2019. augusztus 25., vasárnap

10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a reinkarnációról!



Világszerte számtalan ember hisz a reinkarnációban, függetlenül attól, hogy milyen vallást gyakorol, habár igaz, hogy ez a hit leginkább az ázsiai területeken a legelterjedtebb. A nyugati világ kissé szkeptikusabban áll az ősi hitekkel szemben, mert az ott szocializálódott emberek inkább tudományos megvilágításban látják a világot, viszont ahhoz, hogy valóban látni és érteni tudjuk a valóságot nagyon sok esetben a tudomány már nem elég.


Egyszerűen léteznek olyan dolgok, amit még a tudomány sem képes megmagyarázni, vegyük csak például azt, ha egy kis gyereknek hirtelen eszébe jutnak az előző életéből megmaradt emlékei. A reinkarnáció fogalma és folyamata sok ember fejében zavaros, ezért a tisztánlátás érdekében összegyűjtöttük azt a 10 dolgot, amit mindenképpen érdemes tudni a reinkarnációról.

1. A lélek létezik

A lélek nem csupán egy mítosz, vagy illúzió. Minden ember fizikai, halandó testből és egy halhatatlan lélekből tevődik össze. A lélek kelti életre azt a testet, a lélek határozza meg, hogy ki is vagy valójában. A test csupán egy eszköz, amit a lélek ajándékul kap, hogy megvalósíthassa mindazt, amire hivatott. A lélek maga a színtiszta energia.

2. A lélek fejlődik

Mindegyik lélek egy-egy saját küldetéssel rendelkezik, melyek során tapasztalatok és erőfeszítések révén képes a fejlődésre. A lelki fejlődés az életszakaszok előrehaladtával együtt folyamatosan fejlődik, egészen az újszülött kortól addig a pontig, amikor már elegendő bölcsességet és tudást halmozott fel.

3. A lélek leginkább fizikai vonatkozások által képes fejlődni

A lelki fejlődést a személyes döntések és tapasztalatok segítik elő. A lélek csak úgy képes fejlődni, ha megvívhatja saját csatáit, vállalhatja döntéseiért és választásaiért a felelősséget és következményt. Ezért is olyan fontos a lélek és a test harmóniája. A lelket sosem lehet korlátok közé szorítani, mégis egy testbe beleszületve, más szellemektől elkülönülve egyedül kell irányítsa önmagát. Egy élet alatt megtett dolgaink egyfajta leckeként szolgálnak a lélek számára, melynek tanulságait magával viszi, miután elhagyja a fizikai testet a halál bekövetkeztekor.

4. A reinkarnáció által a lélek egy széleskörű és hosszú utazáson vesz részt

Egy emberi élet ideje nem elegendő ahhoz, hogy a lélek mindenfajta élménnyel, döntéssel, tapasztalattal, leckével találkozzon. Például a lélek meg kell tapasztalja milyen az élet úgy nőként, mint férfiként, vagy úgy áldozatként, mint elkövetőként stb. A reinkarnációnak köszönhetően a lélek mindig más és más testbe születik bele, más életkörülmények között él, más kapcsolatokat létesít, és más típusú dolgokat tapasztalhat meg, ezért többszöri újjászületést követően már egy szélesebb perspektívából ismerheti meg a világot. Lehet, hogy egyik élete során azt tanulhatja meg, hogy hogyan vállaljon felelősséget saját magáért, míg a másik arra tanítja meg, hogyan kezelheti az ölébe hulló hatalmat.

5. A lélek nem rendelkezik nemi identitással, nemzetiséggel, hitvallással, vagy fajisággal

Nincs olyan, hogy kínai, vagy zsidó lélek, mindegyik lélek egyforma, éppen ezért bármilyen testbe újjászülethet. Mi választjuk meg saját magunknak a szülővárosunkat, a nemzetiségünket, a bőrszínünket. A lélek az összehasonlítás és összevetés módszerével képes különbséget tenni és ezáltal fejlődni egyes földi életei után. Egyik életünkben dönthetünk úgy, hogy egy férfi testébe bújunk, másikban egy nőként születünk meg. Teljesen mindegy, a lényeg az, hogy a lehető legtöbb élettípussal járó tapasztalatokat átélhessük.

6. A lélek mindig egy adott faj egyedihez ragaszkodik

Az emberi lélek, vagyis a mi lelkünk, csak emberi testben születhet újra a világra. Persze ez nem azt jelenti, hogy valamikor régen nem tapasztaltuk volna meg milyen az élet egy alacsonyabb életformaként, de a lelki evolúció során már elértük azt, hogy emberi egyedek bőrébe bújhassunk. Az emberi lélek küldetése a tudatosság szintjén valósulhat meg és ehhez embereknek kell lennünk. Viszont nagyon ritkán fordulhat elő, hogy egy előző életünket tegyük fel egy delfinként éltük le, de ennél alacsonyabb szint nem fordulhat elő (rovarok, bogarak stb.)

7. Mindegyik életünk előre megtervezett

A születést megelőzően a lélek kiválasztja, hogy milyen tapasztalatokat nyújtó életet szeretne élni. A választott élet körülményeit és a vele járó kapcsolatokat más felsőbb lelkek együttműködésével és beleegyezésével állapítják meg. Például, ha a lélek azt akarja, hogy élete során jószívű legyen a gyerekekkel szemben, akkor azt is eldöntheti, hogy gyerekkorában olyan kapcsolata legyen az édesanyjával, hogy ennek hatására a személyisége ilyen irányba fejlődhessen. Az élet legfőbb eseményei előre meg vannak tervezve: születés, család, iskola, kapcsolatok, karrier, halál, betegségek. A test is már a születés előtt kiválasztásra kerül. De ez nem azt jelenti, hogy váratlan és spontán dolgoknak nincs helye.

8. És ott vannak még a karma törvényei is…

Ha egyik élet során A megöli B-t, akkor egy másik élet során B öli meg A-t, ez a karma lényege. De a karma nem egy „kozmikus igazságszolgáltatási rendszer”a lélek szempontjából nézve, mert minden azért történik, hogy a lélek fejlődhessen. Karma irányította cselekedeteket inkább a kezdeti szakaszokban követnek el a lelkek, olyankor, amikor még oly keveset tudnak az emberi létezésről.

9. A reinkarnációnak van eleje és vége

Számos tévhittel szemben a reinkarnáció nem egy végtelen újjászületés és eltávozás kör. Mindegyik utazás egy adott szinten kezdődik és egy magasabb szinten fejeződik be. Lélekként pontosan tudjuk, hogy utunk hova vezet, és mit is csinálunk pontosan.

10. Nincs siettetés

Sok ezzel foglalkozó tannal szemben azt kell mondjuk, hogy nincs siettetés, vagy nyomás annak érdekében, hogy mihamarabb megvilágosodjunk, vagy véghez vigyük a reinkarnációs körünket. Ez nem egy verseny, amiben az a lényeg, hogy minél rövidebb idő alatt, minél több életet átélhessünk. Nem egy mókuskerék. A lélek szempontjából nem létezik idő, az idő csak egy fizikai jelenség. Ezért a lelkeket nem érdekli, hogy hány ezer évbe telik, amíg befejezik küldetésüket.

Zárógondolatként még azt is érdemes megemlítenünk, hogy a lelkek nem reinkarnálódnak azonnal a halált követően. Egy-két év, de akár évtized is eltelhet két élet között, minden attól függ, hogy a lélek milyen fejlődési szinten áll, mik a tervei, és miket tanult az előző életeiből. A reinkarnáció minden emberi lét feltétele ezért egyetemes dolog. Ennek köszönhetően vagyunk mi mind itt.

(forrás: filantropikum.com)

 Reinkarnáció zene - videó