2015. január 11., vasárnap

Morfogenetikus tér



A morfogenetikus tér olyan akár a gravitáció vagy az elektromágneses tér, szabad szemmel nem látható, de hatása mégis érezhető, nem csak hogy befolyásolja az anyag működését, hanem egyenesen meg is határozza annak létezési és működési formáját.




Jelentése: formát teremtő erőtér

A két világháború között már sikerült felfedezni a morfogenetikus tér létét, és hamarosan be is bizonyították azt. Rájöttek, hogy egy csíra körül a morfogenetikus tér teljesen hasonló, mint a felnőtt egyednél. Ez még a megtermékenyítetlen tojás esetén is igaznak bizonyult.

Ma már tudjuk, hogy legelőször van a morfogenetikus tér, benne egy komplex információ, majd ennek az anyagi világban történő megnyilvánulása maga az anyagi test. Olyan ez, mint az emberi gondolat. Elgondoljuk, hogy építünk egy házat, majd ha már komplex formában létezik a tudati terv, akkor ez materializálódik azáltal, hogy megépítjük a házat. Tehát a gondolat mindig megelőzi a házat, és a ház maga a materializálódott tudat

A forma követi a morfogenetikus teret.

A genetika, a génkutatás megmutatta, hogy egyetlen gén sem tartalmazza a felnőtt élőlény komplex tervét. Egy – egy gén nagyon komplex információkat hordoz, azonban ezek csak részinformációk. Csak a morfogenetikus tér az, amelyik komplex információt hordoz. A genetika csak segíti a precíz megvalósulást. Olyan ez, mint amikor a fáraó kitalálta, hogy épít egy piramist. A fáraó fejében ott volt az ötlet, a terv és a hatalom ahhoz, hogy az emberekkel megépíttesse a piramist. Itt a genetika, a génállomány a mesteremberek halmaza, akik egy-egy szakma jó szakemberei voltak.

Ma már tudjuk, hogy az első katicabogár földi megjelenése előtt létrejött a katicabogár morfogenetikus tere, mely materializálódott a katicabogár, majd katicabogarak formájában. Ez a morfogenetikus tér képes fejlődni, változni. Ezt bizonyította a századik majom kísérlet, amikor is ha egy kellő létszámú majomcsapat valamire rájött egy szigeten, akkor több száz, vagy több ezer kilométerrel arrébb is hirtelen tudták ugyanezt a majmok. Az információ, a tudás amire rájöttek a majmok, bekerült az egységes mezőbe és onnan más majmok is le tudták szedni.

A morfogenetikus tér következménye a madarak V alakban repülése, a madarak és halak vándorlása, a hangyák, méhek szerveződése, az élővilág reakciója az évszakok változására, stb.

A morfogenetikus tér fogalmával a materializmusba ragadt tudomány még nem tud mit kezdeni, bár egyre több biológus, fizikus bizonyítja és egyre precízebben le is írja e tér működését. Tény, hogy a gravitáció is évezredekig ismeretlen volt, néhány száz éve tudjuk, ma pedig tényként tanítják az iskolában. A morfogenetikus tér léte még nem olyan régi, hogy ezt most az iskolában tanítanák.

 (Forrás: maga-a-valosag.com)


A morfogenetikus tér következménye a madarak V alakban repülése - videó