2018. március 18., vasárnap

Az egyiptomi halottak könyve lehet a túlvilág végső kulcsa?


Utat nyithatnak egy másik világba, ahová az emberi lelkek eltávoznak?

Létezik egy irat, mely az egyiptomi kultúrában legalább olyan szent, mint a Biblia, sőt, még annál is nagyobb jelentőséggel bír.


A Halottak Könyve a halállal és a túlvilággal kapcsolatos ókori egyiptomi szövegek gyűjteménye.

Elődjei az óbirodalmi Piramisszövegek és az ebből kialakult középbirodalmi Koporsószövegek, melyekből több részt átvett.

Sokan nem tudják azonban, hogy a Halottak, vagy Holtak könyve olyan erővel van felruházva, mely egyfajta kulccsá teszi.


A könyv ugyanis ténylegesen utat tud nyitni egy olyan világba, amelybe egykoron a fáraók, nagy egyiptomi uralkodók is távoztak.

Ezt alátámasztja azt, hogy a könyv maga még mindig rejtély a régészek és nyelvészek szerint is.

Az egyiptomi kultúra szakérői sem tudnak minden lapja felett dűlőre jutni, ugyanis egy része dekódolhatatlan.

Sok szövegrész máig feldolgozatlan filológiai problémákat hordoz, amelyek megfejtésében az is nehézséget okoz, hogy a ritka, vagy régi kifejezéseket tartalmazó szöveget sokszor már a másoló írnokok sem értették, és ez által olyan fokú szövegromlás jelentkezett, ami önmagában is gátolja a szövegek értelmezését.

Thot mintegy 50.000 évvel ezelőtti tanításainak mintegy töredékét tartalmazza a Halottak könyve, mégis bámulatos tudás lakozik benne.

Egyfajta térképként, útmutatóként vagy iránytűként is szolgált arra vonatkozóan, hogy eligazodjon a lélek a túlvilág felé vezet úton, a “rengetegben”.

A könyv ugyanis részletesen írja le az utat, beszél a túlvilághoz vezető út ösvényeiről, hídjairól, és arról, hogy milyen őrzők védik ezt a másik világot.

A könyv kinyilatkoztat egy érdekes dolgot is. Mégpedig azt, hogy Egyiptom megszámlálhatatlanul sok istene valójában az Egyetlennek a több különböző arca, egyes tulajdonságának kivetülése.

A 189 fejezetből álló iratrengeteg az egyik legmisztikusabb irat a Földön, és a halál utáni élet egyik legfőbb ősi bizonyítéka.

Olyan ősi tudás ez, melynek dekódolása még a jövő generációira vár.

(forrás:paranormal.hu)

Egyiptomi Halottaskönyv - videó