2019. augusztus 10., szombat

Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak - Vidd hírét az Örökkévalónak


Afrikai törzsi szokások

Amikor a törzsből valaki rosszat tesz a törzs egy másik tagjával, vagy fájdalmat okoz neki, akkor az illetőt kiállítják a falu közepére, és az egész törzs köré gyűlik.

 Fotó: Liliom Emese

De ahelyett, hogy valami nyilvános büntetésben részesítenék, két napig folyamatosan sorolják neki mindazokat a jó dolgokat, amiket valaha is tett.

Hogy miért?

Mert a törzs hisz abban, hogy minden egyes ember jónak születik, és szeretetre, békére és boldogságra vágyik.
Csak néha, a mindezekre való törekvés közben hibákat vétünk.
És mivel a rossz cselekedeteket segélykiáltásként értelmezik, a törzs összegyűlik a társukért, és segítenek neki újra megtalálni önmagát, a jó természetét.
Emlékeztetik őt arra, hogy ki is valójában. És erre néha mindenkinek szüksége van!

Részlet Marlo Morgan:Vidd hírét az Örökkévalónak c. könyvéből

(forrás: Dr Gerevich József pszichiáter)

Ausztrál őslakos fohász - videó
forrás: MrPetrusgladis



Marlo Morgan
Vidd hírét az Igazaknak: 

Az amerikai orvosnő merész, páratlan kalandba keveredik, amikor elfogadja egy ismeretlen ausztrál bennszülött törzs, az Igazak népe hívását, és velük megy négy hónapos vándorútjukra, keresztülszelve a távoli kontinens kietlen pusztaságát. A 2200 kilométeres út során nap mint nap bizonyítja kitartását, ezért nomád társai befogadják, és készséges türelemmel beavatják évezredes kultúrájukba – ő pedig megtanulja, milyen ereje van az őszinteségnek, megismeri az életben maradás rejtélyeit, megtapasztalja a test és a lélek összhangját, a tánc és az ének gyógyító hatalmát. Majd pedig teljesíti, amire kérik, és közvetíti az Igazak üzenetét, amely minden emberhez szól: fogadjuk el, hogy minden élőlény ugyanannak az univerzumnak a része, találjunk vissza a természetbe, és vigyázzunk a Földre. Belső világunkban pedig szabaduljunk meg az értelmetlen elvárásoktól, és találjunk értelmes célt az életünknek.


Marlo Morgan
Vidd hírét az Örökkévalónak:

 Az amerikai írónő első, ausztráliai bennszülöttek között töltött izgalmas kalandjainak leírása után (Vidd hírét az Igazaknak) második kötetében is ebbe a messzi, különös világba kalauzolja olvasóit. Morgan e művében is fájdalmas szeretettel ír Ausztrália őslakóiról, akiket két évszázad módszeres diszkriminációja szinte emberi mivoltuktól is megfosztott. Regényének hőse egy ikerpár, akiket születésük után néhány órával örökre elválasztanak egymástól – a kislány egy ausztráliai árvaházba kerül, a kisfiút egy amerikai házaspár fogadja örökbe. Mindkettejük gyermekkora sivár, szeretet nélküli. A Beatrice nevet kapott lány felnövekedve egy szállodában cselédeskedik, de gondolataiban mindig ott motoszkál, mennyire szeretné megismerni őseit és azok szokásait. Otthagyja munkahelyét, és elgyalogol a kietlen sivatagba, ahol találkozik egy bennszülött néptörzs maradványaival. Éveken át közöttük maradva megtanulja mindazt az évezredes bölcsességet, amelyet aztán jóval később átadhat időközben rossz útra, sőt börtönbe került és életfogytiglanra ítélt ikertestvérének. A lány a bennszülöttek jogaiért harcolván utánajár, hogy Amerikában elítélt fivérét – akiről mellesleg soha nem tudja meg, milyen vérségi kapcsolat fűzi őket össze – Ausztráliába hozathassa, hogy az övéi között lehessen. Feltárja előtte az Örökkévalóság filozófiáját, amely reményt adhat minden elnyomottnak ahhoz, hogy megtalálja a helyét a világban, és a célt, amelyért érdemes élni.

 Marlo Morgan

 Ausztrál őslakosok - ausztrál őslakosok zenéje- videó