2016. április 30., szombat

Szent Rita, a lehetetlen kívánságok teljesítője


Casciai Szent Rita (1381-1447), a lehetetlennek tűnő kívánságok beteljesítője, “Umbria Gyöngye” Olaszország egyik legismertebb szentje. Roccaporenában született. Szülei éveken át imádkoztak érkezéséért, születését égi hang jelezte. A hang azt kérte, hogy nevezzék a kislányt Ritának, vagyis igazgyöngynek.


Már gyermekkorában csodás jelek kísérték. Arcát csecsemőkorában méhek lepték el, de egy sem csípte meg. Ritában igen korán felébredt a vágy, hogy Krisztust szolgálja.

Szerény körülmények között, szeretetteljes légkörben nőtt fel és igazi vallásos nevelésben részesült. Szülei egy helybéli zsoldos katonához adták férjhez. Rita, bár Krisztus „menyasszonyaként” képzelte el jövőjét, hamar belátta, hogy az Úrnak másféle szándékai vannak vele. Házasságuk alatt férjéből előtört durva, hatalmaskodó természete. A szelíd Ritát verte, bántalmazta, és dorbézoló életet élt. Rita rendelkezett azzal a képességgel, hogy szüntelen példamutatásával alakítsa a környezetében élő durva és önző embereket.

Férjétől mindent eltűrt és úgy élt, mint egy apáca: imádkozott, böjtölt, áldozatokat vállalt, és segített ahol csak lehetett.

Úgy tartják róla, hogy nincs olyan kívánság, olyan helyzet, amiben ne tudna közbenjárni, amit ne tudna megoldani.

Csodák a kolostorban

Amikor Rita egyedül maradt, vagyonát szétosztotta, és szeretett volna belépni az Ágoston –rendiek közé apácának. Bár nem akarták jóváhagyni, hogy felvételt nyerjen a rendbe, a számtalan csodás esemény hatására ez megtörténhetett. Titokzatos módon, a zárt ajtók ellenére, a kulcsokat őrző rendfőnök megdöbbenésére, Rita a kolostoron belül találta magát, sőt, hirtelen maguktól szólaltak meg a harangok, és kizöldült egy elszáradtnak hitt szőlőtő.

Néhány évvel halála után tűzvész volt a kolostorban, fából készült koporsója porrá égett, de Rita testét sem a tűz, sem az oszlás nem érintette. Testét a casciai Szent Rita templomban őrzik.

Számára nincs lehetetlen

Úgy tartják, hogy semmi sem lehetetlen a számára. Képes minden kívánságot teljesíteni. Közbenjárására megszállottak és betegek gyógyultak meg. Közbenjárását a mai napig emberek milliói kérik.

Imádság Szent Ritához

Szent Rita Istentől csodákkal kitüntetett!

Te ritka kegyelemben részesültél, hogy kétségbeejtő helyzetekben különös szószóló légy. Erős bizalommal térdelek előtted, könyörülő szeretetedre hivatkozva, hogy segítségedet kérjem jelen nagy szükségemben. (Röviden ismertessük helyzetünket). Légy részvéttel irántam. Imámat vidd Isten trónusa elé és buzgó közbenjárásod által nyerj meghallgatást kérésemben.  Ó, Szent Rita segíts, hogy buzgó imám meghallgatást nyerjen. Egész életemben hirdetni fogom jóságodat!

Ámen.

Bátran kérjétek Ti is a segítségét!

(forrás:szupertanacsok.blog.hu)

 Szent Rita - videó