2017. április 29., szombat

A Mennyország Igazságai



Bár tisztában vagyok vele, hogy sok embernek szüksége van rá, be kell vallanom, hogy nekem valamiért nem tetszik, hogy egyesek társadalmi pozíciók, elismerések, funkciók, rangok, oklevelek mögé bújva próbálnak szónokolni az “igazságról”.

Barnutiu Gavril

Azt tapasztaltam, hogy minél nagyobb a látvány, a körítés, minél erősebb a tekintélyelvűség a kimondott szó körül, annál kisebb annak a valóságtartalma. Ekképp azoknak, akiknek valamiért nagy szükségük van a show-ra, valószínűleg kisebb adagokban kapják meg azokat a tanításokat, amiért emberként erre a földre leszülettünk.

Mostanra elmondhatom, hogy kezdem látni, hogy annyira kegyelmes volt hozzám a lét, hogy azokat a tanításokat és azokat a kihívásokat, amelyekre a legnagyobb szükségem van ahhoz, hogy mindig továbblépjek az úton, mind-mind közel helyezte hozzám a teremtő. Ezért van az, hogy az én legnagyobb tanítóim egytől egyig körülöttem vannak, és fáradtságot nem ismerve gondoskodnak az én lelki fejlődésemről. Ők az én családom, a közeli barátaim, a közeli ellenségeim, közeli ismerőseim, beszélgetőtársaim, szellemtársaim. Segítségükkel megláthattam azt, hogy az igazán fontos információk és tudásanyag megszerzéséért egyetlen garast sem kell fizetnem. Megérthettem, hogy nincs szükségem semmilyen méregdrága „spiritanfolyamra”, amelyet jövevény guruk tartanak Erdélyországban. Egyszerűen csak végeznem kell a dolgom, és közben oda kell figyelnem minden szelíd és ellenséges szóra, gesztikulációra, viselkedésmintára, mely megmutatja magát az én környezetemben. És abban benne van minden tanítás, ami SZÁMOMRA igazán fontos.

Nekem meggyőződésem, hogy a rend ura nem csak velem volt ilyen kegyelmes. Tudom, hogy mindenkinek a közvetlen környezetében vannak elrejtve a számára legaktuálisabb és legfontosabb tanítómesék. Viszont nem mindenki akarja ezt észrevenni. Sokan külföldi guruk, Einsteinok és Oshók prédikációit hallgatják, miközben nem akarják megérteni, hogy miért épp azokkal a fura szokású és viselkedésű emberekkel vannak körülvéve, akikkel napirenden kell találkozniuk.

Az igazság, amit oly régóta keresünk, sosem volt távol. Mindig is közel volt hozzánk, annyira közel, hogy nem tudtuk észrevenni, ugyanis mi mindig a távolt fürkésztük. Az igazság, amelyért annyira áhítozunk mindig is jelen volt a legegyszerűbb dolgokban, amelyek elérése soha de soha nem volt pénz kérdése, de nem vettük észre, mert mi mindig a cicomás prédikációkban, a pompában, a káprázatban, a díszletekben és a látszatban kerestük.

Az alábbi beszámolóban benne van az egyszerűség, az őszinteség, a „gyermeki gyámoltalanság”, a hazugságra és a megtévesztésre való képtelenség. És teljesen ingyen elérhető mindenki számára, akik képesek az egyszerűben fellelni az igazságot.

Arra kérek minden kedves nézőt, hogy próbáljon a szavak mögé látni, mert mint felhívtam a figyelmet, minden emberi szó megkövesedett jelentéssel bír, ami egy bizonyos pontig segít, utána meg csak késleltet és megtéveszt. Örüljünk és legyünk hálásak azért, hogy nem kell a pénz, és nem kell az anyagi világ rabjai legyünk ahhoz, hogy megpillanthassuk a teremtés alapigazságait, mert azok jelen vannak mindenütt. Ahhoz, hogy felfedezzük ezeket, nem kell mást tennünk, mint néha a szavak mögé látni, a sorok között olvasni.

Egy másik nagyon fontos dolog, amire ismételten fel szeretném hívni a figyelmet a videó előtt az, hogy a valóság nem a “vagy-vagy”-ok, hanem sokkal inkább az “is-is”-ek kérdése. A legtöbb vallási mozgalom arról próbálja meggyőzni az emberiséget, hogy egy az igazság, és az pont az, amelyet ők hirdetnek. Viszont sokan, akik már több perspektívából is megvizsgálták az élet dolgait, látják már, hogy az igazság végtelenségében mindennek helye van, és nincs szükség arra, hogy egyik vallási filozófia, vagy hitrendszer teljes mértékben kizárja a másikat. Az még természetes, hogy egy kicsi ember az igazság csak egy kis szeletét képes egyszerre befogadni. És mindenki épp azon a szeleten rágódik, amely a legközelebb van hozzá. De ha azt megemésztette, és kicsit kitágul a horizont előtte, láthatja, hogy a bibliai teremtéselmélet nem feltétlenül zárja ki a földönkívülieket, és összeegyeztethető az elsüllyedt Atlantiszi kontinens történetével, valamint a buddhisták és a hinduk által vallott reinkarnációs elméletekkel egyaránt. De nem fontos mindenkinek mindent megtapasztalni. Mint mondtam, egyetlen kicsi embernek elegendő egy kis szelet egyszerre, amit nyugodtan meg tud emészteni.

Nagyon sokáig jómagam is azt gondoltam, hogy végre megtudtam, hogy nem ez az igaz, hanem az. Utána meg annak örültem, hogy megtudtam, hogy nem az az igaz, hanem amaz. Akkor még azt hittem, hogy ezeknek a vallási és egyéb az életet eredetét boncolgató filozófiáknak ki kell zárniuk egymást, és csak egy lehet az igaz. Most már annak örülök, hogy látom, hogy a különböző elméletek és tanok, milyen szépen kiegészítik egymást.

Tudom, hogy senkitől sem várhatom, hogy így gondolkodjon, azt viszont szívből kívánom, hogy minél több ember megértse, hogy a valóság végtelenségében sok mindennek helye van. És nem csak, hogy helye van sok mindennek, hanem gyönyörűen kiegészítik egymást, és hozzájárulnak a teljes kép megmutatkozásához. Ennek meglátásához hatalmas lelki erőre, toleranciára, szelídségre és alázatra van szükség. Amíg arra fordítjuk életenergiánkat, hogy azt bizonygassuk, hogy mekkora hazugság felebarátunk hite, addig gyakorlatilag zéró az esélyünk a növekedésre, a magasabb perspektívákba való betekintésre.

Kívánom minden kedves olvasónak, hogy meg tudja nyitni szíve és lelke kapuit, még mielőtt bekapcsolná az alábbi videót, mert csak ekképp tudja észrevenni, hogy az egyszerű partiumi (ejtsd: párciumi) bácsika beszámolója, nem kizárja, hanem megerősíti, és kiegészíti mások túlvilági élményeiről szóló beszámolóit.

Ha jól megfigyeljük, hogyan írja le Gavrila bácsi a mennyet, láthatjuk, hogy az nem sokban különbözik Chico Xavier (Nosso Lar), Michel Desmarquet (Thiaoouba – Az Aranybolygó Üzenete) és Eben Alexander idegsebész (A mennyország létezik) mennyországától. Az eszközök, amelyekkel azt körülírják, egyénenként változik. Így egy egyszerű ember, aki keresztény vallásos környezetben nőtt fel, több mint valószínű, hogy nem ufókról fog beszélni, hanem Jézusról, Istenről és angyalokról. Ugyanígy aki hindu környezetben nőtt fel, valószínűleg Hindu istenekről vagy Buddháról fog beszámolni. Michel Desmarquet, aki földönkívüliekkel való találkozását írja le, más terminológiát használ. És ez teljesen rendben van, ha elfogadjuk, hogy mindenkinek más-más eszközei vannak az általa tapasztalt valóság kifejezésére, és megpróbálunk a szavakon túl látni.

Próbálj meg te is a szavakon túl látni, mielőtt bekapcsolnád az alábbi videót, és engedd, hogy a sorok közötti üzenet átmossa a szívedet és az elmédet.
Kellemes töltekezést kívánok!

Szeretettel,
„egy Szabad Gondolat”

Most még csak annyit szeretnék elmondani, hogy érdemes odafigyelni arra, hogy miért nevezi Gavrila bácsi a világ legbűnösebb emberének magát. Én odafigyeltem rá, és arra gondoltam, hogy ha ő a legbűnösebb ember a világon, akkor mi a helyzet velem? Gavrila bácsi csak annyit tett, hogy magára vette a világ bűneit. 
(Szerző: Szabad Gondolat)

13 óra a hullaházban (magyar szinkronnal) - videó

Meghalt, járt a pokolban és a mennyben. Üzenettel tért vissza

forrás:Kiáltó Szó