2020. július 25., szombat

Már a születése előtt anyjának választott a gyermeked?


Rudolf Steiner, az ismert szellemi tanító, a Waldorf-módszer kidolgozója azt tartotta, hogy a gyenge fizikumú, netán fogyatékos gyermek nem maga akar tanulni szerencsésnek éppen nem mondható helyzetéből, sokkal inkább ajándékot kíván adni szüleinek, hogy azok magasabb tudati szintre léphessenek. 


Az ezoterikus felfogás szerint a gyermek már megszületése előtt kiválasztja leendő szüleit, mégpedig úgy, hogy azok - akár pozitívumaik, akár negatívumaik révén - segítsék őt életfeladata teljesítésében. A viszony ugyanakkor nem egyoldalú, hiszen a csemete is támogatja szüleit. Tudd meg, a te gyermeked miért éppen hozzád érkezett meg!

Hogyan választ ki?

Akik elfogadják a karma létezését, azt tartják, megszületése előtt a gyermek, még mint lélek, megtervezi majdani életét. Beleértve azokat a körülményeket is, melyek segítségével jóváteheti előző inkarnációja során elkövetett tévedéseit, illetve teljesíti jelen életbeli feladatát, hogy a korábbinál magasabb tudati szintet érhessen el.

Így kerülhet egyre közelebb a tökéletes boldogság, azaz a nirvána állapotához, amikor már nem kell többé újra megszületnie.

Ezek szerint egy gyermek nem csupán arról dönt, hogy milyen testben, milyen szellemi-lelki adottságokkal, mely földrajzi helyen kíván inkarnálódni, hanem leendő szülei személyéről is. Olyan emberpárt választ, akik támogatni tudják abban, hogy karmáját beteljesítse, mivel azonban az testet öltés soha nem öncélú, a kicsi a maga lehetőségei szerint ugyancsak igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy szülei minél nagyobb lépést tehessenek meg a spirituális fejlődés útján.

Különböző megnyilvánulásai révén megtaníthatja őket az elfogadásra, az elengedésre, a szeretetre és a türelemre, de emellett még számtalan más lelki dologra is. Azt, hogy gyermeked miért éppen hozzád született, megtudhatod az előző életeidbe visszavivő regressziós hipnózis révén, de csemetéd személyisége, illetve kettőtök viszonya alapján is következtethetsz erre. 


Kiegyensúlyozott szülő-gyerek kapcsolat

Ha tudatosan készültél a gyermekvállalásra, és porontyoddal való kapcsolatod alapvetően problémamentesnek mondható, nagyon valószínű, hogy egy vagy akár több korábbi inkarnációtokban ugyancsak meghatározó szerepet játszottatok egymás életében. Nem feltétlenül mint anya és gyermek, hiszen lehetettek testvérek, barátok vagy akár szerelmesek is.

Ez esetben csemetéd nem kifejezetten tanulási, illetve tanítási céllal választott édesanyjául. Sokkal inkább arra törekedett, hogy jelenlegi inkarnációjában is biztos pontot nyújts számára, amit a kölcsönösség jegyében - és mindenkori életkorától függően - igyekszik viszonozni.

A tudat, hogy ott vagytok egymásnak, mindkettőtök számára megkönnyíti az esetleges nehéz helyzetek megoldását az élet különböző területein, így következő megtestesüléseitekre nézve pozitív karmát teremthettek. 

Korai önállóság

Ha gyermeked láthatóan kevésbé igényli a gyámolítást, mint kortársai, érdemes elgondolkodnod azon, nem vagy-e hajlamos arra, hogy összekeverd a ragaszkodást a szeretettel. Két különböző érzelemről van szó ugyanis: míg az előbbi felesleges kötöttséggel jár, és bizalmatlansághoz vezet, az utóbbi szabadságot és bizalmat szül.

Könnyen elképzelhető, hogy gyermeked önállósága révén szeretetre próbál tanítani - hiszen, ahogy a régi mondás is szól, akit igazán szeretsz, azt elengeded. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lenne szüksége bizonyos fokú irányításra, a támogató háttérről nem is beszélve. Fontos azonban az is, hogy az ésszerűség határain belül hagyd, hogy a maga útját járja. Ily módon kölcsönösen elősegíthetitek egymás spirituális fejlődését, miközben kettőtök kapcsolata is mind harmonikusabbá és mélyebbé válik.

Előző életbeli tévedés helyrehozatala

Amennyiben a gyermekedről való gondoskodás az átlagosnál több áldozatot követel részedről, például azért, mert egyedülállóként neveled őt, vélhetően karmikus adósságod van vele szemben, mely előző életetekben gyökerezik.

Csemetéd ennek törlesztésére ad most lehetőséget, amit fontos szem előtt tartanod, hogy türelemmel és szeretettel kezelhesd problémáit. Azzal, hogy esetenként előrébb kell helyezned őt, mint a karrieredet, a tanulást vagy a párkapcsolatodat, valójában a segítségedre van abban, hogy megtisztíthasd negatív karmádat, és ezáltal szellemileg-lelkileg magasabb fokra léphess. 

Agresszivitás

Egyre szélesebb körben figyelhető meg a gyermekkori agresszivitás. Az ezoterikusok szerint korántsem arról van szó, hogy a modern világban egyre könnyebben válnak erőszakossá a gyerekek, sokkal inkább a körülöttünk lévő világ változott meg. Az emberek értékrendje átalakult, így az egzisztencia és a karrier sokszor a család rovására kerül előtérbe.

Ha csemetéd rendszeresen agresszívan nyilvánul meg, talán sok szülőhöz hasonlóan igyekszel kívül helyezni magad a szituáción, és azon tanakodsz, vajon kitől örökölhette ezt a gyerek.

Valójában azonban viselkedése révén csemetéd arra próbál késztetni, hogy igyekezz egyensúlyba hozni az életed, és a korábbinál jóval több figyelmet fordíts mindarra, ami igazán fontos - adott esetben rá. Az sem kizárt, hogy tükröt kíván mutatni neked, érdemes tehát elgondolkodnod azon, hogy időnként nem jössz-e ki túl könnyen a sodrodból. 

Betegség vagy fogyatékosság

A karmával foglalkozó szakemberek szerint a beteg vagy fogyatékos gyermek állapotával szívességet kíván tenni neked, ugyanis ebben az inkarnációdban könyörületességet és empátiát kell kifejlesztened magadban.
(forrás:femina.hu)

Kapcsolódó írás
Mi történik a lélek leszületése előtt? 
https://dszilvia.blogspot.com/2018/09/mi-tortenik-lelek-leszuletese-elott.html

A gyerek választja ki a szüleit  
részlet Szedlacsik Miklós ember és életjobbító mester előadásából - videó
forrás:Éva Nyáriné Halmai