2020. február 5., szerda

Hogyan szabaduljunk meg attól az elképzeléstől, hogy mi magunk csupán a testünk vagyunk?



Gyakorlatilag minden szenvedésünk - akár finom, akár nyilvánvaló - abból ered, hogy azt hisszük, hogy a testünk vagyunk. Amikor azt feltételezzük, hogy a testünk vagyunk, akkor azt is feltételezzük, hogy a természetünk egy kicsi, elkülönülő én.

fotó:Olga Klimova Art

Azok számára, akiknek vágya az, hogy minél inkább megszabaduljanak a szenvedéstől, lényeges, hogy tudatosítsák azt a közvetlen felismerést, hogy a lényük (én) nem azonos a testükkel. Sok embernek van képe erről, de csak kevesen élik át a közvetlen tapasztalatot.

Azt az elképzelést, hogy a testünk vagyunk, fokozatosan és tudattalanul vesszük fel, miközben felnövünk. Először azt látjuk, hogy a szüleink a testünkre nézve látszólag újra és újra megerősítik, hogy van egy létezés, ami a testünkben lakik.

Először nevet adnak a testünknek. Ahogy megtanulunk járni, rájövünk, hogyan fókuszáljunk az izmainkra, hogy kiegyensúlyozzuk a testünket. Ez egy könyörtelen folyamat, amely megköveteli a testre való összpontosítást. Anélkül, hogy megtanulnánk használni a testet, úgy tűnik, nem jutunk sehová, ahová el szeretnénk érni.

Amikor a test kényelmetlen, bensőségesen érezzük magunkat, és genetikánk jeleket küld nekünk, ami fizikailag kondicionált és az ősi idők óta létező, hogy ébernek kell lennünk és nagyobb kényelmet kell keresnünk a test túlélésének biztosítása érdekében.

Mire 6 évesek leszünk, a testünkről alkotott fogalom már annyira be van programozva a tudattalan elménkbe, hogy az a spirituális kijelentés, miszerint "Te nem a tested vagy," általában nem elegendő ahhoz, hogy megszabadítson bennünket ettől a mentális konstrukciótól, és megszüntesse a szenvedést, amelyet ez az elképzelés folyamatosan generál.

Ha meg akarunk szabadulni a szenvedéstől, akkor gyakorlásra van szükségünk. Következetes gyakorlásra, amely magában foglalja ennek az ötletnek az elemzését és nagyszerűséggel látni, hogy egyszerűen nem igaz.

(forrás:ujvilagtudat.blogspot.com)

Kapcsolódó írás
Legyél megzavarhatatlan - Bentinho Massaro:


Bentinho Massaro: Hogyan ismerd fel Igaz Valódat? - videó


Balogh Béla:A tudatalatti tízparancsolata: