2013. július 18., csütörtök

Te már felismerted mi az életfeladatod?



Mikor ideérkeztél, választottál magadnak egy életfeladatot. Ha ezen az úton haladsz, béke és nyugalom van benned, bármilyen körülmények között élsz is. Ha figyelmen kívül hagyod, nyugtalanság és zűrzavar van benned, mert a lélek tiltakozik, üzen, hogy rossz úton jársz. Ha az életfeladatod megoldásán dolgozol, mindig lesznek segítőid itt a Földön, s az Univerzumban is.





Az élet bármely ösvényén járjon is, minden ember ösztönösen késztetést érez arra, hogy értelmet, irányt és célt leljen magának. Hogy megtaláljuk-e, egyáltalán keressük-e életcélunkat, annak éppoly fontos szerepe van lelki fejlődésünkben, mint a táplálkozásnak a biológiai túlélésben.

Bár sokan még azt sem ismerjük fel,  hogy saját életfeladatunk volna, a tudatalattink tudja, mi végre vagyunk itt a földön, és megpróbál elérni bennünket : álmaink, megérzéseink  és legbensőbb vágyaink formájában üzeneteket küld nekünk. Elhivatottságunk legmélyebb vágyaink és képességeink, a személyiségünk mögött rejlő erők formájában nyilvánul meg. Ezek az ösztönző erők formálják az életpályánkat  és kapcsolatainkat, és hatást gyakorolnak életünk minőségére és irányára is.

Amíg nem ismerjük fel a lelkünk mélyén rejlő faladatunkat, és nem annak megfelelően élünk, az életünk esetleg hiányos kirakójátéknak tűnhet : talán érezzük, hogy van valamiféle feladatunk, de nem tudjuk pontosan, mi az.

Ha el akarsz jutni önmagadhoz, egyszer az életben teljesen reményvesztetté kell válnod. Amikor azt érzed, hogy minden teljesen reménytelen, minden értelmetlen, bármit teszel is. Ha úgy érzed, minden reményed elveszett, az egész életviteled értelmetlenné vált, akkor fogsz szembenézni a valósággal, önmagaddal. Ebben a helyzetben lehet, hogy megtanulnál erőlködés nélkül létezni,s ebben az erőlködés mentes állapotban könnyebben felismerésre juthatsz.

„Az életfeladatot nem úgy kell elképzelni, mint egy olyan munkát, vagy tevékenységet, amire majd életünk folyamán valamikor rátalálunk, és onnantól ezt végezzük. Születésünk előtt nem azt döntjük el, hogy pl. építészek leszünk, és majd egyszer mi fogjuk megtervezni, vagy megépíteni pl. a kölni dómot”

Először is van egy mindenkire vonatkozó általános feladat: ez önmagunk (a teljes, valódi lényünk – az, akik valójában vagyunk) felfedezése, megismerése, ezáltal a boldogság és a harmónia megélése, bárhol is vagyunk éppen. Pontosan ezért születtünk mindannyian a Földre, hogy más és más leckéken keresztül, de lépésről lépésre megleljük, és megéljük azt a csodálatos lényt, aki az emberi álruha mögött rejtőzik.

Azért, hogy ehhez egyre közelebb kerülhessünk, születésünk előtt eldöntjük, hogy melyek azok a főbb területek a személyiségünkben – érzelem- és gondolatvilágunkban, viselkedésünkben -, amelyeket szeretnénk fejleszteni, ahol szeretnénk valamit „kihozni” önmagunkból, ill. változtatni a meglévő mintáinkon, és ez által megtalálni igaz valónkat.

Ilyen terület lehet pl. a kreativitás, önkifejezés, együttműködés és egység megélése másokkal, a belső egyensúly kialakítása, bizalom, önbizalom, önbecsülés fejlesztése, a belső béke és biztonság megtalálása magunkban, stabilitás, önfegyelem, elfogadás (önmagunkat, és ezáltal mindent, ami van), önhatalom-hatalom gyakorlása, ismertség, sikeresség kezelése.

Érdemes végig gondolni a következőket

Először is vizsgáld meg, hogy mely területeken van harmónia benned, és melyek azok, amelyeken még nincs, mert ez utóbbiak lesznek a fejlesztendő területek. Aztán gondold végig az eddigi életedet, és a főbb szereplőket benne. Mely tulajdonságodra volt legtöbbször szükséged életed során? A meghatározó szereplők hogyan viselkedtek veled, és te velük? Mely tulajdonságok azok, amelyekt sokszor kellett volna használnod, de nem mindig sikerült, vagy nem merted használni? Melyek azok a helyzetek, amelyek elől folyamatosan elmenekültél? Segíthet még az asztrológiai, vagy a számmisztikai elemzés is.

Életünk során folyamatosan olyan helyzetekben, területeken, munkakörben találjuk magunkat, amelyekben a fejlesztendő tulajdonságunkra van szükség. A körülöttünk élőkben pedig a tanuláshoz negatív és pozitív példákkal, katalizátorokkal találkozunk. Lesznek akik mintát mutatnak, vagy bátorítanak az adott viselkedésre, és lesznek, akik túlzásaikkal mutatják meg, hogy az adott helyzetben mi az, ami már nem harmonikus, vagy az elnyomó viselkedésükkel igyekeznek belőlünk kihozni olyan reakciókat, amik fejlesztik az adott tulajdonságunkat. Ők mindannyian segítenek nekünk a helyes minta megtalálásában, és begyakorlásában. Életünk során az adott dolgot pl. az önbizalom fejlesztését gyerekként, a munkánk során, női, vagy férfi minőségünkben, és szülőként is folyamatosan gyakorolhatjuk.

Ennélfogva láthatjuk, hogy számtalan helyzet, tevékenység, vagy hivatás által fejlődhetünk, pl az önkifejezési készséget gyakorolhatjuk az építészi pályán is, de színészként, pedagógusként, politikusként, vagy bármilyen művészi tevékenységben (zenész, festő, író stb.) is megélhetjük.

Hogyan ismerd fel az életfeladatot?

Legbelsőnk (tudatalattink, lelkünk) tudja ezt (hiszen ismeri terveinket), álmaink, megérzéseink, vágyaink, késztetéseink útján küldhet róla üzeneteket, de minden, és mindenki erről árulkodik a környezetünkben, nekünk jelez.

Sokszor az a feladatod, amit a leginkább nem szeretnél csinálni, amire legkevésbé érzed alkalmasnak magad. A feladat pont abban rejlik, hogy tanuld meg, old meg, válj rá alkalmassá! Hiszen ami megy, ami működik, azon már nincs mit dolgozni, azt csak használnod kell (azokat már más életeidben, kifejlesztetted, begyakoroltad, és a megtanult leckék nem kerülnek megismétlésre, azt tudásként, képességként hoztad magaddal).

(Forrás: lelekebreszto.wordpress.com)