2016. április 10., vasárnap

Két évig dolgozott egy svéd zenész a csodahangszere megépítésén, a végeredmény elképesztő lettLenyűgöző szerkezetet alkotott meg Martin Molin, a svéd Wintergatan zenekar tagja. A fából készült, aprólékosan megmunkált hangszerét 2000 acélgolyó segítségével szólaltatja meg. A zenész két évig dolgozott rajta, mivel a tökéletességre törekedett, a végeredmény pedig valóban elképesztő lett.


Martin Molin évekkel ezelőtt szeretett bele a fából barkácsolt zenegépekbe, és az jutott eszébe, hogy tökélyre kéne fejleszteni a dolgot, ekkor született meg a Marble Machine ötlete. 


2014-ben kezdte megépíteni (a többek közt lábdobbal, pergődobbal, cintányérral és vibrafonnal is ellátott) szerkezetet, de a feladat nagyobbnak és bonyolultabbnak bizonyult, mint azt elsőre gondolta, így a tervezett két hónap helyett, végül majdnem két évbe telt mire befejezte. 


Molin több mint 3000 alkatrészből, 2000 golyóból, és aprólékosan kifaragott fából állította össze a zenegépét, melyre már több millióan voltak kíváncsiak.
(forrás:erdekesvilag.hu)

Wintergatan- márvány gép - videó