2018. június 14., csütörtök

Zsigray András: A bánat feldolgozása



Nem jó fájó lélekkel élni. A lelki fájdalom feldolgozása hosszú ideig is eltarthat. Csak azok tudnak nekünk lelki fájdalmat, bánatot okozni, akik közel állnak hozzánk, akiket szeretünk. Idegenek azért nem, mert esetükben nem rögtön adjuk ki  a kellemetlen lelki energiákat hanggal, vagy testi erővel. Megszabadulunk a fájdalmas lelki energiától.


A lelki fájdalom során növekedik a lelkünk, mint az izom növekedik az izomláznál. Erről szól az életünk értelme, hogy Földi létünk során a test által növekedhessen a testben lévő lélek. Mi a lélek vagyunk, tiszta energia, akik egyre nagyobb energiává akarnak válni. Ez csakis úgy működik, hogy találkozunk negatív energiával, a testnek köszönhetően magunkba fogadjuk, és az elme segítségével a testben átalakítjuk a negatív energiát magasabb rezgésű lélekenergiává, amit már nem érzékelünk lelki fájdalomnak. Ami nem öl meg, az megerősít. Itt pont erről van szó. Minden negatív érzelem, amit sikerül feldolgoznod, megemelned a rezgését a lélekenergia szintedre, az megerősít, attól több leszel, attól nagyobb lelkű leszel, nagyobb energia leszel. Életről - életre ezt csináljuk, leszületünk egy bizonyos energiaszinten, majd a testből távozáskor nagyobb energiát képviselve távozunk.

Minél többet szenvedünk, minél több fájdalom, bánat ér minket, annál többet fejlődik a lelkünk egy élet alatt. Csak azokat érik megpróbáltatások, akiket a Jóisten érdemesnek lát a fejlődésre. Csak annyit kapsz, amennyit elbírsz. A határon táncolsz, nagyon ritka az, hogy valaki mégis többet kapott, kioltja a saját életét. Kicsit olyan, mintha a pokolban élnénk. A Föld egy gyönyörű hely kívül, de lelkileg arról szól, hogy bánat érjen, és a bánatot feldolgozd, az energiáját magadba építsd, növekedj. Csak hónapjaid vannak egy-egy fejlődési ciklus között, ritka az, hogy minden rendben van, semmi bánatod nincs.

Azok az emberek adják a legnagyobb megpróbáltatásokat, akik a legközelebb állnak hozzánk. Nem készakarva, Jóisten úgy tervezi meg az életeinket, hogy akaratlanul is olyan élethelyzetekbe kényszerülünk, hogy a családtagunk, barátunk megbántódik, lelki fájdalmat okozunk neki. Olyan extrém véletlenek által, amitől megdöbben, sokkot kap, idegen emberek esetében kitörne belőle a düh, és pusztító vadállattá válna. De esetünkben a szeretet visszatartja a fékezhetetlen negatív érzelmeket, ha nagyon nehezen is, de fékezi magát. Nem robban ki, nem adja ki az aurájába áramlott alacsony rezgésű, kényelmetlen, fájdalmas lelki energiát, hanem fogait összeszorítva, mélyeket lélegezve, - bent tartja. És hónapok kellenek, hogy egy picit szűnjön a fájdalom. Sokat kell gondolkodni, az elmével sokat kell finomítani a bennünk lévő negatív energiát, hogy egyre jobban átalakítsuk, hogy végül megtisztítva magunkba fogadhassuk. A végén eljön egy pillanat, amikor megbocsájtunk, és az energiát magunkba fogadjuk végleg.

Lentről nézve szörnyűségek történnek velünk, alig hisszük el, hogy a testvérünk, szüleink, gyermekeink, legjobb barátaink ilyet tettek velünk. Odafentről nézve, ahonnan a lelkünk érkezett, csodálatos dolog történik velünk. Fent tudjuk, hogy annak sem egyszerű, aki a megpróbáltatást okozza. Ahhoz is nagy bátorság kell, neki is ugyanúgy fáj. Lélekcsaládokból születünk le, vállalva, hogy a pokolban megadjuk egymásnak majd a lehetőséget a fejlődésre. Lehet, hogy aki itt lent a legnagyobb ellenséged, fent ő áll hozzád a legközelebb. Örülj a kialakult nehéz élethelyzeteidnek. Örülj azoknak az embereknek akik fájdalmat okoztak. Lehetőséget kaptál a bánat feldolgozására, megbocsájtásra, lelki növekedésre. Ez egy rövidke írás, de ebből is megérthetted életed értelmét,. léted célját. Ha van olyan ember az életedben aki bánatot okozott, és még azóta sem beszéltek, akkor keresd fel, bocsássatok meg egymásnak. Mindketten learathatjátok a lelki ajándékot, mindketten növekedhettek. Ha nem teszed meg most, majd egy másik életben, egy másik színdarabban megkapod a hasonló megpróbáltatásokat. Ne félj odamenni, hogy mit fog mondani. Hidd el Jóisten fogni fogja a kezeteket, Jóisten nem bánja hogy szenvedünk, mert tudja, hogy kell a lélek növekedéséhez a szenvedés, - viszont nagyon örül, amikor végre feldolgoztuk az energiát, és megtesszük az utolsó lépéseket is. nagyon szívesen segít, belenyúl a körülményeidbe, sok ajándékot kapsz tőle, ha veszed az erőt, és bocsánatot kérsz. Fájdalmas lesz az utolsó lépés is, de azután az energia már a tiéd, többé nem okoz fájdalmat, - viszont egy nagyobb lélek lett belőled, aki egy lépéssel közelebb került a felemelkedéshez!

Az utolsó időket éljük, 2012 december 21-én megszólaltak a kozmikus harangok, nemsokára a Földön változás kezdődik. A lelkek ki lesznek válogatva, energiaérték szerint. Felgyorsultak a folyamatok, egyre rövidebbek azok az időszakaink, amikor semmi bánatunk nincs. Alig dolgozzuk fel az egyik fájdalmat, már elér minket a következő. Mert Jóisten azt akarja, hogy kihasználjuk az utolsó lépéseket is, annyit fejlődjünk még, amennyit csak lehetséges. Ez szörnyű lentről nézve, de Ő jól tudja, hogy mi vár ránk, ha sikerül elérnünk a fejlettebb lélekszinteket, a mennyországok, bolygók léteznek!

(Zsigray András)