mert azt hiszik, "kérni" azt jelenti, hogy "valamilyen kívánt dolgot sürgetünk". 




A "kérés" alatt azonban mi a hasonló rezgés kibocsájtását értjük...Tudjuk, hogy sok olyan kapcsolatot és tapasztalatot vonzottál, amelyet tudatosan nem vonzottál volna, ha szándékod szerint cselekszel, ám vonzásotok nagy része nem tudatos szándék, hanem hiba eredménye...Fontos megértened, hogy azt kapod, amire gondolsz - akár akarod, akár nem. A nem kívánt dolgok körül forgó gondolatok pedig hasonló tapasztalatokat hívnak, avagy kérnek.
Ne feledd, hogy akár kívánatos, akár nemkívánatos dolgokról gondolkozol, ugyanúgy kérést közvetítesz, hogy gondolataid tárgyához hasonló dolgokat vonzz. És minden, ami veled történik - az összes ember, dolog, tapasztalat és helyzet, amelyik eljut hozzád -, a rezgéseddel jelzett meghívásodra jön el hozzád.
A magadhoz vonzott kapcsolatok, helyzetek és események végkifejlete tökéletesen pontos válasz a rezgésedben megjelenő kérésedre. Ha megfigyeled, hogyan végződnek számodra a dolgok, igen világosan megértheted, hogy rezgéseddel milyen kérést sugárzol, mert mindig a gondolataid lényegét kapod, akár akarod, akár nem. Érzelmeid tudatosításával és használatával lehetőséged van rá, hogy felismerd, ha valamilyen nem kívánt helyzetet vonzol, és eltérítheted magadtól, mielőtt teljesen valóssá válna a tapasztalatodban. Ha egy kérésre vagy helyzetre összpontosítva rosszul érzed magad, nem a kérdés vagy a helyzet az oka rossz érzéseidnek. Azért érzed rosszul magad, mert gondolataid rezgésbeli szakadást idéznek elő benned. Más szóval azt választottad, hogy olyasminek szenteled a figyelmedet, amire a benned lévő Forrás nem figyel. A Forrás pedig jó okkal nem szentel figyelmet a dolognak. Tisztában van a vonzás hatalmával, és nem akar hozzájárulni a dolgok megteremtéséhez; ha pedig te ezt teszed, rosszul érzed magad. Mindig. És fordítva: ha a gondolataid kapcsán szenvedélyes, vidám, szeretetteljes vagy lelkes érzéseid támadnak, akkor olyan gondolatokat választasz, amelyekbe nagyobbik részed is teljesen belemerült; de ahelyett, hogy szakadást idézel elő önmagad és a Forrásod között, az erővel, a világossággal és a jóléttel hozol létre szövetséget, kapcsolatot. Minden pillanatban kétféle érzése közül választhatsz: jobb vagy a rosszabb érzés. Ha elhatározod, hogy bárhol is vagy, és bármire is összpontosítasz, megkeresed a legjobb érzést okozó gondolatot, amelyhez abban a pillanatban hozzájuthatsz, akkor folyamatos kapcsolatot alakíthatsz ki a belső lényeddel, a forrással és mindennel, amire vágysz - életed pedig örömteli lesz.
(Esther és Jerry Hicks: A kapcsolatok törvénye)