2021. október 17., vasárnap

A BELSŐ MESTER


Spirituális utunk során számtalanszor kerülünk olyan helyzetbe, amikor tanácsra és útmutatásra van szükségünk. Ahhoz, hogy jó döntéseket hozhassunk és átláthassuk az életünket formáló eseményeket, kellő bölcsességgel kell rendelkeznünk. Addig amíg, külső forrásokra támaszkodunk, nem uralhatjuk az életünket, mivel mások kezébe helyezzük az irányítást. Szellemi fejlődésünk egyik legfontosabb állomása, akkor következik be, amikor kapcsolatba lépünk a belső mesteri énünkkel és életünk részévé tesszük.

Mindnyájunkban benne rejlik a bölcs mesteri én, akihez bármikor fordulhatunk tanácsért és útmutatásért. A bennünk rejlő mester a legnagyszerűbb tanítónk és lelki vezetőnk. Végtelen szeretettel és bölcsességgel vezet minket életünk útján, mindig megbízhatunk benne, mivel neki teljes rálátása van az életünkre. Az életfeladatainkat a vele való együttműködés által tudjuk a legsikeresebben végrehajtani.

A belső bölcs énünk a lelkiismeretünk hangján szól hozzánk. Az intuíció, a megérzés és a szív jelzései által üzen nekünk, hogy az igaz utat követve, az isteni tervünk útját járhassuk.

A Belső Mester, a bölcs énünk, birtokában van mindannak a tudásnak, amelyet számtalan élet során a tapasztalat által szereztünk meg. Közvetlen kapcsolatot építhetünk ki általa a felsőbb énünk tudatosságával és a Bölcsesség Forrásával.

Szívünk szakrális terében, lelkünk kelyhének titkos rejtekében mindnyájunkban benne rejlik az isteni bölcsesség arany lángja, amelyet a belső mesteri énünk által érhetünk el. Nem más ez, mint a szív bölcsessége, amelyre ha hallgatunk, mindig közvetlen kapcsolatban lehetünk az Isteni vezettetéssel. Tanítást, útba igazítás és tanácsot kaphatunk általa, hogy életutunkat bölcsen járhassuk.

A szívünkben rejlő bölcsesség által tudunk kiemelkedni a megosztottságból és a kettősségek világából. A bölcs mesteri énünket az sárga-arany sugár szellemi világossága hatja át, és az arany középút ismerője.

A Belső Mestertől bármikor kérdezhetsz, és Ő a számodra legjobb választ fogja adni. Segít, ha bajban vagy és támogat, ha erőre van szükséged. A te döntésedtől függ, hogy mikor segít neked. Előfordulhat az is, hogy nem ad választ a kérdésedre. Ezt is a te érdekedben teszi. Még nem vagy eléggé felkészülve a válasz meghallására.
Sőt, nem mindig szóban válaszol. Sokszor megmozgatja az egész környezetedet, hogy megmutassa neked a helyes utat. A lényeg az, hogy bármilyen módon megérkezhet a válasz!

Most pedig hívjuk elő lényünk legbelsőjéből ezt a szent bölcset, a Belső Mesterünket:
Lazulj el kényelmes testhelyzetben. Figyelj befele és nyugtasd meg az elmédet is.
Ebben az állapotban gondolj arra, hogy létezik a te Belső Mestered, akivel szeretnél megismerkedni.
Képzelj el egy ajtót, ami mögött tudod, hogy Ő áll. Nyisd ki azt az ajtót és hívd be magadhoz!
Kezdj el beszélgetni vele éppúgy, mintha egy réglátott barátoddal tennéd ezt.
Ismerkedjetek össze és végül kérd meg, hogy mindig segítsen, ha szükséged van rá. Olyankor te fogod hívni őt, befele figyelve.
Ő képes akkor is kommunikálni veled, amikor nem vagy ilyen mély tudatállapotban, csak akkor fel kell ismerned azt a Belső Hangot, ami Tőle szól.

Az ajtót eltüntetheted, hiszen már nem fogod kiküldeni rajta.

Innen már a te kérdező és segítségkérő képességedtől függ, hogy mennyire vagy sikeres.  

A Belső Mestert mindig szeretettel és nagy tisztelettel és kellő alázattal közelítsd meg…

- Aysha - angyalforras.hu -