2016. április 27., szerda

Így kerülhetsz a belső egyensúly állapotába


A lelki harmónia 25 alaptörvénye 



Légy közönyös a látszattal szemben; légy teljesen vágytalan!

A helyes magatartás ez: önuralom a gondolkodásban, önuralom a cselekvésben, türelem, vidámság, bizalom, koncentráltság.

Kerüld az ingerlékenységet, az erőszakos kitöréseket! A lelki egyensúlyt a szenvedélymentes mély összpontosítás, a béke és a szeretet teremti meg.

Türelmesen viseld el a sértést, a sérülést, a szenvedést, a kudarcot, és tartsd tiszteletben karmád méltányosságát! A dicsérettel, a sikerrel és a megbecsüléssel szemben légy egykedvű, ne billentsen ki egyensúlyodból! Soha ne hagyd, hogy egy csapás vagy egy nyereség, egy barát vagy egy ellenség megzavarja belső békéd!

Légy lecsendesülve belül! Derűs, nyugodt, mosolygós, tekintélytsugárzó, heves érzelmeket nem mutató legyen az arcod. Hagyd, hogy a béke és a belső öröm sugározzon tekintetedből!

Élvezd mások örömét, ez másokat is boldoggá tesz! A nagylelkűség erénye testvére a szeretetnek. Ez az igazi lelki nemesség.

Add meg a tiszteletet az idősnek, az igazat a veled egykorúnak és a bizalmat a fiataloknak!

Tartsd tisztán a tested, a ruhád, a környezeted, ahogy a lelked vagy a gondolataid! A fejet tisztán tartani; a lelket készenlétben, a szív mindig kéznél van. A szívvel érezz és szeress, a fejjel akarj és láss!

Légy természetes! Egyszerűen beszélj! Ne csavard ki a szavak értelmét, legyen pontos, amit mondasz, kerüld a diplomáciát, a szándékos megtévesztést és a semmitmondást! Legyél olyan, mint egy gyermek.

Légy őszinte, ne ess túlzásokba, ne szegd meg az ígéreteid! Kétszer is gondold meg, mielőtt beszélsz! Szólj kedvesen!

A szavaid gondolataid, a tetteid szavaid kövessék, és ne fordítva. Így lesz harmónia a gondolat, a szavak és a cselekedetek között.

Menekülj a bűnös gondolatoktól, soha ne engedj a gonosz gondolatoknak, szavaknak és cselekedeteknek! Soha ne keresd a hibát másokban, mindig értékeld a pozitív tulajdonságaikat!

Elfogulatlanul fontolj meg minden dolgot, légy nyitott és nemes! Kerüld a felesleges beszédet, a fecsegést! Ne hagyd, hogy elméd leragadjon az alantas dolgoknál!

Ha megérted az emberek természetét, megtaláltad az utat saját szívedhez. Egy dolog kell az Istennel, társaiddal és önmagaddal való kapcsolattartáshoz: a szeretet. A szeretetért kell a legmélyebbre hajolni, alázattal, mindannyiunknak; együtt kell felemelnünk egymást!

A legjelentéktelenebb és legparányibb lénynek is add meg azt, amit a legnagyobbaknak: a hálát, a tiszteletet, a szeretetet és a dicséretet. Így lehetsz egyenlő Isteni Önvalóddal.

Késmárki László:Gyógyító kéztartások II. Ankh Kiadó 2013.

(forrás:http://spiritualisvalosag.network.hu)