2021. július 24., szombat

Tudósok próbálják kideríteni, miért hallják egyesek a halottak hangját


A tudósok azonosították azokat a tulajdonságokat, amelyek miatt egy ember nagyobb valószínűséggel állíthatja, hogy hallja a halottak hangját.


Új kutatások szerint a feladatok magas szintű átélése, a gyermekkorban tapasztalható szokatlan hallási tapasztalatok és a hallási hallucinációkra való nagyobb hajlam sokkal erősebben megjelenik az önmagát tisztánhallónak leíró médiumok esetében, mind az általános populációban.

A megállapítás segíthet jobban megérteni a mentális betegségeket, például a skizofréniát kísérő, felkavaró hallucinációkat - állítják a kutatók.

A tisztánlátás és a tisztánhallás spirituális tapasztalatai - az a tapasztalat, hogy külső inger hiányában látunk vagy hallunk valamit, és a halottak szellemének tulajdonítjuk - mind a vallási és szellemi tapasztalatokat tanulmányozó antropológusok, mind a tudósok számára kóros hallucinációs tapasztalatok.

Különösen a kutatók szeretnék jobban megérteni, hogy egyes hallási tapasztalatokkal rendelkező emberek miért számolnak be spirituális élményekről, míg mások inkább szorongást keltőnek találják őket, és mentális egészségügyi diagnózist kapnak.

"A spirituális szakemberek hajlamosak olyan szokatlan hallási tapasztalatokról beszámolni, amelyek pozitívak, életük elején kezdődnek, és amelyeket ezután gyakran képesek kontrollálni," - magyarázta Peter Moseley, az Egyesült Királyság Northumbria Egyetemének pszichológusa.

"Fontos megérteni, hogy ezek hogyan fejlődnek, mert ez segíthet nekünk jobban megérteni a szorongó vagy nem kontrollálható élményeket is, melyeket ezen hangok hallása okoz."

Kollégájával, Adam Powell pszichológussal, az Egyesült Királyság Durham Egyeteméről toborzott és vizsgált meg 65 tisztánhalló médiumot az Egyesült Királyság Spiritualisták Nemzeti Egyesületéből, és a lakosság 143 tagját kérték fel a vizsgálatra a közösségi médián keresztül annak megállapítása érdekében, hogy mi különbözteti meg a spirituálistát a nagyközönségtől, akik (általában) nem számolnak be a halottak hangjának hallásáról.

Összességében a spirituálisták 44,6 százaléka számolt be arról, hogy naponta hallja ezeket a hangokat, és 79 százalékuk szerint a tapasztalatok a mindennapi életük részét képezik. És bár a legtöbben arról számoltak be, hogy a fejükben hallják a hangokat, 31,7 százalék azt állította, hogy a hangok külső forrásból származtak.

Tisztánhallás képessége - videó
forrás:Oldtarot

A felmérés eredményei szembeszökőek voltak.

Az általános népességhez viszonyítva a spirituálisták sokkal nagyobb hitről számoltak be a paranormális jelenségek iránt, és kevésbé valószínű, hogy érdekli őket, hogy mások mit gondolnak róluk.

A spirituálisták összeségének első hallási tapasztalata fiatalon, átlagosan 21,7 éves korban volt, és magas szintű felszívódásról számoltak be. Ez egy olyan kifejezés, amely leírja a mentális feladatokba és tevékenységekbe vagy a megváltozott állapotokba való teljes elmélyülést, és azt, hogy az egyén mennyire hatékonyan szűri ki a körülötte lévő világot.

Ezenkívül beszámoltak arról, hogy hajlamosabbak a hallucinációszerű tapasztalatokra. A kutatók megjegyezték, hogy tapasztalataik előtt általában nem hallottak a spiritualizmusról; inkább belebotlottak, miközben válaszokat kerestek.

Az általános populációban a magas felszívódási szint szintén szoros összefüggésben áll a paranormális hiedelemmel - de alig vagy egyáltalán nem hajlamosak a hallási hallucinációkra. Ugyanakkor a két csoportban nem volt különbség a paranormális hiedelem és a vizuális hallucinációk iránti fogékonyság szintjeiben.

Ezek az eredmények a kutatók szerint arra engednek következtetni, hogy a "halottak hangjának" átélése ezért nem valószínű, hogy kortárs nyomás, pozitív társadalmi kontextus vagy a paranormális hiedelem miatti szuggesztivitás eredménye. Ehelyett ezek az egyének azért fogadják el a spiritualizmust, mert igazodik tapasztalataikhoz, és személyes értelemmel bír számukra.

"Megállapításaink sokat elárulnak a 'tanulásról és a vágyakozásról'. Résztvevőink számára úgy tűnik, hogy a spiritualizmus tételei értelmet nyernek mind a rendkívüli gyermekkori tapasztalatokkal, mind a gyakori hallási jelenségekkel, amelyeket gyakorló médiumként tapasztalnak,"
- mondta Powell.

"Mindezek a tapasztalatok azonban inkább abból fakadhatnak, hogy bizonyos hajlamokkal vagy korai képességekkel rendelkeznek, nem pedig abból, hogy egyszerűen hisznek a halottakkal való kapcsolatfelvétel lehetőségében, ha valaki elég keményen próbálkozik vele."

A jövőbeni kutatásoknak - következtetésük szerint - különféle kulturális összefüggéseket kell feltárniuk, hogy jobban megértsék a felszívódás, a meggyőződés és a fülbe suttogó szellemek furcsa, spirituális tapasztalata közötti kapcsolatot.

forrás: ujvilagtudat.blogspot.com

- - - - - -

10 jel, hogy tisztánhalló vagy - videó
forrás:Oldtarot