2017. április 4., kedd

Különleges barátság – minden alkalommal simogatást kér a cápa a búvártól



Randy Jordan búvároktató szinte naponta merül le a floridai Jupiter partjainak közelében, ahol sikerült összebarátkoznia egy csapat citromcápával.


Az egyikükkel, akit a férfi Blondie-nak nevezett el, egészen különleges kapcsolatot alakított ki. A cápa ugyanis minden merülése alkalmával azonnal odaúszik a búvárhoz, hogy üdvözölje és, hogy egy kis simogatást kérjen tőle.


“Azonnal felismer ahogy lemerültem és odaúszik hozzám. Nem ételt akar, hanem simogatást. Egészen olyan mintha mosolyogna. Ha esetleg nem figyelek rá, akkor egyszerűen nekem úszik, hogy felhívja magára a figyelmet. Őt nem lehet elhanyagolni, igényli a törődést. Különös, de ő tényleg ilyen”.


A vezető búvár hozzátette: “Nem vagyok tudós, de azt tudom, hogy a cápák orra alatt idegközpont található, emiatt úgy gondolom, hogy ugyanúgy élvezik a simogatást, mint ahogy mondjuk a macskák.” A búvár azt is elmondta hogy nem Blondie az egyetlen citromcápa, aki nem veti meg a kiadós fejdörzsölgetést, de fajtársai közül ő a legragaszkodóbb és legbarátságosabb.

(forrás:erdekesvilag.hu)